Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 690
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Момичета днес си взех кръвните изследвания и имам две занижени и една завишена стойност, но са със съкращения. Ако някой може да ми ги разчете:

Другият ти занижен показател е хематокрит. Това е обема на червените кръвни телца и този показател е свързан с хемоглобина. Моите изследвания са почти същите като твоите. Хемоглобинът ми е нисък и съответно винаги хематокрит, МСHC или MCH са извън норма. Понякога даже MPV (mean platelet volume) ми е много над границата за да компенсира за ниския хемоглобин ..
Благодаря ти много за обяснението.

# 346
Момичета за киселините и гаденето на мен най-много ми помогна Гавискон мента и след хранене тик так бонбони. Пробвах биоанацид и талцид (прочетох, че съдържа алуминий и го спрях).И вечер спя на 2 възглавници вече😄

# 347
Здравейте, момичета, днес бях  на ФМ при д-р Максим Яков и на първата си ЖК. 😊
Според замерванията, всичко изглежда много добре, сега чакаме да излязат резултатите от БХС и тогава ако има нещо притеснително ще си обсъди вариант за амниоцентеза.
Iva34 , резултатите ще са готови след около 10-12 работни дни и доколкото разбрах няма да ги получа аз, а директно акушерката, ако има нещо нередно, тогава тя ще се свърже с мен.

*Иначе имаме и предположение за пол - момче. 🥰

# 348
Здравейте, момичета, днес бях  на ФМ при д-р Максим Яков и на първата си ЖК. 😊
Според замерванията, всичко изглежда много добре, сега чакаме да излязат резултатите от БХС и тогава ако има нещо притеснително ще си обсъди вариант за амниоцентеза.
Iva34 , резултатите ще са готови след около 10-12 работни дни и доколкото разбрах няма да ги получа аз, а директно акушерката, ако има нещо нередно, тогава тя ще се свърже с мен.

*Иначе имаме и предположение за пол - момче. 🥰
Страхотни новини много се радвам😊,имам обаче въпрос ,защо амниоцентеза ако има нещо притеснително,това е инвазивна процедура криеща своя риск ! Има пренатес за това ,неразбирам защо доктора ти говори директно за амниоцентеза?
Радвам се за това ,че бебчо е добре и момче страхотно, аз се надявам за момиченце,но все пак най-важното да е здравичко!
Доктора добре ли оглежда на феталната😊

# 349
Iva34 и аз останах учудена с тази амниоцентеза, може би просто ще е късно за пренатест, не съм го разпитвала сега, първо да излязат резултатите.
Иначе прегледът беше, може би 15-20 мин. без много обяснения, както обикновено 😀. Като цяло, за пръв път съм на такъв преглед и не знам какво да очаквам, но може би си го представях да бъде по-обстоен.

# 350
Iva34 и аз останах учудена с тази амниоцентеза, може би просто ще е късно за пренатест, не съм го разпитвала сега, първо да излязат резултатите.
Иначе прегледът беше, може би 15-20 мин. без много обяснения, както обикновено 😀. Като цяло, за пръв път съм на такъв преглед и не знам какво да очаквам, но може би си го представях да бъде по-обстоен.
😊да това ,че обяснения няма си е така,той не е по-приказките както казахме вече,при първата ми бременност ,на феталната която ми беше във 5 месец🤦🏻,не знам защо преди 7 г никой не говореше за ранен скрининг и тн.,та тогава по-време на прегледа ,гледа си той брой си нещо на ум,аз и мъжа ми мълчим чакаме,аз по-едно време викам ,а пола вижда ли се и той със най-спокойния глас на света” Ааа да момче е неви ли казах”🤣е няма такъв .
Но както и да е,смятам че добре гледа нещата,ние като жени искаме много да ни се говори и обяснява,но точно той не е от тези🤷🏼♀

# 351
Момичета мойте резултати от БХС излязоха.
Обаче нищо не разбирам.Помощщщ

# 352
Iva34
И аз така мисля, реално всичко си огледа и с 4D също, просто докато се опитваш да му разчетеш физиономията е ужас. 😃
Успех на прегледа и спжделиш как е било, като минеш и ти. ☺

# 353
На моя преглед се почувствах все едно съм на презентация на докторат на тема що е фетална и какво се вижда на екрана при нея. Всяко движение, всеки кадър ми беше обяснен защо се прави и какво показва, даже накрая ми качиха всички снимки и клипчета на флашка. Най- интересно ми беше като гледаха камерите на сърцето как тупка и как мигат в червено и синьо.
Въпреки това, важното е и да мълчи да си гледа каквото трябва и да си измери каквото е нужно. Ако се вижда проблем няма как да не ви кажат, така че понякога и тишината е добра новина.
Flow3rlinna най- силно ви вълнува Резултат за бременната жена, който показва конкретно за вас каква е вероятността от раждане на дете с посочения риск, втората част показва при жени със сходни на вашите данни каква е вероятността. Като ги покажете на леката или на акушерката те ще ви консултират. Текста под черта е универсален за всички изследвания да не ви притеснява нещо в него.

# 354
Да и при мен беше същото с феталната морфология, доста интересно беше.
По-скоро ме притеснява Papp и free bCG.
Разбира се си записах час за утре да каже АГ. Просто твърде много четох и високият резултат bcG ме притесни.

# 355
Iva34
И аз така мисля, реално всичко си огледа и с 4D също, просто докато се опитваш да му разчетеш физиономията е ужас. 😃
Успех на прегледа и спжделиш как е било, като минеш и ти. ☺
Благодаря,ще пиша🙏🏻😊

# 356
Здравейте,и аз днес бях на скрининг и ме изплашиха едно хубаво че нухалната гънка е 5,4 а нормалното е до 2,5 лекарката викна още една АГ и тя да види и като се започна подобре го махни след 1 месец пак ще забременееш ще си имаш здраво детенце и направо ми прилоша но иначе всичко друго е наред с бебчо носната костица е супер всичко върви нормално само по тази гънка няма как да определят дали е с Даун или не извинявам се ако не е много разбираемо но съм в паника на някой да се е случвало нещо подобно 😞

# 357
Здравейте,и аз днес бях на скрининг и ме изплашиха едно хубаво че нухалната гънка е 5,4 а нормалното е до 2,5 лекарката викна още една АГ и тя да види и като се започна подобре го махни след 1 месец пак ще забременееш ще си имаш здраво детенце и направо ми прилоша но иначе всичко друго е наред с бебчо носната костица е супер всичко върви нормално само по тази гънка няма как да определят дали е с Даун или не извинявам се ако не е много разбираемо но съм в паника на някой да се е случвало нещо подобно 😞
Просто отиваш на още едно мнение,и още едно ако трябва,правиш пренатест за даун ,който е точен 98%
И разбираш какво се случва.
Не се притеснявай макар ,че сигурно е невъзможно,просто действай да знаеш какво се случва наистина,успех🙏🏻❤

# 358
Robotka, съжалявам че е минал така прегледа. Както са казали и преди, второ мнение, пренатест, амниоцентеза. Има начини да се види дали наистина има проблем.
За второ мнение МЦ Фемина (приеха ме за спешен преглед миналата година още същия ден като се обадих), др Чучумишев в Малинов.
До 13+6гс се прави първият скрийнинг, но за да се види нещо определено няма значение седмицата. Има време за второ че и трето мнение.

# 359
Здравейте прекрасни момичета❤ Днес бях на скрининг, всичко мина наред, много съм доволна от д-р Патрикова в Надежда. Изключително търпелива и подробна, не беше изнервена и не се напрегна от ситуацията (бебчето не беше застанало хубаво за да се види и се наложи два пъти да излизам да се разхождам за да се намести). Попринцип това са си нормални неща или поне трябва да са за лекарите, но факт. Казаха, че 90% е момиченце 🥰🙂

Общи условия

Активация на акаунт