Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 33

• 70 887
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Честити да сте всички рожденнички, именички и изобщо празнуващите тези дни!
Здрави да сте,  другото само ще дойде!

Аз не че не готвя, но все банални неща.
Тази вечер едни "гнезда" с доматен сос  набързо... (домързя ме и гарнитура да правя)

Темата ухае на масло, ванилия,  канела и шоколад... ммм...
Много ви се радвам на коледните чудеса! Heart Eyes
Невероятни сте! Браво! 👏

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 11:16 от AnyHr

# 481
  • София
Ох, свърши отпуската, нищо не разбрах от нея. Мислех и за закуска и за обяд на внучките.
...............
Марчева , това "Коледни бисквити с боровинки и шоколадови капки" ли са? Имам рецептата ти от миналата година, но си спомням че станаха  "рошави" т.е. не ги разточих. А твоите са едни красиви, че и с формичка са изрязани Thinking

Скрит текст:
Рецептите които съм пуснала са два вида, едните са с боровинки, но и в тестото има нишесте и повече ми харесва консистенцията, а другите са без нишесте но пак с боровинки.  Тези специално са бисквитката с нишестето, а формата след като се извади замръзналото тесто и се нарязва на шайби не ми харесва как стои, затова с  метална формичка ги дооформих, малко повече вид да имат, но може и да не се оформят, те пак са много хубави. |Този път съм ползвала тази си рецепта - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_902.html повече ми харесва, но и двата вида са добри.  
И май последно е това, защото е много лесно, за не повече от 15 минути, а е изключително вкусно, и без това много от домашните ще бъдат в дълъг отпуск поне да хрупат по нещо
Сладкото изкушение на |Испания- Бадемов турон. https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 12:25 от bubanka

# 482
-Karina-, честит рожден ден, с най-добри пожелания от мен! Heart
Представям ви чудно вкусни мини щолени, които се приготвят много лесно и бързо, и са чудесен десерт за празничната трапеза.🍪😋😍🎄Прекрасна събота! 🤩
https://---shoretner923-3p7DNjv

# 483
Баничка за закуска ( моето парче без сиренето)

# 484
  • София
Карина, честит и от мен!

Палачинки, сладки и солени.

# 485

Свински късчета с картофено пюре..

Скрит текст:

Сладки с маково семе..

Скрит текст:

Крем карамел..

# 486
Карина,и от мен поздрави.Да сте здрави и щастливи! Flowers Tulip
От мен само едни палачинки

Мери,може ли рецепта за сладките с мак? Simple Smile

# 487
  • Някъде по Дунава
Гофрети с мед и орехи

# 488
  • София
............и последно
бисквитката с портокал и шоколадови капки по идея на Ирина Купенска

Baci Di Dama

и HusarenKrapfen

и край!

# 489
  • В царството на игрите:)

Ретро руло с бисквити,  масло и шипков мармалад. Сега не  е кръгло, защото няма големи кръгли бисквити.

И парче

Кашкавалени хапки

5вида разядки за скъпи гости

# 490
  • София
Пилешко филе, пълнено с гъби, с гъбено-винен сос и ньоки/нудли/ галушки, зависи от езика.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 18:38 от Тайна

# 491
Тайне,възхищавам ти се искрено на търпението да приготвяш такива неща като ньоки и др.подобни!
Ето ,аз забърках едни спагети и за друго нямах време,нищо че е събота.

# 492
Страхотни вкуснотии сте сътворили момичета, веднага си откраднах няколко идеи!
Ducet0, може ли рецепта за напуканите сладки, мисля тези дни да направя.
От мен торта "Бяла Неделя", правя я за първи път и украсата отгоре не ми се получи, но следващия път ще се коригирам😊

# 493
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
От мен локумки

Шкембе чорба , кисело зеле с ориз (без снимка) и проба на уреда за палачинки.

# 494
Любимата ни супа по рецепта от Мастершеф, с праз лук, тиквички и картофи. Добре, че малкият ми син не знае какво има в нея, че няма да я опита дори. Joy Крутоните са домашни, леко препечени.

Кюфтета

И не знам какво ме осени днес, та от пазара си купих маруля, репички и невероятно вкусна краставица. Такава и лятото не съм яла. Салата от маруля правя веднъж на високосна, днес е бил денят за тази година.

Дойде ред и на коледните сладки - напуканите

Скрит текст:

Портокалови бисквитки, но им сложих портокалови шоколадови капки (оранжеви на цвят), а не кафяви и не личат.

И докато пазех напуканите пред фурната, да не ги препека, ровейки се в бг мама, видях мини щоленчетата на Бени, и... луд умора нЕма.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт