На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 812
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • ВАРНА
Във всички вечерни новини се съобщи новината и Би ти ви.  

Както каза проф.Мангъров -  паспорт за ваксиниране срещу ковид 19 - това ще е новата виза за пътуване по света от пролет 2021 г.

Без медицински документ че сме ваксинирани след 4-5  месеца  - няма да може да се качим на самолет - да се регистрираме в хотел за нощуване - да влезем в ресторант!

# 271
Е как ще стане тази ваксинация като няма произведени достатъчно ваксини.Не може да стане до пролетта.Да се надяваме че изискването за тест ще отпадне март и ще пътуваме свободно.

# 272
  • Димитровград
Във всички вечерни новини се съобщи новината и Би ти ви.  

Както каза проф.Мангъров -  паспорт за ваксиниране срещу ковид 19 - това ще е новата виза за пътуване по света от пролет 2021 г.

Без медицински документ че сме ваксинирани след 4-5  месеца  - няма да може да се качим на самолет - да се регистрираме в хотел за нощуване - да влезем в ресторант!
Съжалявам, но БТВ и Мангъров не са надежден източник на информация за мен.

# 273
  • Стара Загора
Скоро не се очертава ходене, но да споделя за баклава, с която ме черпихa преди няколко дни и много ми хареса. Знаете че съм капризна и признавам само на Faruk Gulluoglu. Магазинчето се казва Maritza, доколкото се ориентирах от Google е близо до борсите май. 🙄Хрупкава отгоре, като се забие вилицата и се чува онзи прекрасен пукащ корите звук. Умерено сладка и с приятно сиропирана основа, без да е прогизнала и средно количество ядки. Карето беше с орехи, а другата с малко шам фъстък. Нямам представа каква е цената, но е факт че беше много прясна и вкусна.
Не плуеше в сироп и не ми беше нужен каймак. Няма да е от класа на скъпата, но бих взела кутия някой път.

Весело посрещане на новата година!
Бъдете здрави, щастливи, по-смирени, благодарни за онова което имате и нека се радваме на по-добри времена за свободно пазаруване, слънце и много находки. 🤗🍀💛

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:08 от iv4enceto_91

# 274
  • Пловдив
Абе ти да не писател? Боже, такова описание на баклава не бях чела.... не да ти се прияде , ами лигите да ти капят! Все едно в роман бях!

# 275
Честита Нова година! Здрава и успешна да ви е. Черпя ви с едно ашуре! Тъй като съм яла истинско Одринско ашуре/на празника на ашурето/не мислех че това ще ми харасе. Но е хубав

# 276
Честита Нова година! Здрава и успешна да ви е. Черпя ви с едно ашуре! Тъй като съм яла ...
Честита Нова Година на всички ! Бъдете здрави, търпеливи и на пролет с нови сили на пазар да сме !
Ашурето което си показала правих и аз и останах също приятно изненадана от вкуса му, доста е добро ! Нищо не се добавя към съдържанието на опаковката.

# 277
До 01.03.21 е заповедта на Турците. https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/
Чудя се , дали антигенен тест биха признали?

# 278
До 01.03.21 е заповедта на Турците. https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/

В първата част на заповедта е уточнен теста - ПСР.

# 279

В първата част на заповедта е уточнен теста - ПСР.

Да , знам! Прочетох го много добре! Не е лошо пак да прочетете въпроса ми...

# 280
  • В.Търново
Щом не е споменато в заповедта, значи не важи .: )

# 281
Скоро не се очертава ходене, но да споделя за баклава, с която ме черпихa преди няколко дни и много ми хареса. Знаете че съм капризна и признавам само на Faruk Gulluoglu. Магазинчето се казва Maritza, доколкото се ориентирах от Google е близо до борсите май. 🙄Хрупкава отгоре, като се забие вилицата и се чува онзи прекрасен пукащ корите звук. Умерено сладка и с приятно сиропирана основа, без да е прогизнала и средно количество ядки. Карето беше с орехи, а другата с малко шам фъстък. Нямам представа каква е цената, но е факт че беше много прясна и вкусна.
Не плуеше в сироп и не ми беше нужен каймак. Няма да е от класа на скъпата, но бих взела кутия някой път.

Весело посрещане на новата година!
Бъдете здрави, щастливи, по-смирени, благодарни за онова което имате и нека се радваме на по-добри времена за свободно пазаруване, слънце и много находки. 🤗🍀💛
Ивче, ние редовно купуваме от там баклава. Намира се точно на Борсата за перилни препарати. На ъгъла на улицата е.Там я правят на място. Обожавам тази навита на рулца. Цената е 20 лири за килограм.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 15:25 от zlatunka80

# 282
И ние от там купуваме баклава, даже последния път взехме около 5 кг за нас, приятели и познати и ни дадоха подарък 5 кутии пишмание. Хората са много любезни и едното момче говореше развален български. За цената от 20 лири /кг мисля че баклавата е много вкусна.

# 283
А пишманието на отделни къделки ли го купувате или на голям топ.
Другото с шоколада като бонбони не ми хареса . Поне това , което купих веднъж .

# 284
  • у нас
Шоколадовото пишмание ни е любимо. Цяло пишмание не съм виждала, то е разделено, но е сложено едно до друго. По морето въздухът е влажен и пишманието бързо овлажнява, става твърдо като камък. Торбичката, в която е пишманието не е вакумирана, а просто е подгъната.

Общи условия

Активация на акаунт