НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 30 357
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
  • Тук... някъде
Момичета, бебоците ви намаляват ли продължителността на самото хранене/сукане? От 2-3 дни Биляна се храни по-кратко като време и не знам дали е нормално.Иначе  памперсите са пълни на всяка смяна- или обилно напишкани или наакани.

# 226
Ние вече сме вкъщи след ужасно много нерви в Шейново. Скъсиха ми живота тия хора - колкото яки са родилно отделение, толкова безумна е комуникацията с неонатология. Мисля, че карам някаква сериозна следродилна тъга основно заради тях. Вечно благодарна ще съм на Рози, която ми препоръча Ася Демирева, а и на самата Ася, че ме научи да кърмя. Жената ми даде цялото ноу хау, сега от мен се иска да го приложа на практика. И макар в момента да ви пиша с разранени зърна и да съм мега неориентирана какво се случва все още, казаам с ръка на сърцето, че кърменето е велико нещо. Искрено се обръщам към всички девойки с проблеми със засукването или кърменето - потърсете някого, който да разбира от това, без значение дали е платен консултант, или доброволен. Не се оставяйте в ръцете на акушерките, те нищо не разбират от кърмене - на мен тези в Шейново ми казаха, че няма да мога да кърмя с тоя бюст и да се цедя, и да давам АМ, докато засуче.

Аз атрибута на Филип го оставям да си се намести сам. Май в повечето случаи е надолу и до сега драма не е имало. Уча се как да сменям памперси настрани, че нали така е прието вече да се сменят и май е много по-удобно.

Колкото до съня - мисля, че Диди е казала, каквото мисля и аз. Колкото повече се фиксираш, толкова по-зле вероятно ще си мислиш, че е положението. Нека лекарите преценят, пък каквото такова.

# 227
Момичета, бебоците ви намаляват ли продължителността на самото хранене/сукане? От 2-3 дни Биляна се храни по-кратко като време и не знам дали е нормално.Иначе  памперсите са пълни на всяка смяна- или обилно напишкани или наакани.

Ето това се чудех и аз 🙄
От няколко дни суче доста по-кратко , всеки път има напишкани памперси , за нааканите нещо не сме мерило , че тя го прави на 2-3 дни веднъж Sad

# 228
Чела съм, че е нормално, вече може би по-ефективно сучат бебоците и успяват по-бързо да се нахранят. Не мисля, че е притеснително.

Едно време знам, че нагоре слагаха пишлето, но не знам каква е логиката, аз я оставям надолу. Някой, ако знае как е правилно, да каже.

Аз досега карах на изцедена кърма, но започнахме вече малко по малко да се кърмим. Имах проблем малко с едната гърда, беше станала твърда отгоре и нищо не можех да изцедя, притесних се, че ще направя мастит.
Сложих малкия да суче и веднага се оправи.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 14:02 от Pistachio

# 229
Срам не срам... Помня, че Елана Василева обясняваше, че едно време е било в едната посока и тези от нас, коото сме с многократни пелени да я слагат в тази посока, а с еднократни памперси в другата ама... Пусто не помня кое да кое беше

# 230
  • София
Мойте момичета днес стават на 3м. Черпя ви Birthday

По въпроса с бързината - в началото си изпиваха млякото за половин час, сега могат и за под 10 минути.

Ето това се чудех и аз 🙄
От няколко дни суче доста по-кратко , всеки път има напишкани памперси , за нааканите нещо не сме мерило , че тя го прави на 2-3 дни веднъж Sad

# 231
Misery, в болницата бях в една стая с жена с огромни гърди и зърна. Посъветваха я да ползва протектори. Бебето си засува още от втория ден с тях. Тя хем го поставяше постоянно на гърда, хем яко цедеше. Събираше по 100 мл.   след всяко кърмене. Пробваше и на гърда и с шише, но не го е хранила с АМ. Бързо заспиваше, нямаше силици да суче много продържително.
Вероятно ще ти се получи независимо от големия бюст.

# 232
Аз я слагам да сочи нагоре. Сама си реших така. Забелязала съм, че като му се пишка е щръкнала, а като си свърши работата слиза надолу. Не искам да е притиснато когато му се допишка.
А вие забелвате ли я? Лл каза след баня лекичко, но ако не искам не било страшно сега, а чак след 3г. 🤷

# 233
  • София
Диди, мерси за личния пример. Аз действително съм много фиксирана в съня. Нямам добра майчина интуиция и се ориентирам по таблички и по другите мами и бебоци. А табличките със съня направо ме убиват. Тъкмо се успокоя, че и другите бебета много плачат и малко спят, така като ви чета... И ден по-късно се озовавам с ревящо до лилаво бебе в ръце, което не мога да утеша 5ти час и естествено влиза сестрата "айде бе какво става тук, защо още плаче, храни ли го". (А не бе, гладно го държа.) Питам я за съвет, ако има да дава и отговорът е: "Ти си майка. Една майка знае как да успокои бебето си. То ще му се съсипе нервната система от толкова рев, защо не го приспиш". Е направо ме уби. Защо не съм го списпала... Че аз други мечти в живота си нямам в момента. Груб човек. Както и да е. Иначе докторите казаха силен рефлукс и колики и трябва режим и би трябвало до две седмици да се пооправи. Сега го храня на точни часове. Уви добавям и формула малко накрая, защото кърмата ми много намалява следобеда и вечер.
Абсолютно ми забраниха да кърмя на поискване при неговите физиологични показатели. Уви. Много вярвах в този начин на хранене и също имах повече кърма.
Иначе малкото е много хищно. Изсуква по 50гр от всяка гърда за 5-8мин и 40мл формула за 2. Обаче гледах видео за дохранването с Ася и вече държа бутилката по определен начин, за да отнема повече време и усилие.
Иначе вчера по това време беше ад, а сега малкото спинка и се усмихва насън. Аз не мога да мръдна никъде, защото ако получи спазъм почва да се разсънва. Но нямам нищо против, защото го галя с една салфетка и то продължава да спи. И животът е прекрасен.
Пишока не съм го забелвала. Още се чудя дали да започваме въобще. Сякаш не смея.

# 234
Дагни, днес Божо става на 1 месец. По таблиците пише, че трябва да яде 5-7 пъти по 170 мл. Т.е. литър и 200 на денонощието.
Не знам за колко килограма го смятат това.
Бебето яде по 8-10 пъти като в най-добрите си моменти изяжда 120. Случва се по 60 да изяде през два часа, а се случва и през 4-5 часа да яде по 120.

# 235
Дагни, днес Божо става на 1 месец. По таблиците пише, че трябва да яде 5-7 пъти по 170 мл. Т.е. литър и 200 на денонощието.
Не знам за колко килограма го смятат това.
Бебето яде по 8-10 пъти като в най-добрите си моменти изяжда 120. Случва се по 60 да изяде през два часа, а се случва и през 4-5 часа да яде по 120.

Леле, по коя таблица го пише това? Аз знам, че през втория месец трябва да яде около 120мл.170 ми се струват ужасно много, няма начин моето да изяде толкова, а не стои гладен, качва стабилно, та чак ни се кара педиатърката и казва да му давам вода. Ще прикача един примерен график, който съм виждала във форума.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 17:24 от Pistachio

# 236
  • София
Дух, абсурд. Нещо си объркала табличката. Това, което се получава при вас е всъщност адекватното.
Честит месец Heart

# 237
Ами освен пък нещо да не съм видяла, така пише на кутията на адаптираното мляко за неговите седмици.

# 238
Аз също знам че към месеца се слага 1 отпред и 0 отзад 🤔 - 1м 110мл, 2м - 120мл. Ако е кърма може и повече понеже се усвоява по-бързо.

# 239
Ами ето какво пише, той вече е в 5 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт