НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 32 465
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Алекс честито бебче!
Гергамелка и аз така кърмя и се чудех дали е вярно. На много места чета, че трябва да се сменя на 15 Мин гърда и започнах да мисля, че давам грешно.

SOS малкия спря да ака 😣 според педиатърката трябва да изчаме 1 2 дни, чак тогава да даваме медикаменти. Пробвах с топло на коремчето+ масаж, колело "карахме", по коремче стоя - само пръцка. Реве много чак става синьо, спи само в мен, какво мога друго да направя?

# 106
  • Тук... някъде
Aleksss, честит да е Виктор! Да расте здравичък!

Cve7i, на мен при изписването, за да отида аз до тоалетна, АГ ми каза да ям сладко от рози. На мен не ми подейства, може би и защото хапнах малко 2-3 ч.л., но бебка напълни няколко псмперса. Така че може да пробваш това. Друг вариант са мини клизмички - Мелилакс или Релаксит.

# 107
Алекс честито бебче!
Гергамелка и аз така кърмя и се чудех дали е вярно. На много места чета, че трябва да се сменя на 15 Мин гърда и започнах да мисля, че давам грешно.

SOS малкия спря да ака 😣 според педиатърката трябва да изчаме 1 2 дни, чак тогава да даваме медикаменти. Пробвах с топло на коремчето+ масаж, колело "карахме", по коремче стоя - само пръцка. Реве много чак става синьо, спи само в мен, какво мога друго да направя?
Термометър в дупето ✌️

# 108
И на мен сестра ми ми беше казала да термометър в дупето. Не съм говорила с лекар и не зная до колко е Ок. На наследника био Гая му помага и вода, така си ходи до тоалетна и се махна запека.
Между другото масово е мнението, че ако е само на кърма може да не ака до 10 дни, защото се усвоявала изцяло. За мен е малко странно. Аз на сокове съм била 3 дни и пак си ходех до тоалетната

# 109
# 110
Мамчета,има ли някоя от вас която кърми и е с високо кръвно?До преди раждането бях даже с ниско кръвно,но след секциото нещо се случи и постоянно вдигам .Включиха ли да пия Допегит сутрин и вечер и ако се наложи да почна и на обяд.Май ще се наложи да пия а не е страх че даваме на бебо и кърма,а в листовката пише че не се препоръчва при кърмачки.

# 111
Момичета, днес се роди и моето слънчице- Теодор.
Родих секцио, понеже се установи липса на води. Бях карантина две седмици и нямах консултации.Всичко мина, болеше ме отначало,сложиха ми обезболяващо.
Ох,записах се и аз.Малкия е до мен,не мога да му се нарадвам 🎉

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 21:51 от petia8804

# 112
И на мен сестра ми ми беше казала да термометър в дупето. Не съм говорила с лекар и не зная до колко е Ок. На наследника био Гая му помага и вода, така си ходи до тоалетна и се махна запека.
Между другото масово е мнението, че ако е само на кърма може да не ака до 10 дни, защото се усвоявала изцяло. За мен е малко странно. Аз на сокове съм била 3 дни и пак си ходех до тоалетната

На първото посещение на педиатърката като се прибрахме, тя му направи клизма с термометър. И тя, и неонатоложката ми казват вече пет пъти, че е нормално да не ака по няколко дни. Мисля си, че му е некомфортно, но не е нещо ненормално за кърмачета.

# 113
Днес в 15:37 се роди Адриан, 3,64 кг Simple Smile
Нормално раждане.

Вчера тоновете не ги харесаха, на две места бяха прекъснати, но ме прегледаха и всичко беше наред, освен че нямах никакво разкритие или изглаждане на шийката.
Но тази нощ от 3:00 се започнаха контракции и бях на тонове сутринта, след които се оказа, че съм с 4 см разкритие.
Доволна съм от екипа, само епидуралната ме поразочарова малко. Като наближиха контракциите преди напъните, спря да действа Grinning

Ох тъкмо ми донесоха мъника, засука коластра и повърна. Сега пак си го чакам да ми го донесат изчистен.

Много непохватна се чувствам.

# 114
Алекс честито бебче!

Ако те притеснява може да се обадиш на някоя консултантка по кърмене. По принцип, колкото по-често толкова по-стимулира. Но не виждам друг вариант ако те болят зърната и са раздразнени. Трябва да си внимателна с тези паузи на гърдите, защото има опастност да запушиш нещо ако се удължат.Затова ако усещаш напрежение и е много твърда изцеждай ако не и е ред за кърмене или дай малко на бебето да хапне за да освободиш напрежението.

# 115
Момичета, извеждате ли бебетата на тези темпертури 🙄

# 116
Аз не смея, защото сме във Варна, а тук вятърът е много "приятен". Иначе на сухо и безветрено време, ако са добре екипирани, мисля, че не е проблем.

# 117
  • София
Аз извеждам близнетата. Онзи ден откарахме час и половина, не смея повече, че и ако огладнеят не ми се рискува да ги храня навън, не искам да ги изкарвам от количката.

# 118
Ъпдейт от мен, акахме 2 пъти вчера, но днес е същото. Давам биогая и аз, час два след това се изхожда, но после пак е мъка. Виждам го, че се мъчи, цяла нощ мърка. Почти не спи, ако изкара 30 Мин съм между храненията, пак добре. Може би нещо аз съм яла и през кърмата е отишло при него. Още вчера сутринта опитах с термометъра, но нямаше ефект. Според педиатърката е нормално няколко дни да не ака, чак тогава каза клизмичка. Каза ми да давам само по веднъж на ден инфакол, можело да е от него 🤷 Гледам да пия повече вода и да ям по течни неща.
Аз не смея да го извадя навън, вчерашния вятър чак простира на терасата ми обърна. В петък сме на консултация, че става на месец и се чудя дали поне за 5-10 минути да не го извадя 🤔

Какво мислите за ваксините в сегашното състояние? Знам, че почват от втория месец.

# 119
  • Варна
Ние излизаме, но със слинг, стабилно гушнат в татко си. Целия е увит, има само една дупка, колкото да влиза въздух. Мисля, че много се кефи, защото спи доста време така и се буди чак като се приберем. И със сигурност не му е студено, като ги развием целия е доста загрят .. сигурно защото баща му е като печка по принцип. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт