Иначе официално няма категория , в която да попадат. За индийците всички европейски чужденци са "ангрези" (англичани=бели=велики). И като такива те са на почит. Това не е само в Индия всъщност. По-напред някой беше споменал същото и за арабските страни. Тъмните чужденци си ги наричат с английската дума , а китайци, японци, корейци с "чини". Но привилигировани са единствено белите. Помня, че в началото по улиците хората ме гледаха доста натрапливо, с един такъв благоговеещ поглед а-ха да ме глътнат
и младите постоянно ме спираха, за да се снимат с мен. Мъж ми все се бъзикаше с тях : "гледай ги, вика, сега ще се снимат, после ще си разпечатат снимката на постер, ще си я окачат в стаята и като им дойдат гости, ще се хвалят, все едно с ей тая ми ти снимка са си уредили живота за вечни времена". И вас ще ви спрат за снимка, ако сте тук...не си мислете , че съм Василиса Прекрасна..
Законово е уреден един правилник, който дава привилегия на чужденците при евентуално посегателство върху личността и собствеността им тези случаи да се разглеждат с предимство. Както и да го погледнеш- на високо сме
Моето чене удари гранитогреса и си остана там!
Разбира се, фактът, че действието се развиваше на Харвард Скуеър донякъде може да обясни ситуацията 
Препоръчани теми