На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 796
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Лещата и брашното също са много добри. Следващият път ще пробвам и боба.

# 241
Вкъщи пък готвя с този ориз и съм му голям фен.

Чак ме е яд, че не си взех повече на последното ходене.
И аз гледах по групите, безумие е това. И аз обичам да ходя в Одрин, ама да се разходим, да седнем да пием по чай. То това ще е безумно препускане и състезание по магазините.

# 242
  • Пловдив
В събота вечерта инцидентно решихме да отидем .В неделя сутринта към 9,30ч. бяхме първа кола.На връщане към 15 бяхме четвърта тоест хора нямаше.В 5М  имаше не повече от 10 клиента.Такъв спокоен пазар не съм привила,както и такова светкавично преминаване на границата.Ераста и аутлета не работеха,но и не влизаха в плана ми.Е,не че ако работеха нямаше да влезна. Купих много малко лекарства-дафлон,панадол,нексиум и шампоан зетион.Препарати за миялна,доместос/18,50-3 л в Бизим/,омекотител,ариел.Храни-4 кг сирене,ориз 1 кг/аз ползвам басмати и жасмин/,подправки,2 пак кори за баница ,около кило маслини,по една малка опаковка усукано сирене и от това на топчета,както и от кашкавала на конци,малко подправки.Шоколадовите яйца бяха по 60ст-малката взе цяло кашонче.Естествено олио,зехтин,олио от лешници.За съжаление олио от орехи нямаше. Както винаги ябълков оцет.Маски взех количество и предпазни шлемове,но те ми рябват в клиниката.Маските бяха между 4,50и 8,20лв.Купих около 15 кутии.
Фолио -алуминиево и хартия за печене.
Градът беше доста пуст и празен-това особено ми хареса в тази пандемия.Пазарът както винаги ми е слаб,но аз съм наблизо и не пазарувам прекалено,макар една година да не сме ходили.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 22:23 от renydent

# 243
  • Варна
Значи, все пак в събота Мигроса работи, а не само Бим , Шок , А 101 и други по-малки бакалии .

# 244
Утре може да се ходи без тест, нали?

# 245
Утре може да се ходи без тест, нали?
Да

# 246
Харесах си мебели по интернет. Фирмата има физически магазин в Одрин. Казва се TaskentMobilya.
Има ли тук сред Вас , които знаят за тази фирма и са си купували мебели от там?

# 247
  • Пловдив
Ох от тези почивки обърках дните. Вчера / неделя/ бяхме. Ще редактирам поста.

# 248
Взех напосоки ето това брашно и го намирам за доста по-фино от нашенските; споделете от кои сте доволни вие; иначе боб съм взимала "черно око" (но не е чисто бял с черно петно като нашия, а бежов с черно петно - мн. ни хареса):

# 249
  • Бургас
Аз взимам обикновеното брашно на Мигрос - 5 кг. Наистина е по-фино и по-добре се получават печивата.
И да споделя, че от превръзките на Мигрос  - от тяхната марка, не съм доволна. Твърди, големи и некомфортни.

# 250
Бум! Задължителен писиар тест и карантина от 10 дена на влизане в Турция! Чух по обедните новини на БНТ.

# 251
  • Димитровград
Чак пък бум? Всички знаем за това от преди седмица.

# 252
  • вкъщи
Вчера ходихме и буквално се убихме. За ден повече никога, а както преди с нощувка. Не успях и половината неща да видя,които исках. На границите ад-на отиване три часа и половина, на връщане шест. Без тоалетна на връщане, полудяхме, една бременна жена плака и звъня на спешна помощ, турците много бавно действаха, вадеха всеки от колата и снимаха всеки един с камера, това забави още повече хилядите коли. Нашите пък вадеха багажи и ровеха, ама мъжът ми сиктордоса едната митничарка, защото беше без ръкавици и и вика как ще ми пипате храната без ръкавици. Супер бяхме уморени и изнервени.. Прибрахме се в Бургас в два сутринта и определено без нощувка вече няма да идем. Липсва удоволствието да седнеш, да хапнеш..

# 253
Чак пък бум? Всички знаем за това от преди седмица.
За мен беше бум, днес. Smile

# 254
Аз току що се връщам от Лозенград. На отиване 15 минути за двете граници, на връщане - час и половина, дълга опашка, на вървеше бързо. Не можахме да стигнем по-далеч, тъй като тръгнахме в ранния следобед от Бургас. Но и на това съм доволна. Всички усмихнати, любезни, чак и турските служители на границата. Душите пълни и пошетите и те 😁

Общи условия

Активация на акаунт