Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 146
  • 615
  •   1
Отговори
# 210
Значи, ако си навия на масрафа да си търся поводи, мога да обвиня и собствената си майка, ако изрази съшите притеснения, че мога да разболея детето и да го вкарам в болница на системи, че тя знае по-добре как се гледа дете, че навън е студено и не става за излизане.....
Човек когато реши може целенасочено да си подреди филма така, както му е угодно на него.
Обаче, тук сценарият издиша, защото свекървата не прави нищо лошо, изброените неща не са лоши в никакъв случай(почти всички баби, без значение тъщи, свекърви ги намилат ежедневно).
Ама ние не ги съдим така строго, не настройваме съпрузите си срещу тях, не ги лишаваме да се радват на внуците. Не подготвяме скандали. Говорим, тъсим начини, не бързаме да ги игнорираме и очерняме. Защото сме вече част от едно семейство.

# 211
Аз прочетох, че свекървата не оставя и жената сама и непрекъснато се вре в стаята и. А и се дразни ако тя заведе детето при нейните родители.🙄 Не е нормално.

# 212
  • France
Прочетох много внимателно темата и повечето коментари. Мнението ми е, че ситуацията, в която се намира авторката е не само затормозяваща, но и ненормална. За съжаление вече сте направили тази грешка да се нанесете в Дядовата ръкавичка. Трябвало е да предвидите, че живот с толкова много хора (на всичкото отгоре и роднини) и за толкова много време няма как да е лесен. По начина на изразяване разбирам, че точката на кипене е близо и не смятам за уместно да те съветвам да търпиш още. Мисля си, че най-подходящото в момента е да слееш 2 от седмиците, в които си при родителите си. Тоест до стоиш там 3 седмици, а при свекървата само една. Говори с МТ, докато още можеш да пазиш спокоен тон. През тези 3 седмици си почини, опитай се да не мислиш за дразнителя и си гледай бебето и себе си. Ако още нямате акт 16, имаш минимум 6-7 месеца в това съжителство. Струва ми се твърде дълго за да се справиш само с дълбоко дишане

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 13:50 от Philomena

# 213
Жената наскоро е станала мама. Трябват и здрави нерви да отгледа щастливо и любимо дете. А не радостта да се превръща в нерви и ядове. За доброто на детето бабата също би било добре да се кротне малко. Разбирам, че обича внучето си, но да не го обича толкова, а да го обича добре.

# 214
Аз прочетох, че свекървата не оставя и жената сама и непрекъснато се вре в стаята и. А и се дразни ако тя заведе детето при нейните родители.🙄 Не е нормално.
Ми тя и моята свекърва е същата. Досадна, всезнаеща (учителка е), все акъл дава, няма да ти казвам какви ли не съвети ми е дала. Чула приятелката на приятелката какъв чай давали на тяхното бебе, Пенка комшийката какви сиропи за имунутет, що не съм му вързала червен конец против уроки, що не пробвам сушени кайсии против разстройство, ама ваксините не са ли страшни, ма тя кърмила легнала наляво, да пробвам да легна аз надясно, ма телевизията е вредна и ще затъпее, по тяхно време нямало мобилни телефони и децата били здрави, ма що не кача Мусала с детето на гръб, па метода на Монтесори, полека да пие водичка на малки глътки тъй казал някакъв индийски гуру, да му давам цял портокал, а не на сок, па кое училище.......и още куп щуротии
Ко да я правя ? Тя за отрепване....😉

# 215
Ама, не живееш с нея, нали? Все си тръгва и си нареждаш чакрите наново Grinning

# 216
Аз викам да поживееш месец два с нея и после пак да се включиш в темата. Мисля че тогава мнението ти ще е по - "в час".
П.п. пък може и повече, ако месец, два не ти стигат да добиеш представа.

# 217
Ама, не живееш с нея, нали? Все си тръгва и си нареждаш чакрите наново Grinning
Но съм живяла с нея и това не ми е пречело да имаме нормални отношения. Тя и майка ми е същата, да не кажа по-зле. Щото нали съм и дъщеря и тя пък си позволява всякакви коментари (че чак и на мъжа ми). Ще кажеш, че освен мен и детето ми все едно тя го е родила (по-добре от мен го познава кога му се спи, кога е гладно).
Ми...такива са, и ние сигурно ще сме такива. Ама....чак пък да се изпокараме
Ми той и мъжът ми не харесва майка ми, но я търпи и е любезен. Дума лоша не е казал против нея, защото знае, че макар и да е прав мен ще ме заболи. Както и аз по същия начин съм към майка му.

# 218
  • София
Мене и майка ми ме дразнеше. Когато я викам - не идва, идва си когато си иска и от вратата започва:
Ама те не са ли яли?
Не сте ли чели?
Не си ли го облякла?
Въобще само Не изречения.
Свеки беше железна. Не си отваряше устата без нужда.

# 219
Тук става въпрос за нормална, интелигентна, обичлива, но превъзбудена баба и оттам- хиперактивна Simple Smile

Добре де, тая нормалност, дето я твърдиш, можеш ли да я докажеш с цитати от описанието на нейното поведение. Ако не можеш, значи това са си твои измислици.

buttercake, явно си неспасяем случай. Естествено, че има майки, които не обичат децата си, някои дори ги убиват. Нали твоята дефиниция за психопат е някой, който не обича друг, освен себе си? Пък после казваш, че и майките психопатки все пак обичат децата си. Ако някой съзнателно и умишлено тормози половинката ми, то този човек не заслужава обич и поведението му не трябва да се толерира.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 11:33 от winni_

# 220
Мене и майка ми ме дразнеше. Когато я викам - не идва, идва си когато си иска и от вратата започва:
Ама те не са ли яли?
Не сте ли чели?
Не си ли го облякла?
Въобще само Не изречения.
Свеки беше железна. Не си отваряше устата без нужда.
Абсолютно....явно това за обличането е няква българска яко вкоренена народопсихология. Значиии, това страхът от течение и да не изстинеш го слушам цял живот, като почнеш още от прабаба ми.
Та, напълно предсказуема е и свекървата на Авторката. В Швеция може и да плуват в леда,  но в България ако те продуха край. Трябва да си загащена и да си пазиш кръста.

# 221
Това да живееш с бабите си е тегло. Моя приятелка, като роди, с бебето няколко пъти си ходиха на село. Ми то се палят едни печки, в къщата не може да се диша, но и завиват бебето с няколко одеяла. Да не духне студен въздух. Хранеха го през 5 минути, че е гладно. А не дай си боже да заплаче ще се избият коя да го дундурка. И тя реши "никакви баби, сама ще си го гледам".

# 222
Нашите баби не са ни гледали децата. Обаче когато сме ги водили на гости просто сме ги оставяли тези деца да си общуват с тях както им харесва на бабите и внуците. За малко е, не съм налагала правила. Все пак нашите баби не са някакви увредени хора, че да си пазя децата от тях.

# 223
Това няма оправия бягай на далеч. Поне мъжът ти е на твоя страна. Мен тъща ми ми съсипа връзката, но и щерката за ставаше на нейна страна. Всичко завоалирано под грижи и добри намерения. Малко по-малко все повече вмешателство и съвети и уш си мислиш, че добро и културно поведение е доста тъчно, а накрая все не стига и все си крив.Всеки се съобразява в чужд дом, но с реда и битовизмите в него, а това не двва право да ти се бъркат в личният живот. Щом са те приели там ще се съобразяват и те с теб.

# 224
Това да живееш с бабите си е тегло. Моя приятелка, като роди, с бебето няколко пъти си ходиха на село. Ми то се палят едни печки, в къщата не може да се диша, но и завиват бебето с няколко одеяла. Да не духне студен въздух. Хранеха го през 5 минути, че е гладно. А не дай си боже да заплаче ще се избият коя да го дундурка. И тя реши "никакви баби, сама ще си го гледам".
Ето например случай от моя живот, в който свекито ми помогна несъзнателно.
Мъжът ми пристига един ден и ми вика "било полезно за здравето температурата в стаята да е 19-20 градуса максимум"
Ле-ле..лошо ми стана. Аз съм по-зиморничава и ми е студено. За мен трябва да е поне 22-23 градуса. Боже, какво ли не говорих, той не, та не. Щяла съм да изнежа децата. Спорим, обаче той ми вика "само на теб ти е студено, ми облечи се"
И аз кво да правя, замълчах си.
Обаче, не щеш ли идва свекито (а тя по-зиморничава и от мен) и само влиза у нас и след 15 мин вика:" Оле...много студено тука, краката ми замръзнаха, въй децата ще изстинат,   дай жилетчици да им облека" И като им навлече по една вълнена жилетка, те пък взеха че заспаха. И тя вика на мъжа ми:"Оле, виж ги миличките, стоплиха им се душичките и заспаха"
Аз се изкефих на макс. Той нещо измърмори от рода на "майко трябва да се каляват", обаче свекито го размаза с примера как те са живяли  в краен студен апартамент и какви непоправими последици оказало това върху нейното здраве на дърти години....

Общи условия

Активация на акаунт