ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 520
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме имали хамстер, костенурка, папагали и т.н. Морско свинче имаха близки и наистина е много мило, само дето синът ми пък се оказа алергичен към него. Simple Smile

# 556
  • София
Ние имахме зайче, май съм го писала. И на нас ни го донесе Дядо Коледа преди известно време. Почина миналата година, след кратко боледуване. Малкият много тежко понесе загубата му и каза, че не иска повече нищо живо. Аз винаги съм мечтала за кученце.

# 557
  • София, Дружба 2
И ние имахме морско свинче и котката. Разбираха се чудесно. Свинчето почина миналата година след кратко боледуване. Детето, пък и ние го понесохме тежко. Много сладки и общителни животинки са свинчовците. Сега сме си само с котката.

# 558
  • sofia
Желая щастливо детство и приключения на рождениците!🎂
   Ние имаме опит само с рибки Бета - и двете ни умряха и за първата беше голям рев. И сега отглеждаме само сомче, което се лепи за стените на аквариума и е кръстен Лепчо. Искам пак да взема рибка, но ме е страх отново да не умре.  Осигурили сме им доста "луксозен" живот и нямам обяснение защо умират.

# 559
Рибите да ресор на мъжа ми, но някои са си капризни. Аз само златни харесвам и мога да гледам
Трябва да разпитате в хубав магазин

# 560
  • София
И аз имам много неприятни детски спомени с умиращи рибки, но бяха обикновени гупи. Даже бебета си ядяха, ако не ги извадим навреме. Толкова сме ревали със сестра ми. Сигурно си има някакви начин за гледане, които тогава не сме знаели. Бета сега сестра ми имаше, но и тяхната почина, в момента е на лекар, за пред племенницата.

# 561
Честит първи сняг!
Събудих се в 5.30 и хич не ми се спи. Първи признаци на одъртяването Simple Smile.
Получих мейл, че тази седмица изтича Уча.се. Харесвам ги, но няма да възобновя абонамента засега. В 8 клас го ползва само за ИТ, но вече мина трудната за нея част и следва правене на сайтове, нещо което го е учила 2 години в смг и много й харесваше, та си има и книжки по въпроса.
Днес пристигат последните 2 пратки и точно за 01.12 ще си има пълен календар. Много съм доволна от себе си Simple Smile.
Имахме рибки преди мноого време. Като умря първата я смених ужким с еднаква, но дребното веднага ме залови. Отрекох, първата ми лъжа към нея, тя пък ми се довери без да спори и ми стана съвестно. Постепенно умряха всичките, а и аз бая лукс им бях осигурила, но явно не го мога отглеждането. Куче много ми се иска, но никак не ми стиска. Ния иска каквото и да е живичко, но няма да я огрее Sad.

# 562
  • Между гори и планини
Аз бях специалист в развъждане на гупи - просто трябва да се хване момента на раждането и рибката да се сложи в буркан, затъмнен с кърпа, да не вижда и да не ги яде. Като приключи - нея в аквариума, бебетата в буркана и се хранят със сварен жълтък в началото. В един момент в стаята ми имаше буркани и малки аквариумчета за различни размери бебета. И 150л аквариум на стената като екосистема - миди, сомове ,водорасли, осветителни тела, отоплителни уреди, филтър...
Последно имах златна рибка като живях в София - фишка , голямо прасе. Само алергиите на детето ме спират.

При нас заваля сняг!

https://youtu.be/3ZQE4BVUEg4 Намерих прекрасни анимирани документални филми. С Пубера гледахме за живота на античен Египет, днес ще е Елада. Много красиво направени.

# 563
  • София
Честит първи сняг! Много е красиво през прозореца, но да видим като тръгна, че улиците бая белички и непочистени.
Аз съм гледала почти всичко. Кото малка имахме аквариуми, големи и с много рибки и сомчета имахме и коте, което много тормозех. После прибирах от улицата почти всичко, което ми се поддадеше, но нашите обикновено не даваха да остане. Но съм гледала хамстери, папагали, други пилци, дори свраки, котки, кучета, абе зоопарк. Мечтаех да работя в истински или във ферма, много обичам всякакви животинки.

# 564
  • София
Честит първи сняг и от мен! Започва да става все по-коледно. Relieved

Хаха, и аз съм пробвала да сменя рибката като умря. Дъщеря ми също ме залови. Златна рибка беше и в магазина, откъдето купих "двойника", имаха само една, която действително не приличаше много на нашата. Аз си признах, просто беше очевидна разликата. А тя милата толкова искаше да си играе с рибочето, че седеше при аквариумчето, пъхаше пръстче вътре, за да я гали и го прегръщаше.
След няколко години взехме кученце. Та с него сега е голяма игра, гальовност... Да ни е живо и здраво, много ни радва цялото семейство.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 07:34 от BFF_

# 565
Навихте ме за морското свинче. Ще си представям, че е зайче, а не плъх:) Много са сладки на картинка. Няма да изброявам какво сме имали и имаме,че мяза на зоопарк.
И аз станах в пет да паля парното
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 07:31 от Amanda.D

# 566
  • София
Еее, сняг! 😃
Много ми се прииска да задържи до утре. Ако стане така, би бил първият случай от сигурно 20 години, в който да има сняг за моя РД на 1 декември. Когато бях дете, гостите ми вечно пристигаха, бродейки из дълбоки преспи. Толкова беше хубаво!

# 567
Добро утро!
Благодаря много, за пожеланията за моя рожденик! Сега 3 месеца ще са с 1 година разлика с големия Simple Smile

Честит ви първи сняг. Във Варна такива хубави неща нямаме, разбира се...

# 568
  • Между гори и планини

Ето задният двор побелял, вчера прибрах всички саксии, подрязвах розите.
Моли, да ти е честит рожденика 😘 без да искам съм пропуснала.

# 569
Добро утро! Честит първи сняг и от мен! Признавам, че е красиво, но само да не ти се налага да излизаш. Не обичам сняг, но от къщи мога да му се радвам, особено ако е по Коледа. При нас, малко извън София, има доста сняг, но нямаше как да го снимам в тъмното. На работа съм от 7 сутрин и ставам и тръгвам много рано.
Честити да са рождениците, всичко най-хубаво им пожелавам на патерица!
Правим планове вече за рождения ден на девойката след 10 дни. Дано позволят поне на 1-2 деца да останат с преспиване.
Морски свинчета и хамстери сме гледали. Никога повече не бих си го причинила. Свинчетата намирисваха доста, въпреки почистването. Хамстерите бяха много сладки, докато не родиха и не си изядоха децата... Сигурно в нас е грешката, но ...

Общи условия

Активация на акаунт