Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 806
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, и аз искам да попитам - някоя от вас пие ли магнезий? След ранния скрининг попитах доктора за моите менструални болки, които все още усещам всекидневно. Днес започвам 14 седмица. Каза, че мога да започна да пия магнезий. Аз си взех вече, но като всяко нововъведено нещо се чудя да взимам ли, или не. Докторът само ми го препоръча заради болките, не ми е казвал, че е задължително, и сега съм в дилема.

# 526
Момичета, и аз искам да попитам - някоя от вас пие ли магнезий? След ранния скрининг попитах доктора за моите менструални болки, които все още усещам всекидневно. Днес започвам 14 седмица. Каза, че мога да започна да пия магнезий. Аз си взех вече, но като всяко нововъведено нещо се чудя да взимам ли, или не. Докторът само ми го препоръча заради болките, не ми е казвал, че е задължително, и сега съм в дилема.
Аз днес съм на преглед (първи от ЖК) и точно това смятам да питам док, защото продължавам да си имам болки, а не искам нон стоп да пия но-шпа. Не би  трябвало са има проблем с магнезия, все пак той отпуска и облекчава мускулните крампи

# 527
Аз пия от понеделник. И миналия път в 14г.с. Го започнах, точно заради болки. Сега имах всеки ден след обяд, от както го пия от 3 дни не съм имала.
На мен ми го дават превантивно, защото миналата бременност имах много контракции. Та сега се застраховане от рано. За сега съм на диаспорал 300 2х1.

# 528
Момичета и аз днес бях на преглед- 15 седмица и 4 дни. Положението е розово 🌸.
По отношение на болничния, аз съм в такъв от месец и половина, защото в моя офис непрекъснато има болни от корона и така реших. Буквално преди дни получих платежното от НОИ, прикачвам снимка, обяснение в темата Майчинството счетоводно, там можете да питате и други неща.
По отношение на магнезия, моята док каза, че след 15 седмица може да се очакват такива спазми и болки ниско долу и тежест, както и крампи през нощта. Изписаха ми го и на мен при нужда. Ще си го закупя да го имам под ръка.
Хубав ден на всички Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 10:30 от Funday

# 529
Магнезият не е съвсем безобиден и аз бих си проучила нещата. Ако не е с цл задържане на плода, не бих го пила.
Тук го отричат тотално.
Български лекари знам няколко, които не са му фенове, Ташков е един от тях. Дългият прием на магнезий всъщност прави матката мързелива и в повечето случаи води до спешно секцио.
Аз съм насочена към секцио и за мен не е драма да го пия. Предната бременност имах ужасно много подготвителни контракции, ама много. Не ми позволиха да пия, ако бях в Бг щяха да ми го бутнат със сигурност. Влязох да раждам без грам разкритие. Т.е. контракциите наистина си бяха ок и нямаше нужда да ги потушавам.
Получавах и много крампи в краката, започнаха едновременно с контракциите. Ами накрая се оказа, че крампите ми бяха причинени от нисък хемоглобин.

# 530
Пумпалче, те повечето лекари го спират в определен момент след 33-4 обикновено.
Аз бях на конски дозиот 14г.с. До 36-7, включително и системи доста ми наляха, последната от които в 35г.с. 3 дена бях на системи с кормагнезин в болница и родих за 3 часа.
Всяка бременност е различна, а повярвай не всички болки и контракции са безобидни. Аз съм за презастраховане в този случай.

# 531
  • София
Вчера забравих да пиша, бях на преглед, бебето е добре, въпреки моя ковид и липсата на симптоми. Расте си и тази лекарка също предположи, че е момиче Simple Smile Изписа ми и на мен магнезий, защото според нея имах леки контракции, някак самия сак беше все едно смачкан и нямаше място за бебето, много странно наистина, после се пооправи и ми препоръча Магнерич. С миналата бременност май не съм пила. Сега съм временно спокойна и днес вече имам повечко сили и почнах с латекса. Дано напреднем скоро 🤣

# 532
Аз също бих се презастраховала, не винаги болките са безобидни, а за съжаление няма как да сме при всяко едно неразположение на преглед. Но разбира се и не трябва да прекаляваме

# 533
Момичета, а след записването на ЖК прегледите веднъж месечно ли са ви? Моят е чак 5 седмици след БХС, а това ми изглежда доста.

# 534
Здравейте и аз да се запиша в темата
Казвам се Росица на 26г бременна съм в 14г.с  термина ми е 16.06.2021.Втора бременност,за съжеленив първата я изгубихме в 21г.с дано този път всичко да завърши добре и бебчо да се роди живо и здраво

# 535
Момичета, а след записването на ЖК прегледите веднъж месечно ли са ви? Моят е чак 5 седмици след БХС, а това ми изглежда доста.
Аз също това се чудя и днес ще питам док, ако е така със сигурност в месеца ще ходя на още едно място за преглед.
Роси, успех и да гушкаш пухкав бебок накрая! 🤞🏻

# 536
Според мен зависи от лекаря. Моя проследяващ ме вика през 3 седмици някъде. Обаче сега както не работи и не съм ходила цял месец, чакам с нетърпение ФМ. И сигурно ще съм при него чак Януари.

# 537
Аз също съм с почти постоянни болки и ще почвам магнезия. Предния път по-рано го почнах дори, защото тогава беше много по-тежко положението. Тогава бях и на но-шпа, и на магнезий.

# 538
На 3 седмици ме вика сега док и то заради празниците, иначе по-рано щях да отида. Но ние следим шийката изкъсо.
Роси, добре дошла! Лека и до ревлив финал!

# 539
На мен днес ми предписаха Магнезий,но док каза ако мога да отложа започването на приема около Нова година Тогава ми сменя и хапчетата.Иначе имам втвърдявания на корема,през няколко дни.Ако се увеличат го почвам плюс но-шпа

Общи условия

Активация на акаунт