На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 757
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
На 27 няма да може никой да отскочи ако останат мерките им. По скоро на 28

Да, да, правилно. За понеделника имах предвид. Но ще е супер за пазар - времето вече е кофти и едва ли ще има такъв наплив по границата. Същевременно магазините ще работят. Редовно хвърлям по едно око на брошурите на магазините там и само точа лиги.

# 121
  • Русе
Петъчният пазар в гр. Одрин ще е затворен за неопределено време, заради мерките срещу Коронавирус. Това съобщи управителят на пазара Bülent Reisoğlu.
Затворен е, но в понеделник си работи за плод-зеленчук.

# 122
Кой ден според вас е по-добре за шопинг по Коледа- 25, петък, или 28, понеделник? 27, неделя отпада, защото ми трябва аптека, а не ми се обикаля за дежурна. Иначе най ми е удобно в събота 26, но с това затваряне, не знам моловете дали ще работят.

# 123
  • моята мила родна страна
Кой ден според вас е по-добре за шопинг по Коледа- 25, петък, или 28, понеделник? 27, неделя отпада, защото ми трябва аптека, а не ми се обикаля за дежурна. Иначе най ми е удобно в събота 26, но с това затваряне, не знам моловете дали ще работят.
За дежурна аптека може да провериш предварително и по адрес с навигацията се намира лесно. Ние винаги сме ходили в неделя, тъй като ни е най-удобно, и не сме имали проблем с намирането на аптека.
А имайки предвид мерките в момента, най за предпочитане като че ли е делничен ден.

Да попитам нещо, което умувам от няколко дни. Преди известно време тук се обсъждаше "каймакът" в някои видове баклава. Помня, че беше от грис и още нещо, но връщах, връщах страници назад и не можах да открия поста. Та, моля ако някой помни с точност или този, който го е писал, да сподели пак. Трябва ми подобен "крем" за едни коледни сладки, с такава консистенция и да е издържлив няколко дни (нали няма млечни продукти в него). Благодаря!

# 124
  • Пловдив
Търси постовете на Ивчето.

# 125
Купували сте си каймак в кутийка . Помня тук имаше в две различни опаковки - едното може би картонена кутийка като мляко - другото не си спомням .
 Това е реално каймак  - тоест сметана или

# 126
  • Пловдив
Аз купих каймак от Мигрос, тяхната фирма, беше почти като масло, много гъсто и мазно.

Момичета, някъде санитарен магазин да има, баща ми поръча да видя за бастун.

# 127
Така си го представям и аз.
Доскоро купувах страхотно домашно мляко и отделяше такъв каймак .

# 128
  • Най-красивата страна
Купувала съм каймак от Мигрос-в кутия.Точно като масло е.
Маже се на филия и отгоре-мед.

# 129
Колко грама е  и каква цена горе -долу . Интересно ми е тук каква надценка са му сложили.

# 130
Колко грама е  и каква цена горе -долу . Интересно ми е тук каква надценка са му сложили.

10-15 лири вземах. Тук със сигурност е на тройна цена.

# 131

10-15 лири вземах. Тук със сигурност е на тройна цена.
Може би съм писала . Тук има няколко магазини с турски стоки . И аз чат- пат си пазарувам оттам.
Някои неща не са ми познати и ще ми е полезно да споделите.  Колкото и да чета темите в последно време се пише повече за мерките във връзка с Ковид.
На мен ми  е ценно да опозная стоките там .
Купих си дребен булгур - май е от този за кюфтета.  Имаше и друг но ми се стори прекалено едър .
Този кадаиф на топчета как се приготвя - само сироп ли се слага и отгоре шам фъстък.
Последният път си купих от там два пакета подправки - единия за адана кебап и другият за някакви кюфтета . Грис ,
и трите са по левче / миналата зима имаше подправки смес в пликчета и бяха доста по - евтини. /
Булгурът е на 2,60 .
Канела мляна плик -45 г  -1,70 .
Сапун марилски шанте клер против петна -  2,70 .
Набелязала съм си пиперково пюре и има едно смес от пипер и домати.
Маслини купувам в един малък буркан - мисля е около 200 г - 3,00  лв / миналата зима май беше по -евтин/
Кашкавалите са си на цени и по- високи от тези в магазините . Една  ню -ню пликче под 200 г сплетен е 5 лв.
Сравнено с Турция е двойно скъпо явно . Но нямам алтернатива засега.
Един препарат за варовик си купувам от там и друг за баня .
Бях си намерила Пантенол на половин цена - сравнено с бг магазини . Но явно е техен пропуск щото обикновено всичко е скъпо . 
Персил профешенъл за цветно 10 кг /66 пранета  - 22лв .
Пишмание бяха докарали вече от това без шоколад .Него обичам повече .
Имала съм и добри попадения там .
  Суха мая има големи пакети , но не знам как да съхраня толкова май  и се отказах. Брашно има някакво .
Но повечето неща са само на турски - от който почти нищо не знам .   
Има  доста плодов оцет . Поне няколко вида например сос от нар / но повечето е с глюкозофруктозен сироп - такъв в бързината са ми купили лятото - поръчах от друг магазин , че и цял литър и се чудя за какво да го ползвам /
А да  - цигара бюрек - 22 броя / 3 лв , разни там кори за баклава .
Лаваша ми се струва на изгодна цена но без очила не мога да видя състава / а като ги сложа се замъгляват иии
Локуми разни - сарай халва / пишмание с шоколад /  .
Нехранителните са предимно перилни препарати . Малко там шампоани и балсами .
Но има и препарати ,които са си и на нашият пазар .
За кюнефе може би ще си купя продукти . Но не видях дали имат прясно или е само в кутиите дето са на рафта .
Кутии със сирена . Питки кашкавал и сирене на конци - ама цените са ...
Краве масло / вече писах / 16 лв /кг и  4 ,50 -60  - пакет от 250 гр
Разни там зеленчукови консерви .
Булгур с фиде . Макаронени изделия .
Бедно откъм подправки - незнайно защо много чили смляно и черен пипер , джинджифил и куркума.
Някоя там по-специфична турска не откривам .
А да имаше царевично олио 3 и нещо литър мисля  .Слънчогледовото също .

# 132
  • Стара Загора
Много замря темичката ни, никой ли от Вас не ходи?

Аз снощи си отворих кутията с бадемовите сладки, този път не са супер напудрени. Топят се направо, не знам как се спрях. 😁

Като отгризна и др. половина пада в шепата ми. ❤️😍

А за това мляко между друтото се каня да пиша от много време. Беше гъсто и маслено, но в глинения съд според мен е по-добро и вкусно.

# 133
Като знам по Коледа само какви намаления имат. Така ми се ходи. Но искам спокойно да седна едно кафе да пия, без толкова ограничения. А и още ми е притеснено.

# 134
  • на Мелмак
Не сме ходили по това време в Турция. Януари има ли намаления? Мисля до Истанбул да отидем, да съчетаем с разходка. Сега едва ли ще успеем, че изкарахме вируса и наваксваме с работа.

Общи условия

Активация на акаунт