Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 33

• 70 845
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Още поне ден няма да готвя - дояждаме си капама-та , сарми-те и чушки-те с боб , но сладките свършиха...( вчера купих кутия датски маслени бисквити , че Коледа без сладко...) и днес забърках отново " масленките на мама " по Пеп-4о с лешници

# 646
  • Бургас
Весела Коледа! Бъде здрави!
Свинско с кисело зеле в гювеча и порцийка

Соленки

# 647
Днес показвам само поредните сладки от свеки - пурички с плънка от сладко от сини сливи, орехи и бадеми:

Скрит текст:

Инак днес няма да готвим, че още дояждаме от празничните трапези. Замислила съм обаче един шоколадов мус с авокадо и банан, че имам за оползотворяване продукти, както и едни кокосови бонбони тип Рафаело или Баунти, както дойде. Grinning

# 648
Честито Рождество, прекрасни! Всички сте приготвили чудни ястия и десерти, с които със сигурност сте зарадвали близките си! 🥰🎄🎉 Днес за десерт приготвих любимия "Божествен тиквеник на Селма". 😋🥧👌
Рецептата и снимки по приготвянето може да видите тук: http://---shoretner923-2WKlh4y

# 649
  • Бургас
Цял ден правя виненки 😜 Първата тава са готови.

# 650
Честито Рождество Христово!

Тиквеник

Пуешко печено с плодове

Скрит текст:
Свинско с кълцани наденици и кисело зеле в гювеч.

Mikkey, относно пая с риба
Скрит текст:
Паят е абсолютна импровизация от останали продукти от предишни манджи. За основа взех тази рецепта: https://www.edimdoma.ru/retsepty/139809-spanakopita-grecheskiy-pirog-so-shpinatom, но с друга плънка.

Продукти:
Фини кори 5 бр.
Олио/Краве масло
Плънка:
250-300 гр варен ориз
1 лаврак (при мен беше запечен на фурна)
кромид лук/зелен лук
1 яйце
девесил
1 яйце
1 жълтък

Рибата се обескостява и се размачква с вилица. Разбърква се с нарязания лук и девесила. Тава се покрива с хартия за печене. Корите се намазват с олио и се редят както на снимката в рецептата.
Отгоре се слага плънката: първо ориза, после рибата с лука. Върху рибата разпределих едно разбито яйце. Корите се завиват (ако не могат да покрият цялата плънка, се слагат допълнително кори отгоре, да покрият отвора, паят се намазва с олио или разтопено масло и желтък. Отгоре може да се поръси със сусам (аз забравих). Запича се 25-30 минути на 180-190 градуса.

Майка ми прави страхотни пайове с риба.
Тесто:
1 чаша прясно мляко
2 яйца
4 с.л. захар
половин кубче мая
1/3 чаша олио
Брашно

Готовото тесто се разделя на две части, като едната е по-голяма, разточва се в кръг или четириъгълник, в зависимост от формата на тавата. Слага се в тавата, отгоре се реди полусварен ориз, ситно нарязан лук и сурово филе от риба с дебелина около 1 см. Поръсва се с подправки, пак лук, покрива се с другото парче тесто, защипва се по периметъра, тестото отгоре се намазва с олио, надупчва се на няколко места с вилица и се пече на фурна. Става разкошен, особено със сьомга.

В тази рецепта плънката се разбърква и се разпределя равномерно.https://www.edimdoma.ru/retsepty/35668-pirog-s-ryboy-semgoy

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 17:02 от Муми

# 651
Кисело зеле с джолан

# 652
  • Mediterraneo
Питка

Бонбони

Коледната торта на сестра ми

Мързелива баница от франзела

Сарми, естествено

# 653
Честито Рождество Христово!

Муми, това пуешко печено с плодове как се приготвя, има някаква специална подготовка? Изглежда божествено.. Blush

От мен:
Чушки  с боб

Коледно пънче- рецептата е на Люси

На пънчето при разрязване глазурата се отчупваше доста, не беше залепнал шоколада добре. Някакъв трик дали има как да го "залепя" по-добре шоколада върху самото руло?

# 654
Златна содена питка
уникално мека стана и ужасно вкусна

ден на пробите:
меденки слепени с орехи, сметана, мед и трохите от изчопленото от вътрешноста..утре ще правя глазура, че нямям шоколад днес Wink

Пащел де Ната или познат и като пащел де Белем на прословутата кула в Лисабон - Белем
Скрит текст:

и питки за хамбургери

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 21:35 от pinko

# 655
Шоколадов мус с авокадо и банан, гарниран с орехи, бял шоколад, шоко трюфели и бадемчета:

Скрит текст:

Но май не е нашето нещо, сякаш нещо му липсва. Бих опитала още веднъж, но без банана и ще добавя млечен шоколад, освен какаото.

# 656
  • In transit
Муми, благодаря ти!

За закуска омлет от мм:

Салата гуакамоле и зелена с репички

Скара с домашни кюфтета и кебабчета от лидл(не съм очарована, ама на мм му се приядоха)

Черен ориз със задушени зеленчуци и скариди

Вече няма да ви чета толкова късно, че като гледам изкусителния шоколадов мус на Джаста Праста и огладнях. Blush

# 657
Днешната закуска - икономични бухти по Бени

# 658
Честито Рождество! Бъдете здрави и щастливи! 🎄⛄
Нищо не съм снимала, дойдох само да ви се порадвам на вкусотиите 🙂 И няма да влизам в кухнята още поне два дни.
И за да не е спам, малко коледни сладки

# 659
Днес вкъщи сме на леко и вкусно тайландско къри с карфиол, което предполагам ще се хареса на всички любители на този зеленчук. Щастлива последна седмица на годината! 😋🤩🎄
http://---shoretner923-2WPZGrw

Общи условия

Активация на акаунт