Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 31 783
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Когато сменяш ЛЛ няма нужда да се занимаваш със стария, директно отиваш при този, който си си избрала и се записваш. Аз така направих юни месец, но май и тази искам да я сменям догодина..
Мисля, че може и декември да се смени. Ако си решила сега е момента.

Нас ни сложиха диагноза атопичен дерматит Confused
Сега сме на капки Фенистил, нова козметика на Мустела за атопипна кожа и сменихме млякото с хипоалергенна формула. Обривчето започна от бузката като лека червена точка и се разрасна. Питах още тогава личната, тя каза с крема за дупе да мажа. Да, ама не мина и купих едно кремче на Мустела -Цикастела. Като мажа е ок, но след 4-5 часа пак се зачервява. Много ме е яд, че така игнорира ЛЛ този обрив. Според нея дори детето има рахит Angry . Иска да започна да давам фреш от морков, ябълка и сок от лимон. Полудях направо... Отидохме след 2 дни при друг педиатър на частно. И тя каза, че детето си е ок, но има този проблем с кожата. Бясна съм на ЛЛ, а е педиатър...

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:31 от Felan

# 631
Pennywise6, ох, и при нас с гимнастиката се случи същото. Сега настъпва някаква неистова драма 5мин след като се е обърнала по корем. Опитва се да се премести, т.е. да лази, ама е мъничка още и не ѝ се получава и се дразни. Поне така си мисля Confused

# 632
Felan, а с какъв опит е педиатърката на детето? Защото ако се окаже права за рахита...... По-добре направете още една( трета) консултация малко по -напред във времето или обсъди по обстойно с ЛЛ вариантите .
Ти кърмеше ли? Витамин Д даваш  нали?

Да и декември може да се смени.

Савова, по памперс и боди я слагам, махаме няколко грама за бодито и памперса. ( Ако е яла точно преди теглене също.....)

# 633
  • София
Felan, за мен лично Мустела е много надценявана козметика, и не си струва парите. Лично мнение на база на състава- чета доста по тази тема и досега на тази марка нищо не ми е харесало. А-дерма имат много хубава серия за атопична кожа, като цена излиза същото. Само съвет, от личен опит.
Моето кюфтенце вече е 7 кг, засега няма драми, спи от 22 до 10 сутринта със сукане през 3-4 часа, но през деня ако не излезем на разходка рядко спи повече от 30-35 мин. Дано времето позволява излизане, че мъка, с този кратък сън и после след половин час пак крива.

# 634
Мети, на същото мнение съм за Мустела и А Дерма. Въпреки,че и двете ми деца нямат проблеми с кожата и ползвам козметика за нормална кожа, въпреки че Мустела ми харесва , смятам че А Дерма е в пъти по-добра.
Ей, най - обичам като дойде това време (даже често след 23:00) и баткото да каже ,че е гладен ....

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 22:49 от Harista

# 635
Harista, лл е педиатър с голям опит, но по старите стандарти. Работи още откакто ние сме били бебета. Тя назначи вит Д по 8 капки последния месец. Първите 2 месеца бяхме само на кърма, сега сме почти само на АМ. Задължително ще отидем на 3-то мнение. Не знам, много съм объркана...
Methy, Мустелата я ползваме от самото начало. Добре се отразява на кожата. А-дермата също я гледам доста често, но все нещо става и не купувам нищо.

# 636
Мети, на същото мнение съм А Мустела и А Дерма. Въпреки,че и двете ми деца нямат проблеми с кожата и ползвам козметика за нормална кожа, въпреки че Мустела ми харесва , смята ще А Дерма е в пъти по-добра.
Ей, най - обичам като дойде това време (даже често след 23:00) и баткото да каже ,че е гладен ....
Моята Буба е с диагноза АД, има грапавини по бутовете- като гъша кожа или лишеи са.
Мажа с А- Дерма Екзоомега- нищо особено, но на солена цена. И бебешкият лосион на Юриаж добре хидратира, но А Дерма поне няма аромат. Има и червени пъпки и места по бузите, мажа с мостра Емолиент на Мустела и А Дерма, но от първото съм по доволна.  Временно са се скрили пъпките, но пък от топлина или при рев цялото лице й се зачервява.
Разбира се, при вас тия мазила може да помогнат. За Био Дерма чух добри отзиви и ще ги пробваме.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 22:53 от Анонимен

# 637
Фелан, то това в максимална доза( за вигантол), ако е така, значи проблема не е във витамин Д , а в усвояването, ..... А тя може да е от старата школа, но е виждала хиляди деца, би било странно да обърка рахита. Е, дано не е права ,но обикновено тези старите кадри имат и усет и нюх за такова неща.

# 638
Хариста, и аз това мислих. Но на едно изследване не ни е изпратила.
В родилния дом още ни изследваха вит Д, всичко беше в норма. Детето се роди с меки черепни шевове, затова се наложи да го видят витамина. Но чета, какви са симптомите на рахит, е, ние нямаме нито един. Само според нея мека част в тилната област. След празниците ще търсим трето мнение. Нз вече. На консултация сме на 5.01. и ще.видя тогава какво ще каже. Сменихме вит.Д, с друг производител, който бил по-лесно усвояем. Но го изписа педиатъра, при която ходихме на частно. На нашата й казах, какво давам, тя не взе отношение.

# 639
Аз съм доволна от серията на А-дерма за АД. Само този крем, от много други, помогна. Сега по бедрата пак е започнала да има кожни проблеми, та ще мажа по-често.
За тракането на глезени, колене и тн- нормално е. Днес бяхме на ортопед и попитах.
На нас ни слагат ваксините една по една, но през цял месец.

# 640
Rrr3, голяма сладурана, много е чаровна!
Лайка, сменяш лл само чрез новия, не трябва да информираш лично досегашното джи пи

# 641
На нас също ни слагат ваксините една по една през месец. Още 3 ваксини имаме за поставяне.

Дерматоложката искаше да давам фенистил преди и след всяка ваксина, защото според нея много често АД се отключва в следствие на  ваксините. Аз реших да не й давам сега, защото четох противоречиви мнения. Ще видим дали съм сгрешила. Също каза задължително захранване след 6тия месец. На вас нещо специално за захранването казвали ли са ви? Дали трябва да се изчаква повече с определени плодове и зеленчуци?
Доволна съм от А-дерма.

Имам приятелка фармацевт, която твърди, че масово клиентите на аптеката се оплаквали, че след употребата на козметика на Uriage децата им развивали атопична кожа. Колко е вярно не знам, но ние бяхме с такава козметика.

# 642
Kitty, аз давах Фенистил точно 3 дни, защото ефект не видях ни от него, нито от правения в аптеката крем .
Това да се отключи от козметика АД, ми се вижда пълна глупост. Аз съм със сенна хрема, макар че и това вече отричат като причина за АД . Все пак, доста намалих млечните продукти, пък да видим. Ще се опитам до 6 месец да ги ограничавам, кърмя я. Дано има ефект, че полудявам за кашкавал и кисело мляко.

# 643
Вас с дрехите ли ви теглят? Нас ни събличат голи.

Нашата ЛЛ претегли с дрехите, като приспада 150гр - дрехи, памперс и ала бала.

Измери го 7.860 кг и 71.5, и аз съм малко в стрес не е ли твърде дълъг, излиза ми по таблиците, че е извън нормата, докторицата твърди, че върви едър и толкова, и аз и баща му не сме ниски, но не сме и баскетболни феномени по 2 метра, аз съм 1.76, баща му е 1.85.

Нашия господин пък върви дребен, аз съм 1.73, а баща му е 1,92 - на 4+ и е 65см. Сестра ми е 1.46 явно на нея ще прилича и по ръст, понеже в лице е изцяло на нея Grinning

сменяш лл само чрез новия, не трябва да информираш лично досегашното джи пи

A какво става с картона на бебето? Нов ли се издава?

Бебо още не се върти никак, повдига дупе и до там. Голям мързел е значи, помагам му, а той се хили.
Днес мрънка повече от нормалното, предполагам е от ваксината, заспа чак сега. Луда работа.
Кога ще почне да спи по 10-12ч без прекъсване? Weary

# 644
Моя господин благоволи да се събуди в 11 вечерта, при условие че за последно яде в 4.30 и дори не можа да си довърши бутилката. Изяде не повече от 100мл и продължи да спи в ръцете ми и с 300 зора го оригнах.
И аз чакам този момент когато ще спи 12 часа без да става да яде, но за сега не виждам как ще стане това.

Общи условия

Активация на акаунт