Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 821
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Предната бременност ми казаха в 20 г. с предположение на пол. Като беше на 85%, после с напредването се потвърди. И такова се и оказа. Сега съм 12+5 бях на ранна ФМ в 11 г. С, преди няколко дни бях на преглед и двете АГ бяха категорични, че пол още не виждат. Мисля да изчакам 20 - 25 г.с. за пол, по-голямо, по-сигурно. Въпреки че на изходната контрола е най-сигурно 😀

# 511
  • София
Момичета помагайте! От вчера съм с възпален сизузит,не ме боли гърло само главата понякога. АГ то не желае да ми вдигне и се нервирам та въпроса ми е какви медикаменти мога да взема?

# 512
Момичета помагайте! От вчера съм с възпален сизузит,не ме боли гърло само главата понякога. АГ то не желае да ми вдигне и се нервирам та въпроса ми е какви медикаменти мога да взема?
За болката можеш да пиеш парацетамол. За синузита, питай в аптеката Синулан ок ли е за бременни. Знам, че е изцяло билков медикамент, но не знам за бременни ок ли е. Бързо оздравяване!

# 513
Момичета, да ви попитам, вчера след къпане на двете ми момичета им подсуших косите със сешоар и по едно време се усетих, че дори и в обратна посока, доста ми загря на корема. Според вас има ли проблем?

# 514
  • София
Radeva-87 Благодаря за бързият отговор сега ще попитам,прегръщам те 😘
Ало, ало слънчице Не би трябвало да те притеснява в тези студени дни непрекъснато съм до камината като пиле на грил Simple Smile

# 515

Може да пробваш инхалации с морска сол, за да ти олекне Simple Smile

# 516
  • варна
Момичета много съм притеснена днес сутринта като ходих да пикая имах една вде точки кафеникаво.Веднага отидох на лекар имала съм леко отлепване на плацентата като доктора каза да не се притеснявам.Той изобщо не отдаде значение на това отлепване ,  ме приказваше за бебето , че било добре .Но аз съм много притеснена

# 517
Благодаря Алекси,

Аз живея на много горещи температури, но в нас работи климатик на студено. С моя мъж сме постоянно на война за климатика. При нас е лято и знам, че не е хубаво да се нагрява корема, а аз се усетих прекалено късно, че се сгорещих бая, но и аз обичам на топло.

Mimi_82 - аз също имам отлепване на плацентата (хематом) 1.2см... съвсем малко е намалял засега, но не съм имала кървене. Знам, че ако имаш хематом е хубаво тази кръв да се абсорбира или от матката или да изтече

# 518
Здравейте, най- после и аз се престрашавам да се включа при вас. На 27г съм от София. Имам дъщеричка на 3г, след това имам две неуспешни бременности (извънматочна и мисед). Днес съм в 12+1г.с. по календар и 12+6г.с. излезе на прегледа. Още не знам по кой показател ще се водим за термин. По календар термина ми е на 30.06, но ще раждам секцио, та сигурно ще бъде към средата на юни. Чак сега се престраших да пиша, тъй като днес бях на ФМ+ БХС и всичко изглежда наред, д-ра каза, че най- вероятно пак ще имаме момиче.
Успех на всички и здрави бебчета на финал.

# 519
Радвам се че нещата вървят добре Шеф Мама! Хайде официално добре дошла при юнските мамчета!

# 520
Здравейте, момичета,
Присъединявам се към вас една идея по-спокойна след като ми мина ранния скрининг и първата ФМ, бременна съм в 14гс и 2дни с момче.
Вие къде се следите? Аз съм в Надежда, но от време на време ходя и на друго място.

# 521
Здравейте, момичета,
Присъединявам се към вас една идея по-спокойна след като ми мина ранния скрининг и първата ФМ, бременна съм в 14гс и 2дни с момче.
Вие къде се следите? Аз съм в Надежда, но от време на време ходя и на друго място.
Страхотни новини и добре дошла😊
Имам въпрос 14+4 дни ще е моята фетална ,защото просто неуспях да запазя по-ранен час,и се притеснявам,че е късна седмица ?

# 522
Здравейте, момичета,
Страхотни новини и добре дошла😊
Имам въпрос 14+4 дни ще е моята фетална ,защото просто неуспях да запазя по-ранен час,и се притеснявам,че е късна седмица ?
Здравей аз знам че между 11-13 се прави и АГ така ми каза защото след това не се виждат тези неща който се виждат в този срок ако можеш намери по ранна дата някъде

# 523
Момичета, с колко % пада заплатата, ако цял месец си в болнични? Планирам след месец да вляза в болнични, но си мисля, ако нетото ти пада и съответно брутото, то няма как да не се отрази на майчинство?
Друго, което чух от близки е, че реално няма първа цяла година майчинство на 90%, тъй като първите месеци си на болнични? На каква стойност са те, имате ли повече инфо?

# 524
Момичета, с колко % пада заплатата, ако цял месец си в болнични? Планирам след месец да вляза в болнични, но си мисля, ако нетото ти пада и съответно брутото, то няма как да не се отрази на майчинство?
Друго, което чух от близки е, че реално няма първа цяла година майчинство на 90%, тъй като първите месеци си на болнични? На каква стойност са те, имате ли повече инфо?
Първите три дни от болничния ти ги изплаща работодателя на 70%, а оставащите НОИ на 80%.
 Майчинството през първата година се изчислява като се изплащат 90% от брутния доход, сумарно изчислен за 24 месеца назад от датата на раждане. Сумата за майчинството леко ще се намали, но ако периода не болничен не е цялата бременност, реално може и да не се усети разлика, защото по време на болничен не плащаме други осигуровки освен здравни.
И да понятие като първа година майчинство няма, реално са 410 дни, които се делят на 135 дни болнични ( от 45 дневния преди раждане, до третия болничен, който издава лекаря на детето) и 275 дни отпуск въз основа на заявление подадено до работодателя. Стига да няма прекъсване в болничните преди 45 дневния, обезщетението си е 90%

Общи условия

Активация на акаунт