Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 746
  • 868
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз съм родена седалищно, първо раждане.  Самата д-р Нашар има също нормално седалищно раждане. Един много известен лекар ми каза преди време, че лекарите отдавна не могат да водят седалищно раждане.

# 661
А как стоят нещата с чакането при д-р Нашар, д-р Атанасова и д-р Велева (пред кабинетите им за ЖК)? По колко време ориентировачно се чака в Токуда и в частните им кабинети?

Също, какви са цените при всяка от тях?

# 662
А как стоят нещата с чакането при д-р Нашар, д-р Атанасова и д-р Велева (пред кабинетите им за ЖК)? По колко време ориентировачно се чака в Токуда и в частните им кабинети?

За доктор Велева единствено мога да говоря - чакала съм не повече от час за преглед (но и винаги си записвам или първи или последен час), старае се да спазва часовете, но се случва да замества друг лекар, да има спешно секцио или друга основателна причина за забавата.
За МЦ Афродита - плащам по 70 лева, за Токуда - плащах по 75 лева, но от тук разбрах, че от този месец са вдигнали цената, мисля, че към 90 лева. В Токуда почти не съм имала забавяне на часовете, но има голямо струпване на хора. Основно в Афродита се чака повече, но все пак идва от смяна от Токуда и изисква технологно време да дойде. В Токуда преглежда в сряда от 14 часа до 18 часа (мисля е последният час), а в МЦ в понеделник от 15 часа пак до 18 часа мисля.

# 663
цената е 75 лв в токуда , ходих няколко пъти подред миналата седмица при различни лекари вклбчително и велева

# 664

д-р Нашар първичен преглед 120 лв
д-р Атанасова първичен преглед 95 лв
д-р Велева първичен преглед 95 лв

Може ли да споделите информация относно естественото раждане сега в тези условия?

Знам, че при прием се прави бърз тест.

След това в родилна зала с маска ли се стои?
Родилните зали са на 5ти етаж, нали така?
Свижданията всеки ден ли са?

Благодаря!

Свижданията са забранени от миналата година още.
На почти всеки етаж в болницата има ковид отделение (без на петия където е АГ). Вчера станах свидетел на много грозен скандал на регистратурата "защо нямало ден на отворени врати".
Ами ти хубаво си избрала да раждаш в Токуда, но ако помислиш малко, в тази обстановка е безумно да искаш да се разхождаш в болница, защото видиш ли искаш да разглеждаш родилните зали.
А и доколкото знам този вид събития са забранени в момента. Много грозна постановка, момичето на регистратурата се чудеше какво да й обяснява на дамата.

# 665
Минавам само да кажа, че седалищното предлежание не е само един вид. Зависи от позицията на краката и само в един от вариантите може да се ОПИТА нормално раждане. При всички други случаи, както и при съпътстващи фактори, се препоръчва категорично секцио. Така че, както съм писала и преди, в медицината 2 и 2 не правят за всеки 4.

# 666
Това за седалишното беше първото, което ми хрумна, с което исках да кажа, че в чужбина % секцио е много нитък, но за сметка на това пък прибягват повече рискове. 
Идеята е, че не трябва да се залита в нито една крайност.

Тази с отворените врати, дали ще й е приятно ако е в отделението някакви външни да й се разхождат?!

# 667
  • София
Минавам само да кажа, че седалищното предлежание не е само един вид. Зависи от позицията на краката и само в един от вариантите може да се ОПИТА нормално раждане. При всички други случаи, както и при съпътстващи фактори, се препоръчва категорично секцио. Така че, както съм писала и преди, в медицината 2 и 2 не правят за всеки 4.

Родена съм с краката напред. Но екипа е бил много опитен.

# 668
Факт е, че в някои ситуации е възможно, както съм написала. Останалите са изключително рискови и травмиращи и за майката, и за детето. Никога не бих поела аз лично такъв. Чела съм и за външно верзио, което ми звучи и изглежда ужасяващо (поне в моите очи) и също крие рискове.

# 669
Според мен всеки избира лекар, на който има доверие да прецени кое е риск и кое не... Това, че нещо се случило на някого някога, не е аргумент. Като изключим лекарите, които предпочитат секцио, за да им е по-лек графика, според мен е безумние да си мислиш, че знаеш кое е по-добре.. Накрая отговорността остава при лекаря, а не при пациентът.. Медицината наистина не е точна наука, но е факт, че за много лекари секциото е по-сигурно, защото е много по-контролиран процес. В крайна сметка единственото, което може да направиш, е да избереш лекар, на когото имаш пълно доверие, а не да гледаш как е протекло при съседката..

# 670
На 05.03 вечерта родих спешно секцио в 32г.с. Бременността си проследявах при д-р Маркова, изключително доволна съм, никога не е спестявала изследвания или да е проявявала неуважително отношение, за прегледи при нея не се чака много. Доколкото знам не проследява по здравна каса. След като не усещах движенията на бебчето, отидох на преглед, дежурна беше д-р Апостолова, в тази сложна и напрегната ситуация тя ми поднесе информацията изключително спокойно, че тоновете падат, ще ме вкарат в отделението и при необходимост ще извадят бебето. Вкараха ме, дори аз чувах, че изчезват и я гледах как само мести апарата съсредоточено, когато видя, че се притеснявам само ми каза "спокойно ще я извадим жива, всичко ще бъде наред". Екипът се събра изключително бързо и д-р Маркова също дойде на момента, като д-р Апостолова се беше свързала с нея. Много съм им благодарна, че запазиха идвете ни живи! Страхотни лекарки с големи сърца! В реанимация акушерките бяха много загрижени! Останалият ми престой премина в отделението за високорискова бременност. Акушер Катерина Иванова-човек с огромно сърце, само това мога да кажа, тя беше дежурна и при приемането ми и после хванах още 3 нейни смени. Вечер лекар не минава на визитация, само сутрин. В това отделение не съм доволна, защото не срещнах помощ относно кърменето, което направи престоят ми още по-ужасен. Добро впечатление ми направи, че всеки лекар преди визитация се беше поинтересувал от моето бебе и ми даваше допълнителна информация. Д-р Маркова ме виждаше всеки ден, д-р Апостолова идва също 3 пъти, уникални лекарки. От д-р Нашар също съм с много топли впечатления. От д-р Атанасова останах със смесени чувства, изключително несериозно поведение имаше към мен. За неонатологията нямам какво да кажа-специалисти с много опит, които знаят какво правят, а д-р Масларска е невероятна обяснява подробно, спокойно, вдъхвайки сила, което е особено важно за човек с моята ситуация, който се чувства на дъното.

# 671
Първо, честито бебче! Надявам се да премине леко през трудностите на недоносените и да я изпишат скоро в отлично здраве! Поздравления и за екипа и бързата реакция, Апостолова е наистина прекрасен лекар! Бъдете здрави!

# 672
Здравейте! Видях, че в графикът на болницата пишеше и др Корсачки. Искам да попитам дали става въпрос за др Георги Корсачки и дали все още работи с тази болница? Също така ако някой е раждал при него, ако може да изкаже някакво мнение. Благодаря!

# 673
Vgch честито бебче! И моят бебешор се роди в 32+ седмица на 11 декемри миналата година. Постоя 28 дни в неонатология и отдавна се гушкаме вкъщи. Неонатолозите са невероятни всичките, много съм доволна от тях. За престоя във високорискова след раждането и аз съм със смесени чувства, но пък няколко месеца по- рано, когато лежах за задържане бях доволна, та незнам ..
Пожелавам ти бързо да идва време да се гушката с бебка, момичетата се справят бързо със ситуацията Simple Smile моето бебе е момче и станаха малко по- бавно нещата при него. И един съвет- влез във фб групата “ Нашите недоносени деца”, ще намериш полезно инфо и интересни истории Simple Smile

# 674
Някоя от вас да е развивала инфекция след секцио? Вдигнах темперстура на 10ден,црп и левкоцитите са ми завишени, лохиалния секрет все още не е готов. Първо темп беше 37.8,втори ден съм на антибиотик днес и е до 37.4 катонот парацетамол не се повлиява, нурофен я сваля напълно или сама спада. Ковид съм карала ноември месец, та не е това.Кърмата я спрях с достинекс и гърдите са ми ок. Казват, че имам инфекция. Матката е спокойна, лохиите изтичат, на УЗИ няма задържани плацентарни части. Някоя мама с подобен опит?

Общи условия

Активация на акаунт