На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 800
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • Ст.Загора
И аз вчера бях отново . В понеделник късно вечерта, решихме с една приятелка да отскочим до Одрин . Въпреки че имаше много коли, бързо минахме на отиване и на връщане .Сега съм спокойна Grinning, заредена съм за няколко месеца . Онлайн не бих пазарувала , първо цените са много завишени ,второ не се знае  какъв срок на годност имат стоките .  Весели новогодишни празници ви пожелавам и се надявам темичката да не замре до март месец !!!

# 256
Мале, вие сте герои. 6 часа на границата.... Neutral Face Дано поне сте се върнали с пълни багажници.

И аз подозирам, че темата ще замре. Най-много Ивчето да ни дразни с някакви рецепти от нейните запаси Heart Eyes На пролет обаче ще живнем и ще се питаме отново каква е цената на златото Joy

# 257
  • на Мелмак
До Истанбул бяхме, това, което ми направи впечатление е, че Мигрекса в Истанбул ми е 51 лири, а в Одрин последно го взех на 74 - 5лири. Друго - от Мигрос си взех зехтин Комили 5л. За 109 лири, по спомен от Одрин този беше на 149.

# 258
  • ВАРНА
Силно впечатление ми направи и в новините и на Нова тв. и на Би ти ви и на БНТ1 и БНР -
 че казват задължителния пср тест или 7 дневна карантина за влизане в Турция ще е от 28-30 декември до МАРТ!

- без уточнение точно кой март....
значи може и 1-ви март може и до  17 ти март!

# 259
  • Пловдив
Аз разбрах,че ще е до 31.03.2021,но не помня къде го видях-по български или по турски медии,не ме линчувайте за лошата новина,lütfen!

# 260
  • Димитровград
До 1 март според министерството на външните работи.
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/27537

# 261
До 1 март според министерството на външните работи.
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/27537

....за сега..:-/

# 262
Чуждите агенции, които писаха още, когато стана ясно, че ще има тестове, писаха поне до 1 март. В темата за море в Турция хората правилно пишат, че турците са си направили сметката и за летния сезон ще отворят всичко. Та аз поне вече си правя планове за турско море през юли. Преди това и да може, не мисля да пътуваме за пазар.

# 263
  • на Мелмак
Аз резервирах турско море, със, без пср - все тая Wink

# 264
  • София
Ети ти си бърза, ние се чудим още...
За пазар не посмях да отида, ще е след март. Миналият месец успях да се справя със всичко, така че ще чакаме.

# 265
  • на Мелмак
В началото на месеца го букнах. Да съм спокойна Simple Smile

# 266
  • ВАРНА
Дам - 30 декември до 31 март влизане само с пср тест в Турция...
от 1-30 април влизане само с документ че си ваксиниран.
 Около май месец всички в Европа ще го въведат.

# 267
  • Пловдив
Тази информация за ваксината откъде е?

# 268
  • Димитровград
Как откъде? ЕЖК! Grinning

# 269
  • Sofia
Това дали може да се тълкува като възможност да влезеш, напазариш и излезеш в рамките на 12ч, без да направят проблем?

Не! Транзитно означава да влезеш през една граница на държавата и да излезеш през друга. Съответно това и да е друга граница напр. Влизаш през Кап. Андреево и излизаш през Елхово не става защото втората граница трябва да те отвежда в трета страна. Попълва се и декларация обикновенно за къде пътуваш.
Много се чудех така да направя със Събрия и споделих с приятели, които го направиха, прибраха се през Македония и навсякъде са брали ядове. Накрая са казали че колата им се е повредила, та  и документ от сервиз са им искали.
Според мен риска не е оправдан.

Общи условия

Активация на акаунт