Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 570
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Весела Коледа, момичета! Бъдете здрави и много щастливи!

Искам да попитам за това изследване за тромбофилии - задължително ли е, какво налага правенето му, не трябва ли да има някаква причина, за да се прави или е хубаво за всеки да се извърши.

# 646
Весела Коледа!
Бени, обикновено аборт налага изследването за тромбофилия.
Мен, безсъзнанието ме побърква. Събудих се в 5, към 7 станах окончателно и така ми е лошо... Ама ще мине и тоя ден, жалко че точно на празника съм неадекватна.

# 647
И аз се събудих тази нощ в 4... става ми все по-трудно да спя и е ужасно. По принцип всяка нощ около 5-6 се събуждам и няма заспиване.
Може би и понеже съобщавахме новината на близки снощи и още повече емоции.

# 648
Изследване за тромбофилия си направих преди да започнем опити, насочиха ме заради фамилна обремененост - имам 5 роднини първа линия с инфаркти и инсулти. На консултацията генетика ми каза, че като нация сме предразположени към тромбофилия и много рядко има изцяло отрицателни резултати за всички показатели.
Към теста не всеки насочва защото не е много евтин, а и е сложно да намериш специалист да ти назначи терапия, ако не си от София.

# 649
  • варна
Момичета , има ли друга като мен на която още от сега да и пречи корема 😂😂😂

# 650
Направо ме е срам, но да Sweat Smile
Тежи ми вече, неудобно ми е като спя...  Вече се оглеждам за колан да си взема.
Минлият път започнах да го нося от 7 месец, сега ще е от 4-ти.
Втората бременност не е като първата. Но да е здраво бебчето - ще го избутам. Heart
Момичета , има ли друга като мен на която още от сега да и пречи корема 😂😂😂

# 651
Весела Коледа!! Бъдете здрави и вие и бебоците!  Two Hearts

Аз от няколко дни пък имам рефлукс и не мога да спя спокойно легнала и само се въртя. И аз днес съм леко завеяна заради неспането.

benny, за тромбофилията:
Скрит текст:
Определени гени оказват влияние на кръвосъсирването в организма ни. Често в тях може да има мутации които карат организма да съсирва кръвта повече. При бременност кръвта става по-гъста така или иначе за да предпази от кръвоизлив и ако тези гени се активират може да предизвикат тромби или някакви проблеми с връзките към бебето, защото кръвта се съсирва двойно общо казано.
Извън бременността, зависи от мутациите може да предизвикат тромби при залежаване, дълго пътуване, операции, а в напреднала възраст инфаркти и тн.
Това са гени и се изследват веднъж в живота за да се знае какъв е здравният статус на човек. Не е нужно някой да ги назначи. За съжаление повечето жени разбират след няколко загуби за тези изследвания.

Ако излязат мутации се назначава терапия с кръворазреждащи. Аз например съм на такава всеки ден откакто направихме трансфера.

Към изследванията влиза и един ген който показва дали обработваме правилно витамините и дали тялото се детоксикира както трябва. Ако излезе мутация в него е важно да се приемат само определени форми на витамините, защото другите може и да не ги обработваме въобще. Един такъв витамин е фолиевата например и затова е хубаво да се знае при бременност, но и за целият ни живот.
При мен и този ген не е наред и пия само специалните форми и следя нивата на витамините, за да сме сигурни че до бебетата достигат нужните количества.

Обикновено и с най-кофти мутациите в по-млада възраст под 30, те не се активират при бременност, но все пак аз лично мисля че е важно да знаем за тях и ако трябва да вземем мерки.

# 652
  • София
Честита Коледа прекрасни мами💋 Пожелавам ви да бъдете здрави и щастливи и нека бременноста ви премине леко и безпроблемно🥰
mimi_82 При мен чак сега започна да си личи коремчето но от може би месец вече си ми тежи сериозно. Сигурно защото съм много мъничка и ми е първа бременност но повярвайте ми като се наям имам чувството че ще експлодирам 😂

# 653
Чак да ми пречи не мига д а кажа, но ми е дискомфортно. С възглавница за бременни спя от около 2месеца, като лежа без да го подпора не мога д а легна настрани. Определено ставам и се движа по-трудно и бавно. Стойката при ходене вече ми е на пингвинче...

# 654
Весела Коледа, момичета! 🎄❤ Бъдете здрави и вие и всички ваши любими и близки!

На мен почти не ми личи коремчето и се чудя нормално ли е? Бях 52кг преди да забременея, сега съм едва 55кг

# 655
Bels, ние вървим заедно. И аз бях 52, днес излязох 55, но може и да е от хапването вчера, защото мисля че съм на 54кг. Имам си горе долу коремче, но съм с две.
Не се притеснявай. Миналия път до 7м хората почти не ми забелязваха корема.

# 656
Jessito, със сигурност съм понапълняла, вече нито един четв дънки или панталон не ми стават 🤣 Да растат здрави бебоците, пък коремчето когато реши да се появи!🙏🏻

# 657
Весела Коледа и от мен,бъдете здрави и щастливи вие и вашите семейства!

Бяхме решили да изненадаме майка ми за Коледа с новината.И реакцията и ме разочарова.Била си знаела,че ще направим белята?! защо сме бързали.Имам 3 годишен син и съм на 35 какво означава това.Накрая замаза положението,обаче вече беше късно,накара ме да се чувствам все едно съм на 15.И малкото ми коледно настроение се изпари.Съжалям,за мрънкането ми!

# 658
Честита Коледа на всички, да сте здрави и вие и всички около вас.
Като ви чета за коремите, малко ви завиждам. Аз нямам никакъв корем. На мен друг ми е дерта, къде сме още, а гърдите са ми огромни. Пречат ми, трябва да си купя нови сутиени и бодита, че не мога да се навра в нищо. Та по-скоро някой да си помисли, че имам силикон, а не за бебе 😂😂😂 Направо страх ме хваща какво ще става като дойде кърмата.
Весели празници!

# 659
  • варна
Момичета, днес цял ден имам тъпа болка ниско долу в дясно 🙁. На какво може да се дължи? Вчера ме изписаха от болницата всичко беше наред единствено бактерии в урината и леко завишени левкоцитите

Общи условия

Активация на акаунт