НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 30 357
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
Misery, в болницата бях в една стая с жена с огромни гърди и зърна. Посъветваха я да ползва протектори. Бебето си засува още от втория ден с тях. Тя хем го поставяше постоянно на гърда, хем яко цедеше. Събираше по 100 мл.   след всяко кърмене. Пробваше и на гърда и с шише, но не го е хранила с АМ. Бързо заспиваше, нямаше силици да суче много продържително.
Вероятно ще ти се получи независимо от големия бюст.

Съвети от акушерки - не, мерси. Видях до къде ме докараха. Нашият си засуква и без зърната. Повече заспива, но засуква. Протектор в интерес на истината ползвам, ако откаже да засуче моето зърно, но то в действителност е плоско с огромна ареола. Сори, че вероятно пак ще прозвуча нападателно към теб, но няма какво да ми даваш пример с някого другиго, на когото му се е получило успешно в болницата. При мен се получи вкъщи след съответната консултация с човек, който има правилните знания, свързани с лактацията, и може да ми даде правилния ноу хау. А късата юздичка на Филип, че я има и че е проблем, нямаше кой да ми каже изобщо в болницата. Аз за себе си и след своя опит смея да кажа, че не бих се доверила никога на акушерки относно кърмене. Освен това силиконовият протектор не е до завинаги.

# 241
  • София
Дух, странна работа. На хип и аптамил пише друго, което съвпада и с табличките на педиатрите. Питай твоя педи за всеки случай според мен. Инспе както описа, че всъщност хапва бебчо, си е супер.
Оня ден ми казаха, че и мойто е с малко къса юздичка. Като питах какво е това, казаха, нищо съществено, но проговарят малко по-бавно. Така и не ми остана време да проверя аджеба какво е това. Да не е тази лентичка под езичето?
Иначе знам, че била проблем за сученето, но при нас за сега няма грижи. От ден едно няма. (Зърната ми са ок)

# 242
  • София
Дух, много е това. Голямата я бяхме вдигнали на дози от 150+ (щот на тати съкровището е лакомо и не отказва), нашишкавя жестоко, после трябваше да я сложим обратно "на диета" на 120. Аптамил.
Между другото таблицата на българския и английския аптамил са много различни.

# 243
Дагни, днес Божо става на 1 месец. По таблиците пише, че трябва да яде 5-7 пъти по 170 мл. Т.е. литър и 200 на денонощието.
Не знам за колко килограма го смятат това.
Бебето яде по 8-10 пъти като в най-добрите си моменти изяжда 120. Случва се по 60 да изяде през два часа, а се случва и през 4-5 часа да яде по 120.

Духче, по кои таблици се водиш? За кърмени бебета или за хранени с АМ се отнасят ?
Моето е на 47 дена и на денонощие изяжда ок. 850 мл АМ, което пак ми се струва много.

Дагни, да разбирам ли, че според лекарите за бебета с колики и рефлукс е по-подходящо режим. Ние рефлукс нямаме , ама колики.....и въпреки това сме на поискване. От към спокоен сън има какво да се желае при нас.

# 244
Момичета , моля помагайте . Излезнал ми е хемороид и много ме боли , какво мога да мажа ?

# 245
  • София
Мисис, не. Ако имате нормални колики (примерно около 3-4 часа н ден по едно и също време на деня), не ви трябва строг режим. Мойто обаче е с денонощни такива. Гледаха го на ехограф 2 пъти по различно време на деня и на празен и на пълен стомах и казаха, че е буря.
Но в крайна сметка вчера той яде в 15'00, 18 и 21 часа и не е мигнал в тоя интервал. Накрая му дадох цица в 22:30, цицна два пъти и заспахме и двамата един до друг за 4 часа.
То хубаво режим режим ама сме живи същества... Не става по шаблон. Ще дерзая колкото мога.

# 246
  • София
Проктогливенол ми помогна.

Момичета , моля помагайте . Излезнал ми е хемороид и много ме боли , какво мога да мажа ?

# 247
Мисис, аз всъщност по детето се водя. Яде колкото ли когато иска. Но ми направи впечатление това, което пише на кутията, снимката качих. Макар, че това ядене през два часа по малко почна да ме дразни. Постоянно изхвърлям мляко и мия шишета.

# 248
  • Варна
Момичета, бебоците ви намаляват ли продължителността на самото хранене/сукане? От 2-3 дни Биляна се храни по-кратко като време и не знам дали е нормално.Иначе  памперсите са пълни на всяка смяна- или обилно напишкани или наакани.

Не само, че намаля продължителността, ами и почна на моменти да цока като зверче, ще ми скъса зърното. Grinning Голямо мятане на глава, ръце, крака ... Не знам на какво се дължи, ама ми прави кърменето голямо приключение. Сигурно иска по-силна струя, ама толкова може майка му.

Иначе нашия е много лаком.. Даже 170мл дето казва Дух ми се струва, че ги хапва без проблем, а е на 1 месец и 1 седмица. Нямам идея колко кърма поема, но се е случвало да го кърмя активно един час, да не му стигне и да изпие 90мл АМ после. Това се случва предимно вечер и според мен се запасява за по-дългия сън.

Аз се отказах да следя режима му, защото ми носи само напразни надежди. Grinning Два-три дни подред се повтаря нещо и после бам на следващия ден тоталната промяна. Единия път много се саднах заради това, защото очаквах да спи 2 часа, а то едва дремна. Тъй че вече каквото такова... Следвам си бебето, да прави каквото си иска. Blush

# 249
Мисис, аз всъщност по детето се водя. Яде колкото ли когато иска. Но ми направи впечатление това, което пише на кутията, снимката качих. Макар, че това ядене през два часа по малко почна да ме дразни. Постоянно изхвърлям мляко и мия шишета.

И моето е така напоследък. Огладнява бързо и яде по 80-90, като сумарно за денонощието същото количество изпива като за 6 хранения по 120 мл, просто храненията са му повече. Някой път нощем гладен-гладен, хапе ръчички и изпие 20 мл, викам му за успокоение. То си е инстинкт, както цокането при кърменето. Абе като дава вид на гладен и е минал поне час и половина, давам. Вярно хвърлим мляко и мия повече шишета, ама другото го измъчва. Пробвах на 3 часа и да го държа гладен, нахвърля се и повръща. Душички .  Мислех, че на АМ са изчислени колорийните нужди, ма май всичко е индивидуално. Експериментирам си  с детето, ако слушам педиатрите трябва да яде сега 110-120, 6 хранения на ден , със стремеж за махане на нощното. .Е как да стане.

А, за кърма когато още цедях, ми бяха казали, че може да пие колкото си иска.

EDIT: нашето мляко еХип и таблицата е с различни препоръчителин количества за съответната възраст. Уфф, много сложно. Май наистина най-добре по детето да се водим.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 21:13 от Анонимен

# 250
Misery, в болницата бях в една стая с жена с огромни гърди и зърна. Посъветваха я да ползва протектори. Бебето си засува още от втория ден с тях. Тя хем го поставяше постоянно на гърда, хем яко цедеше. Събираше по 100 мл.   след всяко кърмене. Пробваше и на гърда и с шише, но не го е хранила с АМ. Бързо заспиваше, нямаше силици да суче много продържително.
Вероятно ще ти се получи независимо от големия бюст.

Съвети от акушерки - не, мерси. Видях до къде ме докараха. Нашият си засуква и без зърната. Повече заспива, но засуква. Протектор в интерес на истината ползвам, ако откаже да засуче моето зърно, но то в действителност е плоско с огромна ареола. Сори, че вероятно пак ще прозвуча нападателно към теб, но няма какво да ми даваш пример с някого другиго, на когото му се е получило успешно в болницата. При мен се получи вкъщи след съответната консултация с човек, който има правилните знания, свързани с лактацията, и може да ми даде правилния ноу хау. А късата юздичка на Филип, че я има и че е проблем, нямаше кой да ми каже изобщо в болницата. Аз за себе си и след своя опит смея да кажа, че не бих се доверила никога на акушерки относно кърмене. Освен това силиконовият протектор не е до завинаги.
А, да, ти си търсила консултант. Защо ли изобщо ти пиша каквото и да било.

# 251
  • София
И аз се водя по детето, ама по малкото. Че голямото е ламя и няма спирка 😂😂

# 252
Здравейте мами.
Мойта бебка се роди на 29.11 рано сутринта, беше определена за началото на декември, но не дочака. Всичко си мина перфектно и двете сме в отлично здраве.
Но от както сме вкъщи стане ли 21ч. започват да ми бушуват хормоните и като се почне един рев.... по принцип не ми се случва по време на цикъл и т.н, знам че едните са съвсем различни от другите, но е нетипично за мен и ми е трудно да свикна.
Усещам че и бебето започва да усеща когато аз съм тъжна и неспокойна, опитвам се да не плача около нея, а и на таткото понякога му идва в повече.
Искам само да потърся други мами, които се чувстват като мен. Моля ви не ме съдете, знам че е още рано и ще се нагодя към обстоятелствата и хормоните ще утихнат, но ще е хубаво да споделите вие чувствахте ли се така? Несигурни ли бяхте, че сте добри родители, че правите най-доброто за бебето? Или аз тотално съм изкрейзила?

# 253
  • София
Честита рожба Мария Heart
Аз бях така определено. Обаче аз имах тежко раждане и дори не успях да се зарадвам като ми го показаха. На следващия ден в родилния дом, като се поосвестих, почнах да му се радвам. Пък и то там ми беше лесно, защото кърменето потръгна от раз. И като го взимаха от 00:00 до 06:00 и още два интервала по 2ч. - реално си почивах и ми беше ок. Обаче изписването ме натовари адски много. Не беше щастлив момент и от там като се прибрахме въобще не ни вървеше. Аз не просто имах съмнения, че не се справям, ами реално не се справях. И това се вижда месец и половина по-късно - имам тревожно бебе с развален режим. Но вече тръгваме по правилния път. Хормоните почнаха да се оправят, обаче сега има стрес от недоспиване и плач. Самообвинявам се в моменти на несправяне и отчаяние, но като бебето заспи и почна да си правя равносметка- спирам със себетормоза. Няма смисъл, не помагаш на себе си и на бебето така. Бъди спокойна, знай че е ок да си изпуснеш емоциите, не си робот. Търси отмяна от близки и се чувай по телефона с приятелки - много помага сестриното рамо.
Имай вяра, всичко щ бъде наред. Сега ни е трудно да повярваме, но гледай на всичко като скок в личностното развитие,  през който трябва да минем дали по трудния или по лесния начин - какъвто ни е късмета.
Успех Heart

# 254
И аз голям рев му дръпнах първите 10 дни в нас. Помогна ми много една кратка разходка навън.
Извикахме майка ми да постои при бебето, а ние със съпругът ми си направихме 30 мин разходка сред природата.
Времето беше студени, но слънчево. Повлия ми чудесно. Успях да се усмихна. Усмивка, която съпругът ми каза, че е забравил да вижда.
Реших да се събера и да помисля кое ме тревожи и разстройва.
Премахвам една по една причините и се чувствам много по-добре.
Да по-емоционална съм, но не съм ревлата, която се прибра от болницата.
Отпусни се, ако има някоя баба, на която може да разчитате нека да дойде, а ти излез за малко. Ще видиш, че ще се почувстваш много по-добре.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 08:54 от m-angel

Общи условия

Активация на акаунт