ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 499
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, може ли help с тази задача:
Според мен и според набора отговорът е 36, но не и според ключа на теста.
Green, PN е средна отсечка в триъгълника АВС (успоредна е на АВ и минава през средата на едната страна). Значи
х-3=6, т.е. х=9см
Коригирам се, за да не объркам някой!
МР=2.х=18 см, а тя е средна отсечка в АСD, т.е. CD=18*2=36 см
Но грешният чертеж е объркващ за децата.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 20:19 от Maria 007

# 646
Мария, страхотно си реализирала идеята си!
Личи си, че е са вложени внимание и много обич🥰

Аманда,😀голям симпатяга е твоето момченце😍

# 647
  • София
Мария, MP по условие е 2х, ти как го изкара 2х - х+3?

# 648
Мария, MP по условие е 2х, ти как го изкара 2х - х+3?
О, сори, аз съм прочела, че МN=2.x и затова греша. Тогава си е 36.

# 649
green, дадох я на набора и получи 36. Не знам дали е вярно. Математиката я поизоставих, осмокласната.

# 650
  • Между гори и планини
Може да се реши като средна отсечка на големите триъгълници, може и като средна основа на трапец. Ще седна да я видя

# 651
  • Варна
Дребното разправя, че пуснал търсачка за морски свинчета и му излезли много резултати от бг мама. Като видял какво пишат там, излязъл веднага, защото пишели "много тъжни и чувствителни жени". Развалило му се настроението.

Смея се с глас Laughing Сладур! Имате ли резерви за коте? За мен, ако не е възможно куче, по–готино от коте няма.

# 652
  • Между гори и планини
Аз изкарах че DC = 9 cm, ако е вярно, пиша решението четливо

# 653
  • София
Никога не сме имали адвент календар. За всеки ден  от декември ли трябва подарък? За малкото по един бръмбар на ден ще свърши работа, но за голямото нямам никаква идея на какво ще се зарадва. Вероятно на някакви бележки, написани с чувство за хумор, но моето напоследък липсва.

идеята е за много дребнички нещица, с които децата да отброяват дните до Коледа и да се радват...
аз преди купувах Лего адвент календар - много бяха сполучливи.

сега сме твърдо на шоколадов вариант.  Simple Smile бонбончето е всеобщият детски бръмбар Simple Smile

# 654
Може да се реши като средна отсечка на големите триъгълници, може и като средна основа на трапец. Ще седна да я видя
И по двата начина е вярно, при средна осн на трапец е по-засукано уравнението. Ако се използват средните отсечки в триъгълниците, трябва да де док, че P е среда на AC (от Т  ). Нашата госпожа много държи на разписването.

# 655
  • Между гори и планини
Ами среда е щом т.М разполовява АД, а т.N разполовява CB

# 656
  • София
Доня, моля за твоето решение.

# 657
Ами среда е щом т.М разполовява АД, а т.N разполовява CB
тъй де, то е ясно ама оттам следва, от една Т че МN усп на AB , а после от друга Т, че разп. AC. Но това в случай, че се иска подробно решение, а не е тест.

# 658
Когато съм на работа не ми остава никакво време да ви следя Disappointed Relieved
Едва ви изчетох сега.
Честити да са вчерашните рожденици на Мони и на Моли. Здрави и усмихнати да растат! Flowers Four Leaf Clover

Аманда, харесвам го твоето момче! Много Kissing Heart

Вчера украсихме, за пръв път го правим преди Никулден. И днес вече сняг. Красиво е навън.
Разходихме се до Немския Коледен Базар. Нахранихме се обилно, чак ми е съвестно колко калории погълнахме.
Тази година има и козуначени коминчета Grinning  Но не е същото, пускат определен брой хора, маските са задължителни и не може да се консумира на място.

Скрит текст:

Животни вкъщи винаги сме имали. Самостоятелно и в комбинации. Най-готината комбинация беше рибки, папагали и котката. Тя, милата, откачаше кое по-напред да дебне. Към момента рибите ги няма, само котката и папагалите са ни. Гледахме и цяла година един гарван, много умна птица беше, но се наложи да я подарим.

Извинете ме, че няма да взема отношение към задачата, но нищо по-сложно от дроби не мога да асимилирам Innocent

# 659
  • Между гори и планини
Доня, моля за твоето решение.
Пратих на лс, записките на пубера помагат.

Общи условия

Активация на акаунт