Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 641
  • 868
  •   1
Отговори
# 705
Привет, въпрос, към вече родилите в Токуда. Болницата предлага ли от неонатологията след родилен пакет за грижи за новороденото в първите месеци? Гледам че
Някой здравни заведения предлагат допълнително, за Токуда някой има ли представа, на сайта не открих нищо.

# 706
Здравейте, към раждалите секцио.
Кога най- рано Ви дават бебето? И дали при изрична молба биха оставили бебето по - рано от 24 - тия час, за да може да бъде кърмено. Тоест може ли да се откаже даването на АМ , на бебе родено секцио , както е в чужбина?

# 707
  • София
На моето секцио (2019) донесоха бебетата вечерта и ни ги оставиха върху гърдите, тъй като не бяхме раздвижени. А дали има възможност да се откаже АМ незнам.

# 708
  • София
И аз бях днес на преглед, но при д-р Богданова. Също ми излезе 50 лв. Щях да питам дали разполагат с ценоразпис за раждането, но забравих. Утре ще съм пак там да си взема болничен и ще питам.
Всички лечебни заведения са задължени по закон на предоставят своят ценоразпис на видно и достъпно място за пациентите. Както и при промяна 2 седмици по -рано да обявят новият си ценоразпис. В сайта на МЗ има актуални ценоразписи на болниците. Има и Токуда, Надежда, и т.н.

# 709
И аз бях днес на преглед, но при д-р Богданова. Също ми излезе 50 лв. Щях да питам дали разполагат с ценоразпис за раждането, но забравих. Утре ще съм пак там да си взема болничен и ще питам.
Всички лечебни заведения са задължени по закон на предоставят своят ценоразпис на видно и достъпно място за пациентите. Както и при промяна 2 седмици по -рано да обявят новият си ценоразпис. В сайта на МЗ има актуални ценоразписи на болниците. Има и Токуда, Надежда, и т.н.

Здравей, благодаря за информацията. Влезнах в сайта на МЗ , съответно намерих къде трябва да са ценоразписите:
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/cenoraz … l-98-al-3-ot-zlz/

Намирам за някои клиники, които се интересувам, но точно за Токуда файла, който намерих съдържа цени само за няколко изследвания, нямаше описание конкретно за раждане.. търсих и в сайта им, там също не успях да намеря, пише обадете се на тел.
Ако някой успее да намери актуален ценоразпис, моля да сподели, аз също се интересувам Simple Smile

# 710
Кога най- рано Ви дават бебето? И дали при изрична молба биха оставили бебето по - рано от 24 - тия час, за да може да бъде кърмено. Тоест може ли да се откаже даването на АМ , на бебе родено секцио , както е в чужбина?
По принцип, ако изрично кажеш, че не искаш да се дава АМ на детето - най-вероятно ще ти дадат лист да подпишеш, че всички негативи от това ще са на твоя отговорност. След секциото не бих казала, че кърмата тръгва веднага в количество достатъчно за детето и то няколко часа след като то е родено. При това положение за мен детето би стояло гладно. За неонатолозите много важно те да имат добра крива на теглото при изписване - след първоначалния спад да е показал + кантара, иначе не изписват. При естественото раждане организмът се подготвя, отделят се нужните хормони часове преди раждането, веднага след това го слагат на гърда и нещата се случват по-бързо. И пак не е гаранция, че ще тръгне веднага кърма.
Както и да е, ти ще кажеш какво искаш и те ще се съгласят с каквото решиш ти - детето е твое. По същия начин стои въпроса и с ваксините - подписваш декларация, ако не искаш, и детето не се ваксинира.

# 711
В токуда нямат даже електронен график (даже и обикновен нямат) онлайн,вие искате ценоразпис да има.
1600 лв раждане всеки тип
700 лв пакет за бебето
50 лв припознаване
230 лв единична стая на вечер
130 лв двойна стая на вечер

# 712
  • София
Да, цените за раждането са малко скрити,  защото самата Здравна каса казва щом сте с направление то покрива всичко и не се доплаща. Затова на фактурата пише неща като избор на лекар, екип, вип стая, и друг вид обслужване. Ако обявят че по Здравна каса се плаща за раждане като медицинска процедура раждане ще ги глобят.

# 713
По принцип, ако изрично кажеш, че не искаш да се дава АМ на детето - най-вероятно ще ти дадат лист да подпишеш, че всички негативи от това ще са на твоя отговорност. След секциото не бих казала, че кърмата тръгва веднага в количество достатъчно за детето и то няколко часа след като то е родено. При това положение за мен детето би стояло гладно. За неонатолозите много важно те да имат добра крива на теглото при изписване - след първоначалния спад да е показал + кантара, иначе не изписват. При естественото раждане организмът се подготвя, отделят се нужните хормони часове преди раждането, веднага след това го слагат на гърда и нещата се случват по-бързо. И пак не е гаранция, че ще тръгне веднага кърма.
Както и да е, ти ще кажеш какво искаш и те ще се съгласят с каквото решиш ти - детето е твое. По същия начин стои въпроса и с ваксините - подписваш декларация, ако не искаш, и детето не се ваксинира.
Това не е точно така.
Няма значение вида на раждането за "слизането" на кърмата. Организмът получава сигнал, когато плацентата се отлепи.
В началото има коластра, която е абсолютно достатъчна за бебето, което има стомахче колкото черешка.
Както казва Хедра "Кърмата не е влак да я чакаме да дойде".
Много е важно още от първите часове след раждането да се кърми/изцежда. Дори и на вид да е малко количество, то е напълно достатъчно.

# 714
Раждане на плацента + поставяне на бебето на гърда=тръгване на коластра. Друг е въпросът, че при секцио не знам доколко кърменето в самото начало е възможно заради болката. Аз отказах пробно кърмене. Когато си отвориха устата, че може да включим добавка, заради това, че теглото не се движеше съвсем по таблицата им, категорично отказах и това. Отговорът беше: Ами добре, няма да даваме АМ. Ако мине номерът...Не са ме карали да подписвам нищо и в двата случая. Rozze, можеш да пробваш да уговориш да ти носят бебето на два часа за кърмене и да ти помагат в началото. Дано се получи. Поздравявам те за желанието да избереш по-трудното за теб, но по-добро за детето. Пиши после какво е станало Simple Smile

# 715
След секциото носят бебето 1/2 пъти пърния ден, в реанимацията.  След това след преместването в стята.  Няма да си играят специално да докарват ббето в реанимация.
Освен това, като минала 2 пъти секцио и кърмила, мога с окойно да заявя, че нито добавката ще ви съботира кърменето, нито не започване на секундата от раждането.

# 716
Ver4eto_sv, това, че ти не си имала проблем, не означава, че и други жени са нямали...напротив. Пълно е с такива истории и около мен в живота, и във форума. Освен това ползата от "девствения" стомах е друга и съвсем не е свързана с това ще може ли да се кърми или не. Има достатъчно информация за това. Аз лично наблюдавам разликата в големите ми деца - първото ден и половина хранено с АМ, а второто закърмено 15 минути след раждането. И да, личен избор на майката е как ще си храни детето...и да, трябва да си "играят", когато майката настоява и това е по-добре за детето.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 09:00 от Amelin

# 717
Настоявай, никой не ти пречи. Обаче няма да стане. Реанимацията за майка е доста далече от стаята на бебета и се минава по студен коридор. Това означава някоя акушерка да кръстосва коридорите, а друга да се оправя сама с Х бебета. Еми, няма как да стане.

Да не обръщаме темата за кърмене, има във форума такава. В 95% от случаите кърменето приключва поради не добра мотивация па майката. Имам достатъчно стаж, с достатъчно трудности и прочетена литература, така че, ако обичаш,  няма нужда да се обиждаме.

Да не говорим, че крайни изказвания като това, че край пийне малко Ам и няма кърма, или ако не родиш нормално не си майка и пак няма кърма изкривяват представата в грешна посока на бъдещите майки без опит.

# 718
Дами, извинявам се, ако вече сте го коментирали, но не намерих актуално инфо може ли в Токуда да сме с маникюр по време на раждането? (Планираме да е нормално, ако има значение) някъде четох, че това да нямаш лак било отживелица и по други фактори разбирали дали всичко ти е наред

# 719
Дами, извинявам се, ако вече сте го коментирали, но не намерих актуално инфо може ли в Токуда да сме с маникюр по време на раждането? (Планираме да е нормално, ако има значение) някъде четох, че това да нямаш лак било отживелица и по други фактори разбирали дали всичко ти е наред
Може.

Общи условия

Активация на акаунт