Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 29 917
  • 615
  •   1
Отговори
# 540
Аз също бих пренесла сама куфарите на свеки до нас, но не аз да се нанеса в техния дом, където си имат техни порядки, още млади хора са. Имат право на хубави дни след толкова години избутване бъдещето на децата си.

# 541
И все пак това е по-скоро изключение, отколкото правило. Повечето дами-свекърви няма да са щастливи да са тихи, готвещи, възпитаващи и ненамесващи се, тихи и удобни като мебел Simple Smile И с право Simple Smile

# 542
О, едва ли са били такива. Просто жените тогава са ги вълнували повече положителните страни, а не отрицателните.
Да не говорим за едни по-стари времена, тези на моята майка, когато майчинството е било 6 месеца и стотици хиляди жени са се връщали на работа, а са пращали децата си на отглеждане при бабите на стотици километри и я са ги посещавали веднъж месечно, я не.
Но най-потресаващото е, че и днес е още жив този модел – тъщата или свекървата отглеждат малките внучета, докато родителите им си живеят безгрижно в друг град. Или в друга държава.
Не че майките са много щастливи, не че не намират кусури на бабите, даже много кусури намират, но си траят, защото така им е изгодно.

# 543
  • France
Как'Сийке, размечтах си като те чета.

# 544
Недей. Обикновено заради кефа на майките и бабите плащат и страдат децата.

# 545
  • France
Да ти кажа на такъв съм хал, че с радост бих поела този риск.

# 546
Повечето дами-свекърви няма да са щастливи да са тихи, готвещи, възпитаващи и ненамесващи се, тихи и удобни като мебел Simple Smile
Все още не съм свекърва, но точно мислех да попитам каква би била моята полза от тази роля, вместо да дочакам и малкото ми дете, което в момента е на 15, да излети, а аз да се наслаждавам на  живота с любимия мъж.

# 547
  • France
Повечето дами-свекърви няма да са щастливи да са тихи, готвещи, възпитаващи и ненамесващи се, тихи и удобни като мебел Simple Smile И с право Simple Smile
Това дори и родната ми майчица не би могла. И аз няма да мога.

# 548
Първите две седмици след раждането бяхме при нашите. Беше подобна ситуация, с тази разлика, че те поне са добронамерени, НО постоянно се влизаше в стаята при бебето, даваше се акъл, задаваха се куп въпроси и не издържах.

Ето един простичък пример как едно и също действие се тълкува различно – в зависимост дали действащото лице е мама, или свекървещицата. Последната никога, при никакви условия не може да иска да види бебето и да даде акъл добронамерено, винаги е нарочно, за да ядосва снахата и да си ги мерят коя е по-по-най (повелителката на черпака, идеалната домакиня, перфектната чистница или разбиращата от деца). Слава богу, поне в леглото не се състезават, ама може да има и такива, просто аз да не съм в час.
Само че пропускате една малка подробност – за мъжете ви техните майки също се намесват добронамерено. Защото това са техните майки и защото им имат доверие. За разлика от вас.
Защото мама си е мама, без значение дали си момиченце, или момченце. И момченцата вярват на майките си по същия начин, както и момиченцата. И им се доверяват, че мама никога няма да ги нарани.
Докато не дойдат жените им да им начукат канчетата и да им обяснят колко много грешат.
Мъжът ми отдавна се осъзна, че свекито е перко и гледа да спазва здравословна дистанция. 😜 Чуват се по телефона, но само толкова.

# 549
Кой осветли мъжа ти до осъзнаване? Благоверната му съпруга или любовницата? Предполагам, съпругата. С любовницата сигурно имат по-интересни теми и занимания.

# 550
  • София
Аз живях 5 месеца в майка ми, след като се бях изнесла преди 10 г и повече.
Хем тя е родена да е майка - да се грижи, да дава любов, внимание и в същото време да е невидима. Толкова фин, деликатен и дискретен човек…. Толкова нещастна бях, че тя не разбираше защо. Будех се нещастна, лягах дважди повече.
Вика - Горджи, тук ти е дом, твой е, ти си му стопанка, късаш ми сърцето, не може да си толкова нещастна!
Викам - може, искам вкъщи. И една сутрин се събудих, разглобих си спалнята и се нанесох в гола къща.

Тя пак много тъгува и плака, както предният път, но каза - искам ти усмивката и да се будиш щастлива.

Искам на свой ред моите деца живи и здрави да са щастливи, да съм щастлива и аз без тях.

# 551
Кой осветли мъжа ти до осъзнаване? Благоверната му съпруга или любовницата? Предполагам, съпругата. С любовницата сигурно имат по-интересни теми и занимания.
Много елементарна логика. Един на милион да се е светнал и вие търсите под вола теле. Не е възможно да е толкова хубаво, има си любовница, хахаха. Гледайте си гоблените и судокуто и със здраве. Simple Smile

# 552
Не е възможно да е толкова хубаво, има си любовница, хахаха.
Не, не, не. Изобщо не е хубаво. Затова е логично с такава женица клетникът да си хване любовница.

# 553
Не е възможно да е толкова хубаво, има си любовница, хахаха.
Не, не, не. Изобщо не е хубаво. Затова е логично с такава женица клетникът да си хване любовница.
Прекалено е стиснат. Simple Smile Горкичкият

# 554
То има и глупави любовници.

Общи условия

Активация на акаунт