ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 532
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Ето от Коала, група А и Б.

Скрит текст:

# 436
Щом му се решава, да му е приятно. 😀
Моят направи едно малко ъестче днес за средни отсечки. Много се умори и реши да отиде с баща си на вилата. А във вторник ще има контролно.

# 437
Ами не мисля, че има много голям избор с решаването на задачи.
Мързелът му е пословичен. Като беше тригодишен сам си измисли следното стихотворение: "Да се помни, да се знае как "Х" се мотае!" Joy
Бяха им отложили контролното по математика за присъствено, но като стана ясно, че такова не се предвижда и ще го правят дистанционно.

Още веднъж много благодаря на всички за съдействието. Страхотни сте! Hands Thumbsup

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 13:41 от шмърциплянку

# 438
И при нас така с класната - отложили ги бяха за присъственото, но сега няма да е тъй. БЕЛ ще си го правят другата седмица. Немския - не е ясно кога точно. Математиката - май си остава по-следващата. До тогава ще са отикали квадратния корен, че ако в края на седмицата - и квадратните уравнения и ще е на всичкото сигурно.

# 439
И ние сме до умножение на вектори. Пратих му всичко във Вайбър с указание е страници по негово желание да реши до понеделник. Wink Благодаря ви. Аз поръчах сборник, но пише че заради натовареността ще се забави.

# 440
  • София
Това с обикалянето докато си болен, е като всичко останало - или имаш самосъзнание, или не. Няма как един вирус да те превъзпита.
Аз мога да разбера някакви нарушения от типа - да отидеш да си купиш лекарства (защото няма кой) или да си направиш рентгенова снимка, за да знаеш за болница ли си, но съзнателно да си щъкаш непрекъснато все едно нищо не ти е, при положение, че наистина не знаеш човекът срещу теб дали няма да умре заради теб след 2-3 седмици, защото си го заразил..., ами не е нормално. Но хората са си такива. В голямата си част егоисти.
А това за тестовете е разбираемо. Не са малко 120 лв. Но пък има антиген тестове за по 40 лв. Излизат за 10 минути. При няколко болни в една семейство, може да се тества само единият. И пак ще е ясно при положителен резултат.

# 441
  • Между гори и планини
Аз съм в шок! Положителен 😊 Пубера седна и за 20 минути реши добро количество задачи с вектори, събиране, изваждане, умножение. Проверих го, изпитах го - бре, можело значи!

# 442
  • София
Уф. Като прочетох "положителен" и реших, че за тест говориш. Три пъти ти четох поста, докато го осмисля Blush .

# 443
А аз не мога да го приема. Не е срамно да си болен, срамно е да си безотговорен. При болест от която някой може да умре.
От абсолютно всяко вирусно заболяване някой може да умре. Риск винаги има.
Ако не го разберем и приемем, ще трябва да си изкопаем по една землянка и да не излизаме от там до живот.

И аз като AIR съм приела фактите и не виня хората. Защото не им е осигурена нормална, човешка възможност да спазват тези мерки. Всичко е на техните плещи: плащай тест, самоизолирай се (болничен може и да няма, щото РЗИ действа бавно), лекувай се сам, пазарувай както можеш, дано има кой да те отмени, не търси болница, щото места няма.
Е, кой може да си позволи този лукс? Като няма грижа за хората, всеки се спасява както намери за добре. Защото аз ще се карантинирам, но как ще оцелея, ако няма кой да ме погледне и да ми купи хляб или ако нямам разбиране от работодател да стоя вкъщи без болничен или платен отпуск.
Сложно е. Всеки трябва първо сам да се пази, а не само да изисква от другите. Най-малкото контрол върху другите нямаме, само нерви можем да изхабим, нищо друго.

# 444
Това с обикалянето докато си болен, е като всичко останало - или имаш самосъзнание, или не. Няма как един вирус да те превъзпита.
Аз мога да разбера някакви нарушения от типа - да отидеш да си купиш лекарства (защото няма кой) или да си направиш рентгенова снимка, за да знаеш за болница ли си, но съзнателно да си щъкаш непрекъснато все едно нищо не ти е, при положение, че наистина не знаеш човекът срещу теб дали няма да умре заради теб след 2-3 седмици, защото си го заразил..., ами не е нормално. Но хората са си такива. В голямата си част егоисти.
А това за тестовете е разбираемо. Не са малко 120 лв. Но пък има антиген тестове за по 40 лв. Излизат за 10 минути. При няколко болни в една семейство, може да се тества само единият. И пак ще е ясно при положителен резултат.

Ние, нали боледувахме на куп миналия месец, така направихме. Един си пусна антиген и това беше. Симптомите при всички бяха подобни, само тежестта им беше различна.

Скрит текст:
Иначе за мен излизането на болен човек от къщи - на въздух и слънце, да върви, е задължително, защото това е най-доброто лекарство. Стига да не е сред хората. По поляните и горите, в градината на къщата /ако има такава/ е препоръчително, стига човек да е в кондиция и да може да се движи. Ние с мъжа ми се качвахме в колата и заминавахме. Не бих се затворила 14 дни у нас с болки в мускулите, лека кашлица, загуба на вкус и обоняние за 3-4 дни и гадене, с това човек спокойно ходи и на работа други години, и дори не се оплаква, затова и не правих тест. Не съм и длъжна да го правя.

Никого не обвинявам аз. Всеки си знае положението. Ние си имаме здрави и прави родители, които нямат проблем да идат и да ни напазаруват, например. У нас нямахме нужда от никакви лекарства - парацетамол, аналгин и витамини си имаме винаги. Друго не сме пили. Не е имало нужда. Ама знам, че ако се наложи - звъня на татко и до минути сме обслужени.
Брат ми имаше нужда от по-сериозни лекарства - баща ми ходи да му купи. Ние нямаше точно как, по едно и също време боледуваше с нас.
Други нямат пък близки.
Смятам, че бе работа на социалните служби е да се организират и да обслужват хората в карантина, които са в положение без близки.

Съгласна съм с Врабчо.
Никого и аз за нищо не обвинявам. Освен тези, които трябва да свършат определена по закон работа, пък не я вършат. Или тези, които реализират законово нарушение. Другото са си лични виждания за справедливост, които не е нужно всеки да споделя по еднакъв начин.
И болните съжалявам, и хората, изгубили препитанието си. Не мога да ги градирам по степен на неблагоприятно положение. Случаите са различни, всеки - за себе си.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 14:50 от Judy

# 445
Като стигнахме до думата "обвинявам" и се сетих да ви питам дали сте си правили личностен тест MBTI: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

Ще ми е интересно да споделите каква е вашата личност и дали реално съвпада с вашата същност.

Иначе по темата - няма как да не обвинявам човек, който в настоящата ситуация с многобройни заразени, болни и умиращи, седнал да твърди, че няма вирус и лекарите умишлено убивали хората по болниците... Всичко било конспирация. Ама с каква цел още не било ясно... Друг пък седнал да твърди, че вирус няма защото той до сега не се бил заразил и нямал болни близки.
И тук изобщо не говорим за възможност да си позволиш тест, да останеш без работа, да останеш без прехрана... Тук става въпрос за ниво на умствен капацитет, което е на границата с това на чехълче.
Ето от такава безотговорност съм отвратена. Първият, след като е установил, че всъщност има такъв вирус, го е изкарал, семейсно, с джиткане напред-назад, щото е просто грипче и хората по принцип си умирали от вирусни заболявания, та що ли и той да не допринесе за това?!

# 446
... няма как да не обвинявам човек, който в настоящата ситуация с многобройни заразени, болни и умиращи, седнал да твърди, че няма вирус и лекарите умишлено убивали хората по болниците... Всичко било конспирация. Ама с каква цел още не било ясно... Друг пък седнал да твърди, че вирус няма защото той до сега не се бил заразил и нямал болни близки.
...

Къде ги намирате тези хора, наистина? Аз нито един такъв не съм срещала, само чета за такива.
Почти всички хора, с които се срещам, имат просто различно отношение към него и към ситуацията. Слава Богу, по-голямата част са спокойни и го приемат просто като поредното изпитание с не малка доза политизация и изобщо неадекватна намеса и отношение на политиците. Тези хора и пАра не вдигат и не са гръмогласни, просто всеки си е налегнал ангажиментите и си гледа живота. За което как да виня някого? Различни сме хората. Стига да не се старае някой всячески и силом да ми налага убежденията си, аз съм О.К. с всички.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 15:08 от Judy

# 447
  • Между гори и планини
Ей това ме дразни и мен! Или - от Ковид не се умира. Да, от него не, но от пневмония причинена от Ковид - да.
Хората за които разказах, са нито бедни, нито не образовани. И за това не мога да ги оправдая.

# 448

Скрит текст:
... няма как да не обвинявам човек, който в настоящата ситуация с многобройни заразени, болни и умиращи, седнал да твърди, че няма вирус и лекарите умишлено убивали хората по болниците... Всичко било конспирация. Ама с каква цел още не било ясно... Друг пък седнал да твърди, че вирус няма защото той до сега не се бил заразил и нямал болни близки.
...
Къде ги намирате тези хора, наистина? Аз нито един такъв не съм срещала, само чета за такива.
Почти всички хора, с които се срещам, имат просто различно отношение към него и към ситуацията. Слава Богу, по-голямата част са спокойни и го приемат просто като поредното изпитание с не малка доза политизация и изобщо неадекватна намеса и отношение на политиците. За което как да виня някого? Различни сме хората. Стига да не се старае някой всячески и силом да ми налага убежденията си, аз съм О.К. с всички.
Ами за съжаление ги има. И не са малко. Аз за това съм яхнала така метлата.
Ако повечето хора бяха разумни, реагираха нормално на ситуацията, нещата щяха да стоят по коренно различен начин.
Можехме да имаме прилично ежедневие, въпреки пандемията, просто съобразявайки се със ситуацията.
Но то пък и едни "капацитети" излизат по телевизорО и викат - не носете маски, просто грипче е и т.н.

# 449
Много, много ви благодаря, момичета, за съдействието!
Няма да има време младежът да скучае през уикенда. Simple Smile
И аз благодаря! Моя не знае за контролни в сряда, живее си добре Simple Smile Сега и той вече не скучае Simple Smile
Добре, че си ти , Шмърциплянку! Да науча новини за училище. Ние, нали и електронен дневник нямаме, та съм в информационно затъмнение Simple Smile
А, имаш ли информация за информационни технологии? Имат ли часове? Младежът твърди, че господинът не се появява. А, аз си мисля, че младежа е спал, когато са давали указания Simple Smile Дано не съм права Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт