Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 672
  • 868
  •   1
Отговори
# 690
Аз мисля, че тези увеличени цени важат единствено за първоначалните прегледи, днес бях на редовния си преглед за проследяване при д-р Нашар и заплатих 50лв, както винаги (изключвам първия ми преглед при нея, който към онзи момент беше 95лв.)

# 691
И аз бях днес на преглед, но при д-р Богданова. Също ми излезе 50 лв. Щях да питам дали разполагат с ценоразпис за раждането, но забравих. Утре ще съм пак там да си взема болничен и ще питам.

# 692
Аз в 11гс + 6 ще ходя да се записвам на ЖК и АГ ми каза да си нося и личната амбулаторна карта за болничен. Има ли някой представа откога ще ми водят болничния, от следващия ден или? Трябва да предупредя в работата, а не попитах от кой ден реално ще съм в болничен.
И как става взимането на болничен от Токуда? Всеки месец ли трябва да ходя?

# 693
И аз бях днес на преглед, но при д-р Богданова. Също ми излезе 50 лв. Щях да питам дали разполагат с ценоразпис за раждането, но забравих. Утре ще съм пак там да си взема болничен и ще питам.
Аз взех такъв ценоразпис на 02.03 и нямаше увеличение, ново.
1600лв - раждане
700лв - пакет бебе
Единична стая - 230лв
Двойна стая - 130лв
Престой на придружител -30лв
Припознаване на детето, ако няма сключен брак -50лв

# 694
Тези цени за раждането не са преглед.
Прегледах им сайта преди да пиша тук, да имам някаква база за тая новина, дето ми я сведоха на регистратура, но и на сайта нямаше нищо.
Но е факт, че досега не съм плащала нищо, фонда ми е доста дебел, покрива всичко, това доплащане от 70лв. е нещо ново, защото при същия лекар няма промяна на статуса, не е станал професор или нещо, пак си е ръководител отдел и нищо по-.

Пак казвам, става въпрос за преглед при лекар, при който си ходя.
Токуда са ми сгодни откъм паркиране, харесва ми как я поддържат, там съм от самото начало, почти не съм ходила в други болници, освен за второ мнение или при препоръчан специалист.

# 695
  • София
Тези цени за раждането не са преглед.
Прегледах им сайта преди да пиша тук, да имам някаква база за тая новина, дето ми я сведоха на регистратура, но и на сайта нямаше нищо.
Но е факт, че досега не съм плащала нищо, фонда ми е доста дебел, покрива всичко, това доплащане от 70лв. е нещо ново, защото при същия лекар няма промяна на статуса, не е станал професор или нещо, пак си е ръководител отдел и нищо по-.

Пак казвам, става въпрос за преглед при лекар, при който си ходя.
Токуда са ми сгодни откъм паркиране, харесва ми как я поддържат, там съм от самото начало, почти не съм ходила в други болници, освен за второ мнение или при препоръчан специалист.

Да не би да ти е свършил лимита и затова да са те накарали да си доплатиш 70 лева, а от следващият път да си плащаш цялата сума на прегледа? Звънни на фонда си и питай по-добре. Може при теб да е единичен случай или да е специфика на фонда. Към кой фонд си?

Аз бях на преглед на 02.03. и прегледа ми беше 95 лева (при д-р Нашар). Платих си го и ми издадоха фактура, с която фондът ми възстанови цялата сума. Моят фонд (а и доколкото знам повечето) така процедира при проследяване на бременност - плащаш, взимаш фактура и ти възстановяват до лимита, който имам за година.

# 696
Hazell, към Булстрад ли си?

# 697
Не, не съм със свършил лимит, не искам да уточнявам фонда по лични причини, но в никакъв случай не е Булстрад (те са и известни с орязаните си "привилегии").
Сега звъннах да проверя - Нашар е категория С, при нея също аз не бих имала доплащане, нито има нужда да ми се издава фактура, която да се възстановява и тн, моя фонд си го поема още на ниво преглед.

# 698
Здравейте, ще приложа какво изпратиха на нас като имейл, ако може да внесе някаква яснота. Съответно мога да изпратя и списъкана лекарите, кой в коя категория е. Но е pdf файл, не знам бг-мама дали може. Ние сме към Булстрад. Като най-вероятно зависи и от покритието на самата застраховка.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 11:43 от bl00dflowerz

# 699
  • София
С тези космически цени е въпрос навреме всички фондове да сложат лимит на прегледите си.

# 700
Аз в 11гс + 6 ще ходя да се записвам на ЖК и АГ ми каза да си нося и личната амбулаторна карта за болничен. Има ли някой представа откога ще ми водят болничния, от следващия ден или? Трябва да предупредя в работата, а не попитах от кой ден реално ще съм в болничен.
И как става взимането на болничен от Токуда? Всеки месец ли трябва да ходя?

Аз си взех днес болничния. Лекарят има право да даде 14 дни, а след това ако искам продължаване, трябва да отида 2-3 дни преди да изтече този и на локалната регистратура на етажа си давам амбулаторната карта, а те си задействат процедурата с ЛКК.
Лекарите от комисията си работели в Токуда, като се събират само във вторник и четвъртък.
Като са готови с удължаването, ще ми звъннат да отида за болничния лист и да ми върнат амбулаторната карта. Като това удължаване ще е за по 30 дни, докато дойде време за 45-дневния преди раждане.
Болничния започва от деня на издаването му.

# 701
Попринцип мразя да мрънкам и всеки път виждам, че на регистратура на момичетата им е огромна лудница, таа не знам дали от хормоните или просто вече ми идва в повече тяхното нерядко грубо и изнервено поведение. Минавам само да споделя, за да ми олекне, понеже сега говорих с тях по телефона и меко казано ме издразни тона на девойката 😒

# 702
Wanderer in Life, много ти благодаря! Flowers Hibiscus
А има ли много чакане, струпване на хора там? Не съм ходила в болницата откакто има корона, та нямам представа как е организирано.

# 703
Вчера беше голяма лудница. Чаках на опашка и за регистратура освен за прегледа. Мисля, че повечето жени бяха там за прием в болницата обаче и беше по изключение. Днес беше нормално - по една-две жени пред кабинет.

Имайте предвид обаче ако ходите с кола до там, че последните пъти като ходя винаги има опашка за паркинга независимо по кое време на деня. И или трябва да си предвидите поне 20 мин за чакане на тази опашка, или някой да ви закара и да не се занимавате с колата.

# 704
Вчера беше голяма лудница. Чаках на опашка и за регистратура освен за прегледа. Мисля, че повечето жени бяха там за прием в болницата обаче и беше по изключение. Днес беше нормално - по една-две жени пред кабинет.

Имайте предвид обаче ако ходите с кола до там, че последните пъти като ходя винаги има опашка за паркинга независимо по кое време на деня. И или трябва да си предвидите поне 20 мин за чакане на тази опашка, или някой да ви закара и да не се занимавате с колата.
Паркирам в улицата зад болницата, пускам смс. Досега не съм случила да няма места, но и аз умишлено ходя в по-непопулярни часове.

Паркингът вътре наистина е всеки път претъпкан.

Общи условия

Активация на акаунт