Войната в Украйна 2

 • 622 017
 • 10 134
 •   3
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 3 006
Първата тема стана огромна и пускам втора част.

Използвам случая да напомня, да се придържате към темата и да се въздържате от лични нападки и персонални квалификации.
Приятна дискусия.

# 1
 • Paris, France
 • Мнения: 13 825
Благодаря, Tatti

 
Скрит текст:
Мостът при Стоянка от вчера е напълно функционален.

Скрит текст:


Браво! Много красиво и чисто са го поправили. Посетен е от американския посланик Бриджит Бринк, която е разговаряла с украинския министър на инфраструктурата Олександър Кубраков.

https://www.ukrinform.net/amp/rubric-ato/3504892-us-ambassador-v … -in-stoyanka.html

Скрит текст:
 

Тази зима в Европа ще има прекъсване на тока, но не заради липса на газ, а за да има ток и в Украйна. Във Франция ще спират тока за няколко часа в някои райони. Това само когато има дефицит по европейската мрежа, ерго като направят поразия рашките.
Може ли само един-единствен въпрос? Като какви трябва да помагаме на Украйна? Да не би да съм пропуснал членството им в ЕС или поне в НАТО? Защо, примерно, на мен ще ми спират тока заради някаква страна, която даже не ни е съюзник в никоя организация? Защо моята страна ще ѝ предоставя въоръжение? Защо гражданите им се настаняват в 4-5 звездни хотели, а сънародниците ми, пострадали от наводнение - в контейнери? Ми утре Тайван като направи някоя глупост, пак ли ще трябва да настаняваме тайванци в хотели, да ни спират тока, да ни увеличават цените на всичко? С Тайван имаме точно толкова общо колкото с Украйна.

Може. Помагаме като добри съседи, като съграждани в ЕС на държави, които са заплашени от Русия и на държава, която може би също щеше вече да е в ЕС ако Руzия не беше финансирала сепаратисти и не беше предизвикала вътрешни конфликти. Украйна също ще влезе в ЕС скоро.

Украйна влезе в европейската електрическа мрежа и вече е съдружник. Като член продава и купува ток в Европа. Процесът за присъединяване започва през 2005г и трябваше да завърши през 2023г, но предвид вандалската, руска инвазия вече е приключил. Украйна е в нашата електрическа мрежа. За Европа това е голям позитив, защото Украйна би ни продавала много енергия и евтино. 🌞 Също и ние на нея. Колкото е по-голям пазара, толкова е по-евтин токът 🥳.

https://www.scientificamerican.com/article/how-ukraine-unplugged … recedented-speed/

Един въпрос, а задаваш и доста други. Коя е твоята страна и колко оръжие е пратила досега? За моята, Франция, страната в която живеем, работим и плащаме данъци - искаме да спрем луд диктатор, който си мисли, че като Хитлер ще може да превземе Европа, заради когото трябваше да променяме логистика и да приемаме милиони прогонени от война, ранени. Диктатор, който стреля по атомни централи, хвърля невъоръжени деца в бой, убива собствения си народ и украинския и заплашва литовския, латвийския, естонския, финския, полския, молдовския итн. Не може. Той и украински фризьорски салон трудно задържа. Само крадат и рушат, тази сган.

За настанените ти в контейнери съграждани съм в пас. Не знам за колко време е, но ако е за повече от седмица е редно да ги настанят в хотели и тях.

За Тайван нямам нерви да ти обяснявам. Едва ли тайванци ще хукнат към Европа масово.

# 2
 • Мнения: X
Благодаря за новата тема.

Отговарям на пост в предишната.

Тези думи на Подоляк в поста на Тесла, сложени до предшестващия пост...ами разликата е от небето до земята.

Аз си мисля, че не е работата в добрите ПР-и на хора като Подоляк и Зеленски, които им пишат страхотните речи. Работата е там, че в тези речи е истината. Затова са толкова силни.

# 3
 • Мнения: 8 322
От новините:

"Руската армия е изяла част от зоопарка в Ямпил. Гладни войници от руската армия са изяли част от животните в зоопарка в Ямпил"

Без коментар.

# 4
 • Мнения: 9 491
От новините:

"Руската армия е изяла част от зоопарка в Ямпил. Гладни войници от руската армия са изяли част от животните в зоопарка в Ямпил"

Без коментар.

Това прилича повече на НеНовините Grinning

# 5
 • Мнения: 3 277
Wink
Съседе, ти на тая опорка ли се върна?
Ако Путин не беше пращал зелените човечета да започнат сепаратистките движения, нямаше да има убити и от двете страни, но това не се споменава в опорките, нали.
Разкажи ни по-добре как в Русия стотици хиляди тренирани и оборудвани войници се изтягат на топло в казармите, докато по някакви неясни причини чмобиките ги пращат на фронта седмица след мобилизацията.

# 6
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 8 967
Май, не сте обсъдили изявлението от Видинската Митрополия от вчера. С уклон към Русия и призив за молитви за  двете страни, които били виновни. Митрофанова ги беше посетила неотдавна. Срамно. А нашата църква има много честни отци, но тяхното мнение не се чува.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 18:26 от Kalinka

# 7
 • Мнения: 150
Само да кажа във връзка с цитираната в предната тема статия с абонамент относно окупираните територии  - ако някой не знае, може да се пробва да се четат платени статии безплатно в архив, примерно този: https://archive.ph 

# 8
 • Мнения: 4 684
От новините:

"Руската армия е изяла част от зоопарка в Ямпил. Гладни войници от руската армия са изяли част от животните в зоопарка в Ямпил"

Без коментар.

Това прилича повече на НеНовините Grinning
Интересно, нещо екзотипно дали са пробвали...

# 9
 • Мнения: 4 486
Натискът върху руските войски в южната част на Украйна очевидно се засилва. Заради това заместник-губернаторът на окупационната администрация в Херсонска област Кирил Стремусов, който беше назначен от Русия, обяви, че очаква руската армия да евакуира районите западно от Днепър. Правителството в Киев обаче предупреждава, че предполагаемите планове за изтегляне може да са капан, пише Die Welt. Ако руската армия наистина се изтегли от районите на запад от реката, това би било голямо поражение за Москва и може да се превърне в повратна точка във войната. "Най-вероятно нашите части, нашите войници ще преминат на левия, източен бряг", каза Стремусов пред онлайн медията Solovyov Live.
---------------
Руските командири в Херсон бягат и оставят зле оборудвани и деморализирани войски да се изправят срещу украинските атаки, казаха западни служители, пише "Индипендънт". Длъжностни лица казаха, че докато повече от войските на Владимир Путин пристигат в очевиден опит да укрепят отбранителните си позиции в ключовия град, много от тях са наскоро мобилизирани резервисти, които често са "зле оборудвани и подготвени"."В Херсон е вероятно повечето командни ешелони вече да са се изтеглили през реката, оставяйки деморализирани и лишени от лидери мъже да се изправят пред украинските атаки. Някои резервисти пристигат без оръжия", каза един служител.Те добавиха, че руснаците също изпитват "критичен недостиг" на боеприпаси - включително артилерийски снаряди, като допълнителни доставки дори се търсят от Северна Корея. Длъжностните лица предполагат, че Путин вероятно ще бъде подложен на нарастващ натиск от страна на твърдолинейните националисти, докато се готви да изтегли руските сили от Херсон.
---------------
Без заплати, но с отпуск: След бунт пуснаха мобилизираните чуваши да се приберат. Мобилизираните в Уляновск чуваши, които на 2 ноември протестираха заради неплатените им възнаграждения, са били пуснати да се приберат по домовете си за кратко. Те са получили по два дни отпуск, за да се видят със семействата си, но обещаните пари така и не са им били изплатени. Както по-рано писахме, 1800 чуваши се разбунтуваха в поделение в Уляновск, настоявайки да им бъдат платени общо 400 млн. рубли - стойността на техните месечни възнаграждения. Но регионалното министерство на финансите твърди, че регионът просто не разполага с такава сума - има само 130 милиона рубли, което е недостатъчно дори за еднократна помощ от по 50 хиляди рубли на мобилизиран, пише местното издание Весьма Today.
---------------
Русия възобновява производството на съветските хладилници "МИР" след 30-годишно прекъсване.В Русия възобновяват производството на хладилниците с марка "Мир", известни още от времената на СССР, съобщиха от компанията "ПОЗиС", част от държавната корпорация "Ростех". Съобщението е поместено и на уебсайта на корпорацията. Хладилниците „Мир“ са известни още от съветските времена със своето качество, надеждност и издръжливост, казва изпълнителният директор на компанията Радик Хасанов. Според него все още в Русия има семейства, които използват този уред и той е в изправност. "Убеден съм, че въпреки тежката конкуренция, имаме всички шансове да повторим и дори да увеличим успеха на легендарния „Мир“, каза той.
---------------
САЩ изпращат още 400 млн. долара военна помощ на Украйна и 1100 дрона Phoenix Ghost. САЩ изпращат на Украйна още 400 милиона долара военна помощ и създават щаб за подпомагане на сигурността в Германия, който ще наблюдава всички трансфери на оръжия и военно обучение за Украйна, съобщи Пентагонът в петък, съобщава АП.Дронът Phoenix Ghost е въоръжен "дрон камикадзе", който експлодира при контакт с целта си.
Танкове T-72 се изтеглят от съществуващия инвентар на отбранителната индустрия в Чешката република - платени от Холандия - и ще имат усъвършенствани оптични, комуникационни и бронирани пакети. Те са част от общ пакет от 90 танка Т-72, ​​които ще бъдат изпратени в Украйна до 2023 г., каза Пентагонът.Този пакет също така включва средства за обновяване на зенитни ракети земя-въздух Hawk, така че да могат да бъдат предоставени на Украйна, за да подпомогнат отбраната й срещу ирански дронове.

# 10
 • Мнения: 3 277
Сега е момента Путин да изкара от казармите всичките тия добре обучени и оборудвани армии, за които съседа постоянно говори, и да ги прати най-накрая в Украйна, ако не да завземат нови територии, поне да защитят изконните руски земи, анексирани с указа преди месец.
Ако преди не е можело, защото са ги пазели за защита на матушката, сега вече става вълрос за опазване на руски земи от попълзновенията на законните им собственици!

# 11
 • Мнения: 4 486
Направо съм в пълен потрес от тази новина, дано да си получат наказанието за това отвратително престъпление...

Руските войници, окупирали Донецка област на Украйна, са изяли животни от зоопарк, казват спасители. Те пристигнали 10 дни след освобождаването на село Ямпил и открили мъртвите животни. Твърди се, че отчаяните руски войници били толкова гладни, че прибягнали до изяждането на животни от зоопарка. Доброволци от спасителните служби казаха, че войниците са извършили ужасяващи актове на жестокост в зоологическата градина Ямпил в източната област Донецк. Село Ямпил е освободено от украинските сили на 30 септември. Спасителните работници пристигнаха десет дни по-късно, за да открият животински скелети и парчета плът и кости, разпръснати из територията на зоопарка. Много животни бяха изядени от орките“, каза един от доброволците, използвайки украинския жаргон за руските нашественици. Според властите са убити две камили, кенгуру, бизон, няколко прасенца, птици и вълци. За тези животни, които бяха спасени, се грижат в град Днепър. Преди инвазията на 24 февруари, пазачите на зоопарка казаха, че комплексът е бил дом на широка гама от животни, включително мечки, камили, антилопи и диви свине. Доброволците събират материали, за да се свържат с украинските правоприлагащи органи с оглед повдигане на обвинения.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11388749/Russian-soldie … -workers-say.html

# 12
 • Мнения: 9 461
Голямо реване с този хегемон. Като че воят нараства напоследък, но едва ли е защото няма с какво да похвалите безаналоговите. Егати.. да ядат животни в зоопарк, ще кажеш, че са ги събрали в гората, а не в безаналогово напредналата руска степ.

# 13
 • Мнения: 18 135
Номадски, сам вярваш ли си. Добре, че е  хегемонът ,че иначе няма оправия този свят.
 Какво самоопределение си видял под гласуване с насочени пушки. Или обесени жени, че не са съгласни с окупантите. Само думи са произнесли, пушки нямат.Нито са подпалили нещо.Нито са изяли животните в зоопарка.
   
 Какво ли не вадите да си докажете тезата - Русия  е права да  анексира, (то има прецедент)  и светът е глупав да помага на слабия. Слаби бяха, вярно. Мечка и пале се бият, но палето расте. Поне вълк е .
 Ние спорим ,че имаме държави на емнайсет места, Татаристан пък са си българи, искаме си ги ,както и българските бесарабски селища(Копейкин го каза), какво да искаме още и да почваме с пушките. А ,Македония. Банат може, пък Атила, но има опасност римляните(италианци) да предявят претенции.

   Все това говорим ,че сме единствената страна , която граниич със себе си.

 Светът е очертал граници  и край. Само доброволно може присъединяване ,виж разпад си става редовно, че някои мастити  политици някога чертали с молива и дето минала чертата, без мисъл , без референдум, без желания.
  Можело ,сега не може.
 Не стига , че ни сринаха  от инфлация, ами и да ги обожествим , гадните руснаци. те за това ,божествените след Втората световна, правят това.
 Върви в тема за САЩ - хегемона и си пиши там какво не ти изнася.

# 14
 • Мнения: 39 576
Малко рекапитулация, че много постове заминаха:
- Тезата за преврат е пропагандна руска опорка, защото народът по дефиниция не може да извършва преврат, а като хегемон в една република има право да иска смяна на властта, която му изменя.
- Даже и да има преврат не е работа на съседна държава да се меси със сила и да "оправя" нещата.
- Още по-малко е работа на съседна държава да трови неудобни политици. Е, някога се е правело, ама не и в 21 век.
- За сметка на това съседна държава внедрява свои агенти (доброволци) за да провокира конфликт и да си създаде повод да се намеси. И си анексира каквото и хареса. Но иначе армията и води справедлива война за защита на отечеството???

Общи условия

Активация на акаунт