Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 168
  • 615
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Уини, като кокошка чопкаш

Не смятам да ти давам подробности, оправяй се спрямо собствения си капацитет

Ние си живеем в хармония

# 197
Еххх, влязох и аз да видя тоз психолог. Детето до 9-10 месеца не можело да се разглези от дундуркане? WTF??? Може и още как. Имам личен пример. Моето лично мнение е, че желязото се кове докато е меко.

Мен най-много ме подразни, че я съветва да даде внучето на бабата и "да си гледа живота". Вярно, че има и такива родители, които нямат търпение да си дадат децата друг да ги гледа, но особено когато майката не е такава, а и има големи разногласия за гледането, "съветът" е просто абсурден. Сигурно ще прозвучи сексистко и предубедено, но моето впечатление е, че той си разсъждава като мъж, който не би се занимавал с някакво си бебе, което да реве, и се чуди защо майката не се радва, че някой иска да й го взима.

допълнение: Роузи, това ще да е някаква садо-мазо хармония.

# 198
О, то било в друга тема, затова не открих.
Мерси, сега ще почета.

Прочетох  го. Балансирано е - като за форум и адресирано към човек и проблем, с които този психолог не е запознат добре, защото няма и как да е от няколко описания само и без да е контактувал с жената. Затова и пише общо.
Не мисля, че той съветва жената просто да търпи, а ако е решила да окряка до преместването в новото самостоятелно жилище просто дава идеи как евентуално да облекчи проблема. Понеже той трябва да се пооблекчи, ако ще живеят известно време още заедно. Няма как. Един скандал само ще го изостри и не се знае тогава кой на къде ще поеме.
И аз писах по-горе подобно - вредно е да се акцентира на връзката със свекървата и то като се търсят само негативи. Има и други хора там, явно. Ако са толкоз неприятни нещата - излиза се навън често и за дълго, вкъщи си отива в стаята. При много влошено положение - квартирата.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:47 от Judy

# 199
а-ха-ха. Спри се, консултирай се със специалист за твоите си проблеми, смирено приеми, че си грешала и послушай специалист, така има шанс да решиш проблема си.

С какво съм сгрешила? Покажи ми къде е голямата любов на съпруга към майка му като към "идеалната жена, която го е лекувала" и каквито там глупости беше написала.
А големия специалиств другата тема пише, колкото да прикотка някой тук да му стане пациент. Не обърна ли внимание на цитата, който публикувах - за терапевта със съмнителни практики и неговият ученик "експерт" тук. Някак поставя под съмнение как се подбират "експертите", не че някога съм мислила, че има полза да се пише в темите за консултация с тях. Форумът е най-полезен, когато се споделя житейски опит от различни обикновени хора.
Winni
Всички обичат майките си, както и всяка майка обича детето си.
Само психопатите не (защото обичат само себе си) и ....само психопатите никога не грешат и винаги са прави !

Аз харесвам мненията и съветите на този психолог г-н Л. Стефанов. Редовно го чета и много често "взимам за себе си" някои от съветите, които дава на останалите потребителки. Дотук, за мен поне, той е давал много адекватни и работещи съвети. Човекът наистина си разбира от работата и помага. Дори съм се замисляла да го посетя.
Winni съвсем добронамерено
Не забравяй, че "светът е голям и спасение дебне от всякъде"
За теб включително, но трябва да го искаш, да го усещаш отвътре, като потребност да погледнеш хората, извън себе си, да допуснеш, че може да се мисли и другояче.

# 200
а-ха-ха. Спри се, консултирай се със специалист за твоите си проблеми, смирено приеми, че си грешала и послушай специалист, така има шанс да решиш проблема си.

С какво съм сгрешила? Покажи ми къде е голямата любов на съпруга към майка му като към "идеалната жена, която го е лекувала" и каквито там глупости беше написала.
А големия специалиств другата тема пише, колкото да прикотка някой тук да му стане пациент. Не обърна ли внимание на цитата, който публикувах - за терапевта със съмнителни практики и неговият ученик "експерт" тук. Някак поставя под съмнение как се подбират "експертите", не че някога съм мислила, че има полза да се пише в темите за консултация с тях. Форумът е най-полезен, когато се споделя житейски опит от различни обикновени хора.
Winni
Всички обичат майките си. Само психопатите не (защото обичат само себе си) и ....само психопатите никога не грешат и винаги са прави !
Аз харесвам мненията и съветите на този психолог г-н Л. Стефанов. Редовно го чета и много често "взимам за себе си" някои от съветите, които дава на останалите потребителки. Дотук, за мен поне, той е давал много адекватни и работещи съвети. Човекът наистина си разбира от работата и помага. Дори съм се замисляла да го посетя.
Winni съвсем добронамерено
Не забравяй, че "светът е голям и спасение дебне от всякъде"
За теб включително, но трябва да го искаш, да го усещаш отвътре, като потребност да погледнеш хората, извън себе си, да допуснеш, че може да се мисли и другояче.

Т.е. майките психопатки също трябва да бъдат обичани, така ли?
Пак ти казвам  свържи се с авторката да ти даде телефона на свекърва си, да се намерите двете, страхотно ще си паснете. И се кланяйте заедно на психолога, който използва форума, за да прилъгва нови пациенти.

# 201
Тук става въпрос за нормална, интелигентна, обичлива, но превъзбудена баба и оттам- хиперактивна Simple Smile

# 202
Т.е. майките психопатки също трябва да бъдат обичани, така ли?
Пак ти казвам  свържи се с авторката да ти даде телефона на свекърва си, да се намерите двете, страхотно ще си паснете. И се кланяйте заедно на психолога, който използва форума, за да прилъгва нови пациенти.
Winni
Точно така, ако ти не си психопат ще обичаш майка си (дори и тя да е)
Едно уточнение:
Майката Психопат също обича детето си, но просто обича себе си повече !
Това е разликата. Просто тя вижда само себе си на този свят, затова и тя си е най-важна.

# 203
  • Варна
Тук става въпрос за нормална, интелигентна, обичлива, но превъзбудена баба и оттам- хиперактивна Simple Smile

Мърмореща до безкрай, наричаща майката на внука си с грозни епитети и предричаща как ще го гледат на системи в болницата. Нищо нормално няма в това.

Авторке, темата взе да става грозна, изпада се в лични разправии и полезни съвети оттук нататък няма да получиш. Моят съвет е да помолиш за заключване и то по-скоро.

# 204
Бая хиперактивна, чак пред блока да търчи подир жената с бебето Grinning Ако я обича, защо я дразни, защо й казва, че не зачита майчинското й мнение и решение за детето? Ако е интелигентна, ще гледа да са спокойни и сплотени.

# 205
Съветите на психолога няма да коментирам от другата тема. Само ще кажа, имайте 1 на ум, не се предоверявайте, защото все пак това е също работа и целта е "покана за онлайн разговор, сесия" и т.н.

Съвети се дадоха разумни напред, да чете, да отсява. Последните страници са някакви крайности.

# 206
Защото бабата има нужда от психолог също. Явно е била хипер- тревожна майка и сега се е отключило пак, като е станала баба.

Колко от потребителките тук сме същите.

# 207
Незнам доколко е зравословно толкова търпение и преглъщане. На нервна почва може и да се поболее човек. Аз не бих издържала дълго.

# 208
Затова не се търпи, а се работи, говори, търпеливо, настойчиво и върху себе си и отсрещната страна. Никой не бива да търпи.

Обаче едната майка- супер-тревожна не дава бебето на бабата, защото нещо ще го разглези, от другата страна- тревожна баба, която мисли, че снаха ѝ няма умения да се грижи за бебе. Любов от всички страни, която обаче води до война, заради тези тревожности

# 209
Ако бабата продължава така, в скоро време ще си намери търсения скандал с майката и в бъдеще ще си вижда внучето само на снимки. То няма и здрави нерви, които да търпят.

Общи условия

Активация на акаунт