Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 722
  • 868
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, аз се следя при д-р Нашар от края на януари. Преди това бях в Щерев и от там си бях взела обменната карта. Началото на април ми е термина и се чудя сега от Токуда трябва ли нещо като документи да ми дадат или като отида да си раждам при тях то вече е в системата. Също така тези изследвания за Хив, кръвна група и т.н кога се правят?

# 676
Момичета, аз се следя при д-р Нашар от края на януари. Преди това бях в Щерев и от там си бях взела обменната карта. Началото на април ми е термина и се чудя сега от Токуда трябва ли нещо като документи да ми дадат или като отида да си раждам при тях то вече е в системата. Също така тези изследвания за Хив, кръвна група и т.н кога се правят?
Ако ще раждаш в Токуда няма нужда да ти дават нищо. Ще ти издадат направление за хоспитализация само. А изследванията вече можеш да си ги пускаш. Моите д-р Нашар ми ги пусна още рано-рано и си ползвах тях.

# 677
Благодаря *Penny*

# 678
Някоя от вас да е развивала инфекция след секцио? Вдигнах темперстура на 10ден,црп и левкоцитите са ми завишени, лохиалния секрет все още не е готов. Първо темп беше 37.8,втори ден съм на антибиотик днес и е до 37.4 катонот парацетамол не се повлиява, нурофен я сваля напълно или сама спада. Ковид съм карала ноември месец, та не е това.Кърмата я спрях с достинекс и гърдите са ми ок. Казват, че имам инфекция. Матката е спокойна, лохиите изтичат, на УЗИ няма задържани плацентарни части. Някоя мама с подобен опит?
Аз имах същите симптоми и ЦРП много завишено и левкоцити, температура даже до 39 бях вдигнала. При мен това се случи 4 месеца след секциото, това беше още преди Ковид, 2019 та година. Много странно и никой не разбраше от какво е, почнах един антибиотик, после друг, накрая ми мина от Ципрофлоксацин, оказа се инфекция на пикочните пътища . Пуснах си микробиология на стерилна урина и така се разбра. При мен се случи след като спрях да кърмя, може би тогава инфекцията се е отключила. Пуснете си в Токуда микробиология на стерилна урина.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 12:54 от Svetla_24

# 679
Обадих се да запиша час и ме сюрпризираха с нови цени (които важат и за хора с допълнително здравно).
Извинявам се, ако вече се знае (аз не знаех), но категоризацията на прегледите при специалисти, които се разпределят в 4 групи (A, B, C и D) вече са със самоучастие за специалистите от ниво над А.

Така лекарят, при който се преглеждах и е категория D, вече струва 150лв. и ако преди фонда към който съм, поемаше прегледа напълно, сега самоучастието ми (доплащането) е 70лв.
Просто съм изненадана, на регистратурата ми казаха, че това са нови цени от 1 март.

# 680
Да, така е от 1ви март насам.. От фирмата, в която работя също имаме договор с Токуда и допълнително здравно. И още в началото на месеца ни изпратиха кореспонденция относно това.

# 681
Ето едно мотаене от две седмици как ми се отрази на джоба... : )

# 682
  • София
По тел и имейл не ми казаха...
ЕМГ на двете ръце ли се прави, понеже струва 120лв ?
Навремето по ЗК ми казаха да избера само 1 крайник.

# 683
Цените за раждане дали са се вдигнали? И как от 50 лв преглед става 100 и...

# 684
Цените за раждане дали са се вдигнали? И как от 50 лв преглед става 100 и...

50 лв беше прегледа преди 3-4 години.
От поне 2 години насам повечето бяха 75 лв. Сега има увеличение, аз писах ама никой не отрази.

# 685
75 беше последно преди 2 седмици . Това с 150 и да не се поема изцяло от доп здравно е супер тъпо

# 686
Аз като се обаждах февруари ми казаха 70 и нещо за първи преглед и 50 заследващите. Явно са се объркали, не знам. С отстъпка 40% платих май 58 лв. И ми казаха за следващите ще е 35 пак с отстъпката. Та доста ми стана каша, преди и сега..... По скоро силно ме вълнува раждането да не е станало 5 000.
Вно искат да печелят и от майките и от фондовете. Няма друго обяснение. Явно фондовете им бавят пари и тн и не са на 10000% печалба

# 687
Това увеличение за гинекологичните прегледи ли важи с включен ехограф или и за следене на бременност?
На 02.03 бях на преглед, следене на бременност и платих 50лв за ехограф, колкото винаги са ми взимали.

# 688
Петя,каква е тази отстъпка 40%, да не би да имаш предвид самоучастие с частен фонд?

# 689
Не, всеки работещ там има право на избор от 5ма човека за отстъпка 40%.

Общи условия

Активация на акаунт