Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 170
  • 615
  •   1
Отговори
# 180
Ами, да , психологът е прав.

Много семейства се разпадат, защото започват вътрешни войни с родителите.

Много поддържат конкурентни отношения едни с други, за доказване кой е по- по- мъж в двойката

И най- вече жените провокират такива проблеми- дали свекървата или снахата или балдъзата, все ще е жена. Много рядко мъж

А тези отношения са отровни.

Изчетох какво е писал психолога. Според мен абсолютни глупости, толкова се ядосах, че чак му отговорих. И как не разбрахте някои, че мъжът не е някой лигльо влюбен в майка си, а напълно разбира ситуацията, затова всякакви глупости да търпи, за да не се създаде конфликт в семейството, нямат нищо общо с конкретната ситуация.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 19:33 от winni_

# 181
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ти може да отричаш каквото си искаш , Уини,
всяка експертна оценка или мение, но това не променя фактите.

Отричай си, щем те влече.
Това се дължи на твой личен проблем по темата и това си личи за всеки

Не приемай сега това като нападение, да имаш проблем е нормално, да търсиш решение също.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:10 от Роузи

# 182
Ти може да отричаш каквото си искаш , Уини,
всяка експертна оценка или мение, но това не променя фактите.

Отричай си, щем те влече.
Това се дължи на твой личен проблем по темата и това си личи за всеки

В България, а за съжаление и на много места по света, всеки може да завърши психология или да стане "терапевт" дори и без такова образование. Човекът с очевиден проблем е бътъркейк, както и ти развиваш някакви теории, които могат да се определят като реклама на емоционален инцест. Но да напомня - поне този съпруг не е влюбен в майка си, вижда я каква е и изобщо не е идеалната жена в неговите очи.

Относно експертите тук, ето малко информация от друга тема:

Здравейте, идвам малко да си сверя часовника. Ходя при един терапевт вече няколко години. Отначало си мислех, че това е терапевтът, че той е най-добрия в България. С времето обаче започнаха да ми се отварят очите за някои неща и сега направо се чудя дали този терапевт не вреди умишлено на клиентите си и къде съм гледала.

Накратко, неговата приятелка е също терапевт. Казвашш си уау, добре са се намерили. Обаче до преди 3 години тази негова приятелка-терапевт му е била клиентка и ученичка. И се оказва, че и предишните му прителки са му били клиентки и ученички.

Без много да се афишира това този терапевт кани тези от клиентите си, които си реши, че са готови, на церемонии с аяхуаска. Той и приятелката му ги организират тези специални терапии. После веднага се вижда в групата кои са били поканени на тази прекрасна техника за духовно израстване - той ги хвали за прогрес много и за най-малкото.

Също така терапевтът участва в пирамидалнаа схема с дай 60 лева, аз ще ти дам обучение, после покани трима души, обаче те трябва да са ценни и стойностни, и ти ще получиш процент от парите като се запишат, и така следващият модул ще ти излезе на печалба и така като минеш всички модули ще станеш милионерка. Четирима са лекторите в това нещо, подозирам, че и собственици.

На няколко пъти съм го виждала как се разкрещява на хора от групата. Много държи другите да си поемат отговорността, но него и един път не съм го чула да се извини, че се е разкрещял на някой, че иска да работи с определен свой проблем.

И последно, това, което мен лично ме изуми. Приятелката му ми писа, че той искал да се свърже с мен за това, че няма да ходя на групата му в спа центъра извън София и да се наслаждавам на етиката му. Отне му два дни да ми драсне един ред в месинджър и това, което написа беше, че той ми дължи разговор. Ми не, той иска да си говори с мен, не аз с него, обаче така манипулативно ги извърта нещата, че направо оставам без думи. След това, казах му - пиши за какво става дума. Отговорът беше - щом искаш може и тази седмица да се видим. Ми не. Той инициира че иска да си говори с мен - на 4 очи - и накрая ме манипулира - щом ти искаш. Какво по дяволите.

Един от учениците му е експерт в bg-mamma. Благодаря за съветите.

# 183
а-ха-ха. Спри се, консултирай се със специалист за твоите си проблеми, смирено приеми, че си грешала и послушай специалист, така има шанс да решиш проблема си.

# 184
Да се карате - това е абсурд. Възрастни хора с акъл в главите не се карат. Или говорят нормално и се разбират, или се разделят и всеки - по пътя си.
Избери си твой вариант, според твоята ситуация и това е.
Ако е нетърпимо - има квартири, изнесете се. Аз съм била с бебе на квартира - ми няма проблеми, по-добре е от това, да живея така. Но всеки си знае за себе си.
Ако е търпимо за 3-4 месеца /тури някой друг горница от обещаното от майсторите/ - поздравявай, приказвай общи приказки. Като ти мълчат, казваш едно "Добър ден" и се радваш, че не ти приказват, понеже това е дар Божи. Избягвай контакти, излизайте навън - времето сега се оправи и е чудно, а и полезно и за майката, и за детето. В никой случай не се карайте. Това са инфантилни отношения. И не носят никога полза.
Друго вредно нещо е постоянното вглеждане в нечии негативи, акцентирането и обсъждането им. Няма смисъл - като го правите, няма да промените ни човека, ни ситуацията. Вие ситуацията си променете, човекът си е такъв, какъвто е.
...
Искаше ми се да прочета психолога. На коя страница е? Че не ми се ровят купища постове.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:28 от Judy

# 185
  • Пловдив
Не всеки завършил психология е добър психолог. Даже не всеки е годен да бъде терапевт.

Както казва мъжът ми за инженерите - Технолозите и конструкторите завършваме едни университети и едни специалности, после кой колкото си може.
За психолозите и всички останали важи същото.

П.с. Повреди ми се бутона за кавички на клавиатурата, затова липсват.

# 186
Естествено, особено щом не ти изнасят съветите, които дава.

# 187
E, това на него му го кажете, да си го знае.

Джуди, не търси акъл там дето го няма.

# 188
  • Пловдив
Естествено, особено щом не ти изнасят съветите, които дава.

Това важи за всичко, ей сега има лекари се появяват по националната телевизия и казват, че C-19  е просто грип и да не се притесняваме, други казват, че това е ужасна опасност и ще има масово измиране. И всички помежду двете крайности.

# 189
И всеки си избира истина за себе си.

# 190
а-ха-ха. Спри се, консултирай се със специалист за твоите си проблеми, смирено приеми, че си грешала и послушай специалист, така има шанс да решиш проблема си.

С какво съм сгрешила? Покажи ми къде е голямата любов на съпруга към майка му като към "идеалната жена, която го е лекувала" и каквито там глупости беше написала.
А големия специалиств другата тема пише, колкото да прикотка някой тук да му стане пациент. Не обърна ли внимание на цитата, който публикувах - за терапевта със съмнителни практики и неговият ученик "експерт" тук. Някак поставя под съмнение как се подбират "експертите", не че някога съм мислила, че има полза да се пише в темите за консултация с тях. Форумът е най-полезен, когато се споделя житейски опит от различни обикновени хора.

# 191
На писания тип Блиц и Пик не вярвам, Уини. Още една разлика между нас

# 192
E, това на него му го кажете, да си го знае.

Джуди, не търси акъл там дето го няма.

Не търся нищо аз. Само упоменавам някои работи... Simple Smile
Кат' има - добре, нещата ще се оправят, ако няма - не мога да помогна. Нито друг може.

...

Отношенията между майката и сина могат да са всякакви. Аз най-различни съм виждала - и близки, и не много близки, и такива, при които не се търпят и не се поглеждат, пълни с омраза и от двете страни. Техните в случая какви са не знаем.
Авторката обаче страда и е започнала тема по тази причина. Затова сяда с мъжа си, обсъждат ситуацията, стигат до извод търпи ли се и колко и ако не се търпи - багажа и пътя. Квартири има.

Къде да прочета тоз психолог, че ми стана интересно?

# 193
На писания тип Блиц и Пик не вярвам, Уини. Още една разлика между нас

Това откъде дойде не знам. Но друга разлика между двете ни е, че аз не бих се кефила на това как родителите ми подлудяват мъжа ми, а той просто мълчи, защото не трябвало да се казва лоша дума за родителите на половинката.

# 194
Еххх, влязох и аз да видя тоз психолог. Детето до 9-10 месеца не можело да се разглези от дундуркане? WTF??? Може и още как. Имам личен пример. Моето лично мнение е, че желязото се кове докато е меко.

Общи условия

Активация на акаунт