Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 032
  • 615
  •   1
Отговори
# 450
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не казвам, че снахата е виновна, казах жените.
Все делят нещо- я син, я мъж, я къща, я наследство

# 451

По-добре такива мами да си държат синчетата за полите и тези въпросни синчета никога да не създават семейства!

# 452
  • София
На практика, майка ми е била по-свястна, по-богата и по-красива от баща ми. 100 пъти съм я питала защо се е хванала с този ...
Аз преди й се сърдех, че лятото ни водеше при майка си, а се оказа, че това е било да ни предпази от ония.

# 453

По-добре такива мами да си държат синчетата за полите и тези въпросни синчета никога да не създават семейства!

Е недей така. Аз съм благодарна на баща ми, че като мъж се е опълчил и е защитил съпругата си. Няма да забравя деня, в който им е казал, че ако не я приемат все едно нямат вече син. Мен автоматично не ме приемаха защото съм дъщеря на майка ми. Братовчедка ми е винаги е била долюбвана и тачена - всичко получаваше. Въпреки, че другата снаха беше още по-лош избор ама така си бяха решили. Да са живи и здрави - важното е да не ме занимават.

# 454
По- добре е жените да си останат жени и да оставят мъжете да оправят тези отношения.
Свекъра и зетя да се намесят, а не да стоят от страни

# 455

Е недей така. Аз съм благодарна на баща ми, че като мъж се е опълчил и е защитил съпругата си. Няма да забравя деня, в който им е казал, че ако не я приемат все едно нямат вече син. Мен автоматично не ме приемаха защото съм дъщеря на майка ми. Братовчедка ми е винаги е била долюбвана и тачена - всичко получаваше. Въпреки, че другата снаха беше още по-лош избор ама така си бяха решили. Да са живи и здрави - важното е да не ме занимават.
Говоря за мъже, които не защитават семействата си и свекървите се опитват да ги задържат.

# 456
До това води човешката простотия- децата да не виждат бабите и дядовците си и то, забележете от страната на мъжа, разбира се, защото обикновено жените са причината в семействата да стават тези скандали и раздори.

Това коментар към горните истории ли е? И твоят извод е, че жените са били виновни, не свекърите и свекървите?

добавено:
По- добре е жените да си останат жени и да оставят мъжете да оправят тези отношения.
Свекъра и зетя да се намесят, а не да стоят от страни

Ами в едната история ставаше въпрос и за свекър. Простотията и глупостта не са свързани с определен пол. Аз съм по принцип по-традиционно настроена по отношение на ролите на мъжа и жената в семейството, но ти съвсем си го ударила на патриархат - дори не в европейски, а в анадолски вариант.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:12 от winni_

# 457
Женския пол- снахите и свекървите
Не съм чула за такава история провокирана от сват или зет

Уини, как е свекърва ти ?

# 458
  • София
Между другото, баба ми / на майка ми/ не обичаше вуйна ми. Въобще не мога да разбера защо. Живееха на различни етажи, различни входове, жената ходеше на работа, хич не я виждахме, обаче бабичката мърмореше... Някаква странна традиция е това...

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:53 от Rockstar

# 459
По-старите поколения са така, считат, че от тях по-умни няма. И ако някой оспори думата им по някакъв начин става черен. Смятат, че те трябва да командват. Давам пример със свекърва си. Нея я е командвала свекървата, сега си мисли, че тя трябва да командва.

# 460
Женския пол- снахите и свекървите
Не съм чула за такава история провокирана от сват или зет

Уини, как е свекърва ти ?

Точно, аз говорех и за дядо ми (ако мога така да го нарека все пак той нямал внучка). Стига с това - жените, жените. Мъжете могат да са още по-кофти характери от жените.

# 461
  • София
Да, някакво психарско е - младата снаха, която е била жертва, се превръща в насилник и така колелото се върти с поколения.

# 462
Arielle , това си го чула от майка си, нали?
Вероятно и извадено от контекста.

Просто е - идва млада готина жена и сина и мъжа ти я харесват много...
А тя се опитва и да се налага

# 463
Arielle , това си го чула от майка си, нали?
Вероятно и извадено от контекста.

Просто е - идва млада готина жена и сина и мъжа ти я харесват много...
А тя се опитва и да се налага

Ами не - това го каза другата ми баба, когато така наречения ми дядо силно миришещ на алкохол е дошъл до техния дом да им обяснява как сина им си прецакал живота с майка ми. Simple Smile

# 464
Ама това си го чула от майка си
Аз лично съм свидетел на две такива свекърви. Тази на майка ми и моята. А за свекъра на майка ми и на него не съм казвала дядо, защото не го заслужи. До последно заклет пияница и хич не му пукаше какво става със семейството, важен беше той и алкохола му. Виждаше какво става със семейството ми и вместо да направи нещо, идваше съвсем спокойно да си допие вкъщи. Не е до мъж или жена.

Общи условия

Активация на акаунт