ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 528
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Те всъщност си говорят на български, не съм ги слушал а, де, което само чух. Но голяма част от думите им бяха на АЕ. Което ми напомни, макар и далечна асоциация, как като студенти на бригада в Гоце Делчев, единствената разбираема дума на две жени, беше парфюм.
А, детска работа.

# 496
Светкавица, я не се притеснявай! Те просто си говорят. Щом и на двете деца е приятно и имат общи теми (които не са притеснителни) би било кощунство да ги спрете да си приказват. Ниииищо нередно не се случва. Ако родителите се притесняваха, досега да са му блокирали/изтрили телефона или директно забранили на момичето да си говори с баткото.

# 497
Е, чак ужас. Стига да знаят кога да го използват и кога не е приемливо. Иначе ужасно се забавлявам, когато слушам малкия да играе. Наборът използва по-малко от игровия жаргон.

# 498
  • Между гори и планини
Моя син също няма проблем да играе с по малки деца, когато му е скучно. Разбира се, ако може да избира, ще е сред набори. От както са минали онлайн, единствено си чати с негов съученик. Това е.

# 499
  • София
Моят си имаше фенка от 3ти клас на морето. Оказахме се по едно и също време с приятелка на майка ми, с нейните внучки там. Малкото като му се лепна, ходеше със зяпнала уста,  а на мен ми беше смешно, на него досадно. Даже ме питаше дали имал гадже и дали има шанс. Много отворено момиченце, кака й казваше, че доста батковци си е харесвала във времето. Сега продължава да му пише из мрежите, той дори не й отговаря, въпреки че му казвам, че все пак нещо може да й драсне. Има някои момиченца, които си въобразяват разни неща. Тогава си мислех, че е късмет, че нямам дъщеря. Трудно би опазил човек някои напористи девойки. Да не е такъв случаят, уж за игри да говорят, пък тя да въздиша тайно?
За кг не ми се говори. Лошото е, че не ми и пука някак вече.

# 500
  • София
А, детски работи някакви.
Един приятелски бъдещ първокласник се захласна по моята бъдеща шестокласничка на едно море. Ужасно беше досадно. 😁
Макар че малкият беше сладък, с грейнали очи обясняваше как светът става красив, когато тя се появява.

# 501
Е те си го ползват помежду си Simple Smile но е смешен
Нека играят децата, повече ме е страх от разни дъртацк педофили,дето се присламчват.

# 502

Ай' лека от мен:

# 503
Светкавица, аз не бих се притеснявала.
 Според мен децата се събират по-скоро по интереси, характер, а не по възраст. Ние живеем на такова място, че лесно можеш да наблюдаваш различните групички деца. За мен беше  странно, че малкият ми син /третокласник/ общуваше през лятото с повече деца на възрастта на брат му, а големият с младежи 9-10 клас и няколко връстници. Но постепенно разбрах, че това няма нищо общо с възрастта, а с типажите деца.
На големия приятелите са сърдитите младежи. Едни такива малко отвеяни, намусени. Всички са леко странни, с по-нестандартни прически, нарочно търсят нещо, което да ги отличава от останалите - чорап, перчем, идея.
Ако спортуват, го правят по-скоро за визия, а не за колективната игра.
 Втората групичка са малко като децата от моето детство - ритат заедно, карат се, прегръщат се, шушукат. Вечно са с изподраскани колене . Събират си пари и си купуват бонбони.
А  другите с месото за мускули отиват на една хижа да правят кюфтета ала Мастършеф. Момчето от ТОХ бърка вълшебната смес, друго рисува картината на тая неповторима вечер с комари и кюфтета, девойка тича по полето, за да поддържа добра спортна форма преди да хапне. Много са различни, но си приличат по нещо...

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 08:13 от Amanda.D

# 504
Имах 2кг отгоре, след боледуването миналия месец вече са 4. Нормалните хора свалят като са болни, но аз си ям и си качвам. Липсата на движение две седмици, а сега като спряха танците... Тази седмица съм сериозна и си правя тренировка вкъщи, около 40 минути, кростренажор. Сега трябва пак да спра сладкото, хляб почти не ям, много рядко, но често хапваме паста или ориз и си пийваме, аз вино главно. Мъжът ми е рибар, носи редовно риба и я приготвя. Много обичаме, децата не толкова, но хапват.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 09:04 от Betty L.

# 505
  • София
Аманда, колко различно и прекрасно разказваш! 😊

# 506
  • София
Моят резултат е INTP. За интроверта си го знаех, а за другите определения съм на границата и си мисля, че много зависи от ситуацията как ще реагирам. Наборката пък е абсолютен екстроверт, и тестът го потвърди.
Интересно би било в сайта да разнищят всяка комбинация какво представлява.

# 507
  • Между гори и планини
Аз нямам нужда от тест , за да знам че съм интроверт. Интересно е, че не винаги съм била такава. В последните 10 години сякаш доста хора ме разочароваха и живота продължава щастливо и без тях, станах си доста самодостатъчна.

# 508
  • Някъде в Европа...
Кг - отдавна съм спряла да робувам..Мина ми времето, когато търчах по стадионите; когато броях всяка калорийка, до такава степен, че ми беше спряла менструацията; когато бях 44 кг при ръст 167..това беше на 23 г...сега съм на 41 и някак си е смешно ако това ме владее..Да прилича там 😁И дупе си имам, и бедра, и коремче 😃...Дори кантар не съм си купила в новата къща. Не спортувам. Обръщам сериозно внимание на душичката си, а тя иска да се опъне пред тв с една купа пуканки и може и цял ден да изкара така. Давам й го 😁.  Обичам да ям "боклуци" - кренвирши, саламчета, чипс, сладко - не,; салати, с изключение на домати, не се и сещам да си правя, не обичам твърде....Усещам, че съм напълняла, когато започне да ме боли кръст. Е, сега ме боли..
Впрочем, така съм и с къщата. Мина ми времето да се "втелясвам" дали е идеално чисто или всичко подредено. Да прилича...
По същия начин с робуването на марки за дрехи, обувки, гримове и т.н.
Въобще, дала съм превес на удобството и спокойствието. Карам я като андалусците - "маняна, маняна" и като турците - "яваш, яваш" 😁
Жаргонът - отдавна си говори, когато играе. Понякога изплясква някаква англ. дума пригодена на бг, обикновено към баба си, и умира от смях тя като не го разбира..
Компанията на детето - от всякакви възрасти..Движи се с по- големи като цяло, но в същата компания на байкъри имат и по-малки. Последното гадже от преди 6 м беше петокласничка 😁..., когато той бе шести клас, имаше гадже осмокласничка 😁

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 14:01 от AIR

# 509
  • София
Air, сякаш аз съм го написала това, толкова съм съгласна!
Наистина преследването на какви ли не подобни неща се превръща в робуване. А свободата е прекрасно нещо, не че някога напълно човек може да я има, ама и две единици повече са особено ценно постижение. 😃

Общи условия

Активация на акаунт