НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 32 556
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
Момичета да се включа и аз, в неделя става на 1 месец и чак днес имам глътка въздух и се живее. Малкия е със зверски колики от 10тия ден. По цял ден реве, на.ръце реве, на шеглонг реве, каквото и да направя денем нощем той реве. Започнахме с био амика, без ефект, минахме на Инфакол с био гая, без ефект. Накрая взехме Лефакс в комбинация отново с био гая абе май го успокоих. Започна да спи нощем без тези зверски ревове, днес дори и през деня е спокоен. Всеки ми казваше за тях колко са ефикасни, но ме беше страх от запичане. Изцяло е на кърма и според нашата педи, няма да се запече. Вече 3ти ден ги давам и не се е запекал.
Ние имахме драма и с окото, появи се бебешки конюктовит, лекувахне с сребърна вода капки в очето. Оправи се за 2 дни. След това започна да хърка носа, имаше и много храчки и сополи. И те минават вече. Абе общо взето за няма и месец какво ли не ни се случи, постоянно едното минава друго идва.
Ние го извеждахме на терасата 4 пъти на слънце и след това на първа разходка, но навън беше 14 градуса и много слънце. Сега не смея на тези температури. Стоим в къщи на топло.
Днес гледах лекция на списание 9 месеца с Елена Василева за масажите и гимнастиката. Все още не сме му правили, защото той постоянно по всяко време си ревеше, а тя и каза че се правят след 4тата седмица. Вие започнах те ли вече, какво друго правите за да разнообразите ежедневието с него. Слагаме го и по корем за около 5 мин, вече и на шезлонга май започва да му харесва.
Честито на всички бебчовци, но на 6ти сме много мамите с родени дечица 💙💙💙

# 121
Аз съм в драмата с кърменето. И ме тресе една страшна депресия, девойки. Не съм спряла да рева от вчера. Детето повърнало прясна кръв, 24 часа след раждане никой не ми го даде, а Филип беше на системи. Едва вчера ми го дадоха, а аз мляко нямам, гърдите ми са G чашка и ходих на среща с консултантката по кърмене в Шейново. Филип засука с нея, но със силиконови зърна, че моите са плоски. Иииииии след това - край. Правих опити в стаята, но само се борим един с друг. Гърдите ми просто са прекалено големи за него, а и тия силиконови зърна са голяма хамалогия. Отделно от това е на антибиотик заради повръщането и високо  CRP и като го гледам с абокати и прочие, много ме спича.

Днеска рухнах пред педиатърката, та се смили над мен и ще ми прати акушерка за втори опит. Много се надявам да намеря поза, в която да ни е удобно. Междувременнно, за да не прецакаме кърменето, МП ми донесе електрическата медела в болницата, че нито се знае кога ще ни изпишат, нито дали ще се закърмим, та поне да ползвам режима на стимулация, без да изцеждам, докато сме тука. Много ми е гузно с тая добавка АМ, ама да се приберем, та ще се надявам вкъщи да стане кърменето, ако не в болницата.

Голяма депресия ме гони, ама се стягам заради момчето ми. Гледам да си го гушкам и да му приказвам колко ми е ценен и прекрасен и надявам това да стига за момента.

# 122
  • София
Колкото по-малко го мислите кърменето и по-малко гоните някакви подвизи да не ползвате АМ, толкова по-добре ще ви се получи. Не го мислете кърменето.
И това казано от най-спечената майка в групата.
Успех.

# 123
Моята драма с кърменето е на път да приключи.
Марти не иска и не иска да засуче. Успявам само веднъж в деня да го прилъжа. Кърмата обаче не е достатъчно и пак дохранвам с АМ.
След като днес за пореден ден рева и вися на гърдите ми повече от 30 мин, съм на път да взема категорично решение и да спирам.
Да не говорим, че откакто започнаха коликите, си направихме експеримент. В дни, в които му давам дори и минимално количество кърма, коликите са по-силни.
Е защо да го мъча детето?!

# 124
Да извеждам бебе в това студето време -  абсурд. То и аз нямам желание да съм навън.
Нощем много ни мъчат коликите. Никой не спи. Нощес от 1:30 ч. до 6:15 ч. само рев, на ръце, и на цица. Сега спя и дунсуркам пак.
Моите гърди пък са пълни с кърма. Ще се пръснат. Малката като суче се дави и после повръща. Стремя се да не цедя много, но те си стават на камък за 3 часа. 🥵

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 15:29 от Helinor17

# 125
  • Варна
И аз се отказах да съм герой. На две седмици като извиках консултантката по кърмене беше категорична, че трябва да спра да дохранвам, за да се регулира кърмата. С 300 зора намалихме АМ-то на 1-2 пъти на ден максимум, ама да не казвам колко нерви ми костваше. Е, тези 1-2 дохранванета не мога да ги премахна... Вечерта малкия е супер гладен (може би се запасява за нощния сън, не знам). Но се кърмим по 2-3 часа и докато не му дам АМ не заспива. И направо съм в мистерия след толкова кърмене как поглъща допълнително 90мл АМ. Че понякога и това не му стига и пак го слагам на гърда няколко минути и разгеле се успокоява. ММ ми каза да не се тормозя вече и да си го дохранвам, когато сметна  за добре. Една седмица вече така правя и ни е супер спокойно. Режима ни почти се регулира. Вече през деня е буден около 2 часа, в които яде, сменям памперси и дрешки и си "играе" - бодърства без да плаче. След това спи 2-3 часа и после пак. Вечерта 2-3 пъти се буди за половин часови кърмения и пак заспива за 2-3 часа.
Явно ще е на смесено хранене, колкото и да ми се искаше да е само на кърма. Smirk

# 126
Чета ви и не успявам да намеря логичен отговор защо на огромна част от вас ви е трудно да кърмите, не ви достига кърмата, бебето ви не засуква добре????!!!🤔🤔🤔 Какво се случва? Имам излишна кърма. Жалко, че няма как да я дам на някое бебче. Аз цедя и изливам в мивката всеки ден по 100-150 мл.

# 127
Helinor, не ми е трудно, а направо невъзможно.
Някой да ми каже как да накарам дете на 16 дена да суче, а не просто да дъвче гърдите ми.
И това в добрия случай. В по-лошия, реве зачервен като домат и не иска и да захапе зърното дори.
Блъска ме, ако няма ръкавички ме и дере и това е.
Как да се справя?
В същото време поне от едната гърда вече текат капки с кърма.
Колкото и да е малко, има какво да суче, но НЕ ИСКА.
До неделя включително съм ревала заедно с него. Рева, че полагам усилия, имам или поне имах огромното желание да го кърмя, но ме боли душата, когато детето ми ме отблъсква.
Ако някой ми даде съвет как да се справя, ще продължа с опитите.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 22:48 от m-angel

# 128
Helinor, колкото и да ти симпатизирам, не усещаш ли, че дразниш с подобни коментари?? Нарочно ли го правиш и с какво точно помагаш на нас, които не кърмим (не по желавие) или сме на смесено хранене, изтъквайки за енти път, че имаш кърма и я хвърляш. Ами проумей го, въпрос на жлеза, не всяка жена има достатъчно кърма, и вярвам не сме с2 събрали тук да си ги мерим, а да си помагаме. Не е ли така?

Не знам как щях да оцелея , ако кърмех в момента. Малкият е в скок на растежа и от 3 дни някъде е пълен хаос в храненето, иска да яде почни постоянно , без режим , сърди се, няма угодия.

# 129
Аз съвет за кърменето не мога да дам, и ние не успяхме да се научим, но вече месец и седмица се изцеждам и бебето е изцяло на кърма. Така че и това е някакъв вариант, ако кърменето не става. В началото по малко успявах да изцеждам, но кърмата се регулира и сега точно за едно ядене горе-долу изцеждам.

Иначе ние много излизаме навън, все пак са зимни бебета, не си представям цяла зима да сме вътре. То по-топло скоро едва ли ще става 😀

# 130
  • Варна
Хели, аз твърди гърди пълни с кърма съм имала само веднъж - в болницата, преди да се научим да засукваме. Сега гърдите ми са непрестанно източени, малкия изгълтва всичко, което произведа. Когато изпие всичко, но още е гладен, почва да се изнервя, да рита и плаче и сам пуска зърното. Понякога го оставям да цока на празен ход, за да "разбере" гърдата ми да произвежда повече, ама той като не ще не мога да го накарам насила. В тези случаи му давам АМ, като понякога е въпрос на 5 мл допълнително, за да се успокои.

# 131
Ангелче, аз за друго също не мога да дам съвет, но специално за това, което ти усещаш като "отблъскване", знам от Ася Демирева, че много майки мислят, че децата им ги бутат, но всъщност е някакъв инстинкт за докосване, бутане и тн и то има нужда да те усеща с ръцете си, за това го били правили.

# 132
Helinor, моля?изливаш? Честно ли, а защо не си я съхраняваш във фризера колкото и в изобилие да е. Аз също имам доста кърма, доизцеждам и прибирам във фризера. А и малко осъдително са зададени въпросите ти. Не мисля, че е сега момента, да съдим кой как се справя и къде допуска грешка. По добре дай съвет или помогни, ако не не се обаждай.. Сори за тона, но ме изразни, въпреки, че и аз съм с кърма в изобилие. Недей така......

# 133
  • София
ангелче, на лекциите ни казваха, че това 'отблъскване' не рядко се дължи на секрети в нослето.
Захапвайки зърното, ако носа е запушен, то няма от къде да диша и затова инстинктивно те бута и не иска да суче.
Може и да не е това, но като те прочетох се сетих и го давам като идея. Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 17:50 от rave

# 134
Ангелче, не знам дали при теб ще помогне, но моя като не знаеше защо му бутам гърда в лицето, ми помогна да стисна да излезнат няколко капки кърма върху зърното и така му го бутах лекичко в устата. Като усети вкуса, малко по малко почна да си иска (отне известен брой опити).

Сигурна съм, че бебчо не те отблъсква, той няма как да те отблъсне - следващите 2 години за него вие сте едно цяло, а не отделни хора. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт