Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 697
  • 332
  •   1
Отговори
# 330
И на мен ми звучи като да не се чувства добре в момента в каквато ситуация е и да си е вкарала в главата че "вината" е на страната, понеже в България не е имала такива дертове.
Което си е и разбираемо де, тя е била толкова млада когато са се преместили - кое хлапе на тия години си дава сметка за проблемите и трудностите които са тук и които вероятно са накарали семейството да се премести. Тя тук не е виждала "живия живот", дето се казва. Живяла е като дете, когато всичките й нужди са били грижа на някой друг. После е идвала на почивка, което си е туризъм и няма нищо общо с живота в страната, то така на всеки му харесва много - дори и на хора от други страни дето нямат нейните хубави детски спомени а просто идват и им се вижда хубаво у нас.
Колкото и да е разбираемо обаче, не си прави услуга да се фиксира върху това как в Германия е нещастна, а пък у нас сигурно няма да е, особено ако имаше и завършено средно. Реално партньорът го е изтъкнал това не като "ти нямаш средно и няма да можеш нищо да правиш" а по-скоро като "ти нямаш дори и средно, а какво остава за по-високо образование че да имаш по-добри възможности", поне на мен така ми звучи.
Реално погледнато, в Германия има много по-голям шанс да живее "както си го направи". Там има дом, партньор, детето й също е там и партньорът не вярвам че би се съгласил то да бъде местено, така или иначе.
По другите неща трябва работа. Образованието като приоритет, от там нататък като се отворят повече възможности вече и самочувствието става друго, контактите също.
На мен също ми направи впечатление съвсем приличното писане и изразяване на български, доста хора не си поддържат езика след като излязат от България.

# 331
Мило момиче, задай си следните въпроси:
Искам ли да живея с този мъж да края на живота си?  Обича ли ме? Обичам ли го?  Уважава ли ме?  Добър съпруг/партньор ли е? Грижовен и обичащ баща ли е?  Подкрепя ли ме?  Мога ли да разчитам на него?  Грижи ли се за нас? 
Отговорите може да ти дадат идеи за в бъдеще.
Но най-напред се стегни и се погрижи за образованието ти.
И непремено се сдобри с родителите ти.
Успех!

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 00:20 от ellll

# 332
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт