НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 32 346
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
Misery, честито и тук! Hug

Благородно завиждам на раждането ти. Heart Аз преминах през няколко фази след моето... Първата седмица бях: Не, ние, няма да имаме повече деца! Втората: Добре, може и да родя, но ще искам секцио! Третата: Абе я да се пробвам пак с естествено! Grinning
Така че не е някаква вечна травма. И въпреки, че моето естествено раждане премина към секцио, мисля че пак съм готова да опитам. Много се надявам втория път да мине леко, но и да не е, важен е крайния резултат. Heart
Само един въпрос... С упойка ли беше или без и до последно ли ти вливаха?

П.С. Щастието е, бебето да спи ДО теб и да си изпиеш чая и изядеш закуската като нормален човек, с две ръце. Heart Eyes Grinning

Истината е, че аз две седмици си ходех с разкритие, без контракции и без изтекли води. Пренасях вече няколко дни и на моята лекарка не ѝ се рискуваше. Та ме извика в неделя за хоспитализация, приеха ме с 4 санта разкритие, спукахме мехура, но контракции йок. Тогава включиха окситоцина, който пак казвам - не беше нещо особено, според мен всичко е в дозировката (аз до края на раждането дпри не бях изхабила една банка от 500 мл) и тогава тръгнаха контракциите. Вечно благодарна ще съм на Елена Василева и лекциите ѝ за дишане по време на раждането, защото именно дишането ме спаси. Стигнах до 7 см и усещах, че мога и повече да издържа. Радвам се, че ме пуснаха да ходя, защото това направи контракциите като песен направо, усещаха се сравнително леко заедно с дишането. Лекарите прецениха обаче, че за да се изглади шийката, трябва да ми сложат епидурална, която аз не исках, защото ме беше страх, че няма да усещам напъните. Тая упойка между другото ме държа и по време на напъните (според анестезиолога трябваше да е два часа ефекта, мен ме държа четири). Единствено това направи напъването ужасно, защото беше около 40 минути, аз не усещах контракциите, но напъните за щастие - да, но на рядко. За 40 минути сигурно съм напънала пет пъти по три. В крайна сметка аз искрено вярвам, че епидуралната е помогнала, защото нямам никакви разкъсвания нито по шийката, нито на кожата, освен епизиотомията. Единственият минус според мен беше, че не ме оставиха да раждам в позата, в която аз исках (кучешката), а по гръб - хич не ми помогна да си усещам напъните в корема. Най-големият ми страх беше да не паднат тоновете на бебето и да трябва да се оперираме при таков разкритие.

Истината е, че просто всичко беше в дишането и в настройката. Не си позволих в нито един момент да се откажа и да се панирам. Освен преди излизането на главата, където реално си мислех, че не мога повече и искам секцио. 😂 Даже питах не може ли да минем към секцио, а лекарката ми се изсмя,ч да се стягам, че главата чука на вратата.

# 91
Здравейте, ние вече сме вкъщи кърменето ни се получава за мое щастие, но зърната целите са ми в рани и много боли надявам се скоро да имс облекчение.
Имам въпрос викнахте ли ЛЛ вкъщи след изписването, мисля че имаш някакъв срок, в който той трябва да дойде и да прегледа бебето, но поради ковид малко се чудя дали да я викна.
Това не е по желание и усмотрение. Задължително е в рамките на 24 часа след изписването.

# 92
  • Варна
Misery, браво на екипа ти, много добре са се погрижили за теб! И браво на теб за смелостта и че си останала уверена в себе си. На мен много ми се отрази това, че ме бяха сложили в предродилна зала и до мен една жена раждаше на отворена врата, докато аз си чаках разкритието. Беше голямо шоу, бях сама там, слушах как се мъчи тази жена и паниката яко ме удари, чак почнах да си тананикам, че уж да се разсейвам. Grinning После се оказа, че всъщност е имала леко раждане и просто така си вика. Grinning И реално наистина беше за 30-40 мин.
Та много е важно човек да се фокусира върху себе си и да не се остава на паниката и страха.

# 93
Момичета какви храни ограничавате докато кърмите?
Пуканки дали мога да ям?

# 94
  • София
Няма нужда да ограничавате нищо, докато кърмите. Единствено избягвайте онези храни, които на вас не ви се отразяват добре.

# 95
  • София
Честит да е Филип 😍
Ухх, явно повечето се мъчим сериозно с това кърмене. Аз съм все още на цедене, като слагам малката на гърда по 1-2 пъти на 24 часа, че иначе голям рев от болка пада (а съм с висок праг принципно), наистина не знам как издържате и евала ви правя. Виждам, че има и други мами, които се цедят и въпроса ми е по колко време цедите всяка гърда? 🤔

# 96
Честит да е Филип 😍
Ухх, явно повечето се мъчим сериозно с това кърмене. Аз съм все още на цедене, като слагам малката на гърда по 1-2 пъти на 24 часа, че иначе голям рев от болка пада (а съм с висок праг принципно), наистина не знам как издържате и евала ви правя. Виждам, че има и други мами, които се цедят и въпроса ми е по колко време цедите всяка гърда? 🤔
Аз цедя с двуфазна медела суинг - около 15-20мин и двете едновременно.

# 97
А има ли  разлика между ръчната и електрическата в милилитри те изцедена.
Имам чуство че с ръчната не успявам да изцедя всичко, започвам да се чудя да си взема ли електрическа.

# 98
Ние вече месец сме на изцедена кърма, в началото бях с ръчна, но бързо се ориентирах към електрическата на Авент.Доста изморително си е иначе. Не съм сигурна обаче дали има разлика в количеството. Цедя докрай всяка гърда, около 15-20мин ми отнема. С времето кърмата се увеличи и изцеждам точно колкото му е дозата. Няколко човека вече се опитаха да се месят защо не съм кърмила, разправия голяма било цедене то, но за мен важното е, че все пак детето яде кърма, пък как я получава е без значение.

# 99
Честити бебчета на всички!
Аз цедя само за сутрешното ядене, в което слагам биогая. Давах с лъжичка в началото, но повръщаше всичко. Така си реших проблема. Чакам си ел.помпа да пристигне в момента съм с ръчната голям зор ми е. Дано да по-лесно с тази. Аз давам около 60-80 мл, толкова успявам да изцедя след като се е нахранило, за да има за следващото ядене като после предлагам и гърда, за да съм сигурна че се е наяло. Не знам дали е правилно, но при нас това работи.

Аз искам да се оплача, при нас от 2 дни е страшен рев.. не знам от какво е, при коликите е на моменти - 5 Мин реве 15 не. А това е с часове сега. Вчера сме яли на няма и 2 часа, днес си казах, че ще спазваме режима на 3ч и давам чай. Зърната ме болят, дори започнах да се мажа отново с Лансинох. Четох, че може да е скок в растежа, но не отговаряме на седмиците. Нищо не мога да направя в нас само в мен спи и то залепен кожа в кожа, едва се изкъпах днес. Препоръчайте ми слинг - материя, марки всичко, ще се мъча да го връзвам нямам избор. Гледам и раници уж 0-36 месеца, ама знам, че след 3м се слага в раници. Моля за съвет 🥺😣

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 16:48 от Cve7i

# 100
А има ли  разлика между ръчната и електрическата в милилитри те изцедена.
Имам чуство че с ръчната не успявам да изцедя всичко, започвам да се чудя да си взема ли електрическа.
Аз само електрическа съм ползвала

# 101
  • София
Аз ползвах и ръчна, и електрическа. За мен разликата беше, че не заспивам докато помпам, и че става два пъти по-бързо с двойната помпа. Всъщност най-доволна съм че пиранките почнаха да сучат, така че вече не се налага да помпам 😂

# 102
💙Честит да е Филип❤️
Аз ползвам ръчната на Медела. Много съм доволна, честно казано бях скептично настроена, но ме изненада много приятно тази помпа. Беше намалена на 60лв в борсата, а продавачката каза, че е най-търсеният модел.
Вечер полудявам, и да спи повече малкият, заради гърдите трябва да ставам да се цедя. Иначе стават твърди и се събуждам в локви.
Ето днес, например, се събудих с две твърди дини и мокри петна по потника.😡Принудих се да спя със сутиен, за да ги придържа.

# 103
Здравейте мами и бъдещи мами ,тази вечер в 2:34 се роди моят син Виктор 3330гр 51см.

# 104
Виждам, че има и други мами, които се цедят и въпроса ми е по колко време цедите всяка гърда? 🤔

Аз кърмя, но сестра ми, която се цеди и все още (7ми месец) следва препоръките на консултант - 3 мин лявата, 3 мин дясната, 7мин лява, 7мин дясна, 4 мин лява и 4 мин дясна.

За тези, които имате болки и разранени зърна аз следвам следното, което много ми помогна при първото дете и сега.Реално за 1 седмица всичко се нормализира:
-на хранене предлагам само едната гърда, другата почива
- гърдата, която почива изцеждам малко само ако е напрегната
-след всяко кърмене измивам зърното и ареолата с вода-подавам на чешмата и измивам с ръка.След това мажа веднага с крем лансинох
- нося сутиен(+протектори, които сменям вечер след баня и сутрин) непрекъснато, дори когато спя - при мен се налага заради големината и формата на гърдите, иначе както казва лекарката се "пречупват" и запушвам канали.

Aleksss честито бебче!

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 05:19 от gergamelka

Общи условия

Активация на акаунт