Навици и привички на хората от други националности, които ни се струват странни

• 113 055
  • 1 775
  •   1
Отговори
# 1 470
Затова аз обичам да се кодоша, че едно от положителните черти на (повечето) американци е, че знаят много малко за България Simple Smile Незнание = липса на предразсъдъци!

PS Абе не съм съвсем права, има си и прости хора пълни с предразсъдъци, въпреки липсата на каквото и да е знание.

# 1 471
Може да си затвърждаваш каквото искаш, моя опит е личен, бил съм в доста страни, включително  съм живял и видял от близко  всякакви чужденци и раси.
Да, не ги слагам под общ на 100%, но на 80-90% да.
Останалите нации масово  имат мнение към нас като към циганите, ако не са били в България.

# 1 472
Това, че една арабка се държи свободно, ходи с поли и си слага червило извън собствената си страна е напълно възможно, ама като се върне там, всичко се променя драстично.

Това зависи от страната.

Две арабски реклами на бонбоните рафаело, според страната и аудиторията. Втората е саудитска...

# 1 473
  • София
Истанбул е много красив и колоритен, има свой пулс със своите хора. Огромен!
Движението е абсурдно, но спокойно бих казала, има някаква организация в хаоса.

Младите хора са като нас, няма разлика във вида ни, облеклото. Рядко се виждат млади забулени момичета ( все по- голям натиск Ердоган), събират се, веселят се.

Всички мъже са в обувки - красиви и лъснати. От продавача на нарове до мениджърите в Сити- то. Виждала съм 3-4 човека с кецове, зяпала съм много.

Жените бавно, но полека навлизат на пазара на труда с леки позиции, там е прието мъжа да издържа семейството.

Имат изключителна грижа за сираците, има действащи имарети също. Цялото общество се грижи за тях, плаща им се обучението, често момичетата за мед сестри, момчетата за полицаи.
Големите фамилии проявяват изключителна щедрост, даряват сгради за училища и университети, подпомагат бедни семейства и като цяло всички имат грижа за всички.

Има грижа и за уличните животни, правят го с любов!

Има нощен живот, има изключителни заведения, ресторанти, магазини, индустрия, занаятчии.

Истанбулците не са фанатични вярващи като цяло. Нямат време, често посещават молитва само в петък - разделно.
Мюезинът съвсем неочаквано за мен беше галещ слуха, много красиви напеви дори в 5 сутринта. Някак носи покой и спокойствие. Казаха ми, че един на хиляда се избира според тембъра и благостта на гласа.

Жив, пулсиращ, космополитен.
Хората му са много сърдечни и топли и не от куртоазия.

Измир е същия, има много сънародници знаете, някои по- възрастни са ме прегръщали и са се умилявали от речта ми...

# 1 474
МНого ми стана интересно. Има ли тема за Турция някъде да чета? Ще потърся де, знам че не сте ми длъжни да ми търсите Simple Smile.

Точно това виждам и аз по разните туристически клипчета. МНого ми харесва живота на тези хора. Чак ми идва да се изселя там. Толкова съм впечатлена. Но аз гледам само Истанбул. Мога да гледам по 24 часа без да ми омръзне. Сигурно съм била туркиня в предишния си живот Laughing

# 1 475
  • Mediterraneo
Само веднъж съм ходила за няколко дни в Истанбул, но съм влюбена безвъзвратно в духа на този град.

# 1 476
  • Между гори и планини
Само веднъж съм ходила за няколко дни в Истанбул, но съм влюбена безвъзвратно в духа на този град.
И в духа и в храната и историята и Босфора... Всичко му обичам

# 1 477
Аз нито веднъж не съм ходила, но ако отида и няма да се върна сигурно Laughing
Храната, ах храната.....

Да се редактирам - как тия хора стоят толкова слаби след яденето на тонове сладко и мазно? Направо съм изумена. Пак по клипчетата рядко видях пълни хора. Че аз в БГ видях много напълняли хора преди 2 години като се прибирахме, особено мъжете ми изглеждаха много зле.

# 1 478
  • София
Закуската! Там всички закусват, няма 5-6.
Ядки, плодове, бюреци, компоти, кифли, колбаси, сирена и кашкавали, чорба!
Това е основно хранене за деня.

Менюто е балансирано, нищо, че изглежда мазно и калорично.

Фаст фууд почти няма, редовия турчин се храни къщи.

# 1 479
  • Точно където трябва
Прекрасната тема. Благодаря!!!

# 1 480

Сега по темата. Корейците, с които работех и ходехме работно по обеди и вечери също често ядат с ръце. Сърбането на супите е често срещано явление дори на официална работна вечеря. На много места в ресторантите те сами си приготвят месото на скара като го режат с ножица, а не с нож.
Корейсктото барбекю е най-вкусното нещо, което съм яла. Въобще корейската кухня и отношението им към храната и традициите са невероятни. Чесънът обаче не прощава и дори метрото ухае на чеснова пот. Също така талантът на по-възрастните корейци да дъвчат дъвка, издавайки неописуем звук, е редно да се разглежда като национална особеност.

# 1 481
Аз имах две ученички тук в Дъблин саудитки, сестри - едната ходеше забрадена, другата беше модерна даже и с филъри в устните. Явно е и до личен избор.

Точно пък из ОАЕ и Саудитска Арабия рядко ще срещнеш местна, ама истинска местна, без филъри не само по устните, ами и на най- неочаквани места. Това, че са забулени не значи, че отдолу са някакви смотли, които хал- хабер си нямат от мода, тенденции, пластики, грим и т.н. и т.н. Напротив! Повечето ходят (добре де, преди Ковид) на седмиците на модата в съответните модни столици, ежегодно гледат как цъфтят вишните в Япония, а по време на Рамазан отиват в именията си по света, немусюлманския такъв.

Затова аз обичам да се кодоша, че едно от положителните черти на (повечето) американци е, че знаят много малко за България Simple Smile Незнание = липса на предразсъдъци!

PS Абе не съм съвсем права, има си и прости хора пълни с предразсъдъци, въпреки липсата на каквото и да е знание.

И именно, защото не знаят нищо за родната Бг, хеле пък да различат езика ни, често ни мислят за руснаци. Grinning

И за мен корейското BBQ наред с кимчито са в топ 10 на любими храни. А в ресторантите им не само, че сам си го приготвяш, а и се води вид екстра. Grinning

# 1 482
Моят проблем е, че местните руснаци ме вземат за рускиня Wink

# 1 483
Моят проблем е, че местните руснаци ме вземат за рускиня Wink

Добре познато. Много обичам да реагирам на подобни ситуации, като им отговарям на английски, с френски (примерно) акцент. Но това в случаи, когато чакам на опашка, дойде ми редът и човекът зад касата започне да ми говори направо на руски (действието се развива в Азия, или Африка, примерно). Или пък в магазин нещо пак- на някой нещо му трябва и моли да се мръдна, да подам, в ресторант при подаване на меню/ сметка. Абе, с две думи- русофил съм, но определено не пляскам с ръце от радост, когато ме идентифицират с братушките чак пък на такова ниво.
Сега, в Русия, в Москва или Питер да си те приемат за "свой" си е друго, нямам предвид това. Sunglasses

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 23:22 от TuЛи

# 1 484
Ех, а аз все за иракчанка минавам. От дек на  дек. Въобще не приличам, ама като са рекли. На мен пък ми е много обидно поради някаква причина.

Общи условия

Активация на акаунт