Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 695
  • 332
  •   1
Отговори
Здравейте,мили читателки и читатели!

Живея в Германия от 2018-та година.Завърших тогава 9-ти клас в България и заминах с родителите си в Германия.
През 2021-ва се запознах с моя приятел в Германия,който е също българин.
Няколко месеца по-късно почнахме нашата връзка.
Миналата година станахме родители на момченце.
Не малко пъти сме коментирали темата относно завръщане в България и как желая скоро време ние тримата да се върнем в България,защото тука на мене не ми харесва и си има причини.
Той обаче е на различно мнение и твърди,ме няма да се върнем,докато той не бил решил.
Единствената опция била аз да се прибера без него и детето,което няма да стане.
Всеки път плюе България как заплатите били ниски и здравното осигуряване било критично.
На тема работа в България също сме говорили.Според него аз не мога да работя в България,защото имам само основно образование,демек съм била “проста” в България и никой няма да ме назначи на работа.
Не знам доколко е вярно това негово изказване.
И така всеки път като стане въпрос,той е категоричен,че в близките години сме щели да стои тук в Германия,а аз не се чувствам добре тук.Точмо тука се случиха много лоши за мене неща.Депресии,стрес и тн.
Не знам по какъв начин да го убедя да се приберем в България,наистина.
Според вас имам ли шанс за кариерно развитие в България с немски познания без средно?
Някой попадал ли е в подобна ситуация,в която семейството му е било в чужбина и партньорът му да е бил на различно мнение от вас относно пребиваване в дългосрочен план?
Ще се радвам да изкажете вашето мнение по въпроса.
Благодаря предварително!

# 1
  • София
Съжалявам, но партньорът ти е прав. Дължиш на детето си по- добро здравеопазване. Освен това, е вярно, че в Германия има място за всички под слънцето - образовани, необразовани, граждани, гастарбайтери и шанс те да живеят добре и да градят семейство.

# 2
Не си ли си завършила образованието в Германия? Там какво работиш?

# 3
  • Варна
А защо имаш само основно образование? Сама си му дала този коз в ръцете.

# 4
  • София
Скрит текст:
Здравейте,мили читателки и читатели!

Живея в Германия от 2018-та година.Завърших тогава 9-ти клас в България и заминах с родителите си в Германия.
През 2021-ва се запознах с моя приятел в Германия,който е също българин.
Няколко месеца по-късно почнахме нашата връзка.
Миналата година станахме родители на момченце.
Не малко пъти сме коментирали темата относно завръщане в България и как желая скоро време ние тримата да се върнем в България,защото тука на мене не ми харесва и си има причини.
Той обаче е на различно мнение и твърди,ме няма да се върнем,докато той не бил решил.
Единствената опция била аз да се прибера без него и детето,което няма да стане.
Всеки път плюе България как заплатите били ниски и здравното осигуряване било критично.
На тема работа в България също сме говорили.Според него аз не мога да работя в България,защото имам само основно образование,демек съм била “проста” в България и никой няма да ме назначи на работа.
Не знам доколко е вярно това негово изказване.
И така всеки път като стане въпрос,той е категоричен,че в близките години сме щели да стои тук в Германия,а аз не се чувствам добре тук.Точмо тука се случиха много лоши за мене неща.Депресии,стрес и тн.
Не знам по какъв начин да го убедя да се приберем в България,наистина.
Според вас имам ли шанс за кариерно развитие в България с немски познания без средно?
Скрит текст:
Някой попадал ли е в подобна ситуация,в която семейството му е било в чужбина и партньорът му да е бил на различно мнение от вас относно пребиваване в дългосрочен план?
Ще се радвам да изкажете вашето мнение по въпроса.
Благодаря предварително!
Какъв професионален опит имаш в Германия?

# 5
  • Deutschland
Защо не си довършила образованието си в Германия?
Познавам доста хора, които се прибраха. Почти 100 % от тях бяха с 0 познания по немски, не можещи да живеят без чалга купони и социални сбирки. Малка част от тях патриоти, които корена ги зове. Едното семейство ми бяха съседи, жената полуграмотна, ама се прибра да става учителка У София, понеже дават много пари. И стана!!!
С 9 клас не знам. Някакъв аусбилдунг да запишеш?!?

# 6
  • Варна
Явно от момента, в който е срещнала "приятеля" си, за нея вече е било по-важно да го закотви и да се размножи отколкото да продължи образованието си. Основно, ега ти, поне да беше додрапала за средно. На всичко отгоре е избрала някакъв див селски бек, който мисли, че ролята на мъжа е да тропне по масата като направлява съдбините на жена си и да отсече "аз казах". Даже брак не й е предложил, смятай колко държи на нея.

# 7
Вече за чистачки и болногледачки искат средно, с основно или в шивашка фирма или метеш улиците с циганките. Връщай се, изкарай си поне средно и тогава мисли за работа. Дано родителите ти да могат да издържат теб и детето докато се поизучиш.

# 8
Гледай си бебето. Опитай да се разбирате и да сте сплотени. Убеди го да те подкрепи да завършиш задочно средно или вечерно. С кадифена ръкавица. Той ще гледа бебето за няколко часа.
Опитай се да придобиеш квалификация, която да ти даде възможност да работиш нещо. Някакъв курс практичен. Примерно лаборантка или фризьорка или някакъв друг занаят. Какъв професионален опит имаш там? Имаш ли жилище в България? Подкрепа от близки, които да ти помагат с детето?
Какво искаш да правиш в България? Готова ли си да се разделиш с "партньора си" в името на това да се върнеш?
Кои са твоите приоритети в живота?

# 9
  • София
Да, пробвай така. Имаше една съфорумка, която накара родителите на гаджето да ѝ платят образованието.

# 10
Защо остана с основно образование, мило момиче?

# 11

Въпросът би бил риторичен ако е от определен етнос. Не знам коя българка би останала без средно образование, че и семейството и да го приеме за нормално. И да се размножи толкова млада.

# 12
Защо ,защо основно? Предполагам че е от ромски произход или туркиня.АЗ също съм с основно в България,но нашите държаха (по скоро дядо ) ,да продължа да уча в Турция.Друг е въпросът, ако иска да има образование в България,може да положи изпити .
Отделно мисля че приятелят и е прав .В Германия,нищо че е с основно много по лесно ще вземе образование.Пак ,от друга страна,може би ни мързи немски да учим .

# 13
  • Варна
Тя каза, че ако се върне в България, ще си търси работа с немски. Значи сигурно го говори. А и спомена май, че е била ученичка, когато е отишла в Германия. Явно езика го има. Обаче образованието го е зарязала.

# 14
Хора???Четете ли изобщо какво съм написала??!
В България инам основно,защото последно учех до 9-ти клас и веднага след завършване на 9-ти клас заминах с наще за Германия.Оттогава насам аз живея до ден днешен в Германия.
И да,имам немско образование и професионален опит в продажби,сервитьорство и чистене.
И не,не съм нито от ромски произход,нито съм заченала на 16.
Миналата година бях на 22 г.

Общи условия

Активация на акаунт