Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 803
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Чудех се дали може да се яде риба тон по време на бременност? Вие ядете ли? Има ли храни, които категорично трябва да се избягват?

# 541
  • София
Чудех се дали може да се яде риба тон по време на бременност? Вие ядете ли? Има ли храни, които категорично трябва да се избягват?
Можеш да хапваш само консервираната риба тон и трябва да избягваш суровите рибки 🙂

# 542
Аз също съм с почти постоянни болки и ще почвам магнезия. Предния път по-рано го почнах дори, защото тогава беше много по-тежко положението. Тогава бях и на но-шпа, и на магнезий.

Аз от самото начало съм с менструални болки. В началото беше нормално, поне така съм чувала и не го мислех. Пиех от време на време но шпа. После отшумяха за кратко и сега пак си имам всеки ден. Не са силни, но все си мисля, че вече не трябва да ги усещам. Все едно съм била досега в тримесечен постоянен цикъл Grinning. Ох, дано четвъртият месец да е по-благосклонен! Почвам и аз да пия, пък ако изчезнат най-накрая, може и да го спра.

# 543
Мина и моя преглед, чак смешно ми стана 🤣 точно 5-6 Мин всичко. Толкова се шашнах, колко са бързи, че забравих да питам за магнезия. И ме викат на преглед след месец, което няма как да се случи просто, ще се следя и на друго място...
Относно рибата тон, не е препоръчителна по време на бременност заради високото съдържание на живак, но не знам с консервираната как е положението

# 544
Мина и моят преглед Simple Smile имам радостни новини и относно кистата. Вече не расте и се смалила от 13 см до 5 см. Бебето расте и напредва с една седмица по размери. Не може и да представите колко много се радвам, че ми се размина операция след 15 г.с. Ако не намаляваше размерите, щях да съм за операция след празниците. Трябва да празнувам ! Simple Smile)

# 545
Надявам се,че всички сте добре момичета! 🍀

В 15та седмица съм и днес ми се появи странна болка в дясно, в корема. Когато лежа и седя е ок,но когато ходя,стана или кихна започва да ме боли. Понеделник сутринта съм на преглед. Но до тогава доста се притеснявам,защото болката не спира,въпреки че не е силна,по-скоро като мускулна треска.
Чудя се дали мога да пробвам с НО-ШПА.
Не ми се ходи по спешните кабинети в тези времена и ще си лежа до понеделник и ще се надявам всичко да е наред. 😔

# 546
Привет!
Някоя от вас сблъсквала ли се е с гъбички в устната кухина от началото на бременността?
При мен се случва за за пореден път, не ги лекувам, минават сами след 4-7 дни, но е изключително неприятни.
Преди бременноста не съм се сблъсквала с подобен проблем.

# 547
Надявам се,че всички сте добре момичета! 🍀

В 15та седмица съм и днес ми се появи странна болка в дясно, в корема. Когато лежа и седя е ок,но когато ходя,стана или кихна започва да ме боли. Понеделник сутринта съм на преглед. Но до тогава доста се притеснявам,защото болката не спира,въпреки че не е силна,по-скоро като мускулна треска.
Чудя се дали мога да пробвам с НО-ШПА.
Не ми се ходи по спешните кабинети в тези времена и ще си лежа до понеделник и ще се надявам всичко да е наред. 😔

Не съм сигурна дали беше същото, но преди една седмица имах мускулни болки точно под ребрата около коремните мускули. Имах силни болки само като се движех. Взех но-шпа, еспумизан комфорт за бебета, биогая. Реших, че ми се случва заради стомашните проблеми. Пих чайчета и правих топли компреси. Мина за 2-3 дни като болката постепенно намаля. Ако се увеличава болката, според мен се обади на лекар.

# 548
  • Германия
Колко мг Магнезий е ок ?

# 549
Здравейте и от мен, момичета. Тази седмица преживях няколко инфарктни дни, но се надявам се че всичко е наред. На БХС ми излезе доста висок риск за Даун, вероятно поради изключително лоши хормони- висок free bCG и нисък PAPP. Обади ми се доктор Сигридов да го коментираме по телефона и му казах, че имам направен неинвазивен пренатален тест където всичко е отрицателно. Той изрази становище че в 11 седмица не е сигурно каква фетална фракция е имало в кръвта ми и дали е напълно достоверен, та цяла нощ не спах докато на следващата сутрин се свързах с лабораторията от където категорично потвърдиха, че фракцията е напълно достатъчна като процент няма никакво съмнение. Това ми отпадна като товар, но съм си изключително висок риск за прееклампсия 1:30 Надявам се аспирина да намали този риск. Междувременно днес направих и обременяване с глюкоза защото кръвната ми захар е висока и ендокриноложката центъра на Сигридов ми даде да я меря всеки ден и да видим дали ще се наложи включване на инсулин, за да не се натоварва панкреаса на бебчо. Не стига всичко това аз вчера по обяд имах леко прокървяване, от което сърцето ми се преобърна от страх. Много бързо успях да стигна до моето АГ, не видя никакъв проблем, чухме му сърцето, пораснал е. И Сигридов и д-р Вецев ме бяха предупредили, че тъй като съм с ниска плацента, е напълно възможно такова прокървяване, като и двамата са ми дали терапия, която приложих веднага. Днес няма течение, но със страх ходя до тоалетната и знам че ще минат още седмици докато тази плацента се вдигне, ако се вдигне...
Междувременно поне минах и през МЦ Фемина при доц. Карагьозова, която е запозната с тромбофилиите и антифосфолипидния синдром, Потвърди ми терапията и дори видя че има подобряване в кръвотока. Обаче тези неща всички се случват едно през друго и не мога да си отдъхна и да се наспя като хората, още дори не сме казали на родителите ми, че не смеем от страх. Моля те вече всичко да е наред и да си бременеем без проблеми 🙏

# 550
Шели, пожелавам ти всичките тревоги да са зад вас вече и нещата да са наред от тук нататък. В добри ръце си и след като и бебче е добре и расте, значи сте на прав път. Сега само да ви е по-спокойно.

# 551
Шели, пожелавам ти всичките тревоги да са зад вас вече и нещата да са наред от тук нататък. В добри ръце си и след като и бебче е добре и расте, значи сте на прав път. Сега само да ви е по-спокойно.

Благодаря ти, Джеси 🤗 Дано, дай Боже при всички ни всичко да е наред ❤

# 552
Шели, дано вече всичко притеснително е зад гърба ти и нещата да вървят само в положителна посока!
За гъбички по езика и аз бих отитала мед и сода.
Болки и прибоцквания ниско долу имам и аз от време на време. Но от както почнах магнезия менструалните всеки след обяд направо изчезнаха или поне намалява и са по-рядко
А за милиграмите магнезий най-добре лекар да ги назначи. Лично аз съм на Диаспорал 2х300мг. По-напатм ще го увеличим най-вероятно.

# 553
Привет, ти как го приемаш магнезия, след хранене? Имала си странични ефекти от него, четох, че може да предизвика диария?

Шели, дано вече всичко притеснително е зад гърба ти и нещата да вървят само в положителна посока!
За гъбички по езика и аз бих отитала мед и сода.
Болки и прибоцквания ниско долу имам и аз от време на време. Но от както почнах магнезия менструалните всеки след обяд направо изчезнаха или поне намалява и са по-рядко
А за милиграмите магнезий най-добре лекар да ги назначи. Лично аз съм на Диаспорал 2х300мг. По-напатм ще го увеличим най-вероятно.

# 554
След храна да. Моя сега е прах чета, които се разтварят във вода, малко като тия витамините разтворими те е на вкус.
Магнезия разхлабва да. Но доста бременни имат запек или приемат желязо, което пък затяга, та нещата се балансират Wink

Общи условия

Активация на акаунт