Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 042
  • 615
  •   1
Отговори
# 435
Някои хора пишат така, като че ли зад дясното рамо наднича свекървата, а зад лявото- маминият син Simple Smile, или пък са свекърва под прикритие.
Като единствено решение на мястото на авторката, когато мъжът ми е в командировка, бих си останала в моите родители, докато не се нанесем в свое жилище. Трябва да има ясни граници на кого колко му е позволено. Съветът ми е без кавги-с равен тон да ги разяснявате.

# 436
Лоша комбинация са: млада глупава снаха, която си мисли, че е орел( каквато бях аз на времето) и свекърва с разклатени нерви. Аз избягах от тази комбинация. Но като чета тук за съпруга - се чудя: Защо не отиде за хляб и да забрави да се върне? Много неприятности щяхме да си спестим през годините.

# 437
Запази добрия тон. Изненадай я. Но не бъди лицемерка, защото имайки предвид, че тя те познава като конфликтна личност, моментното ти поведение и издава, че мълчиш, а всеки момент ще избухнеш. Кажи какво не ти харесва, но не на веднъж като опит за конфликт, а в конкретните моменти, в които тя се прояви.

Мен ме притеснява единствено къде е отношението на мъжа ти в цялата ситуация?

# 438
Мъжа си има отношение. Тя каза. Стои зад нея, прави забележки на майка си, говори с нея, не я отразява на моменти, но тя си прави каквото си знае.
Именно там е разковничето-свекървата е точно кон с капаци, инатеста, не възпитана и с желание да се наложи да не кажа, че поведението й е откровено просташко.
Много съм съгласна с горните мнения-ако хората са възпитани и разбрани, виждат и своите грешки, осен чуждите, сенат и поговоря и нещата се изясняват(при нас така стана).Монетата винаги има две страни.
Но това е ако имаш капацитет и си малко умен,да подходиш с добро, а не да гледаш просто да направиш поредния конфликт.
Тука тая основа я няма. Жената е неразбрана. А грешката на мъжа е, че не е пратил жена си при техните-ясно и категорично да заяви и да не позволява да му се репликира. За мен бабата скрито си ги манипулира. Трябва просто да й се тропне с крак, да се изяви по-категорична позиция.

# 439
А грешката на мъжа е, че не е пратил жена си при техните
Да я прати? Мъжът ѝ да я прати някъде? Я пак? Жената да не е малоумна, че да не може да вземе решение къде иска да бъде и да го обсъди с мъжа си, че той да я праща?

Стоял зад жена си. Кога? Докато е по цяла седмица в командировка?

# 440
Е, казах го просто така. 🙂Да не се приема толкова буквално.
Именно там е проблема, че нея някак я е страх  да вземе по-сериозно решение и просто да си отиде при техните.
А мъжа й също не предприема нищо да я насърчи в тази посока. Притеснява ги да се опълчат ли, какво?Мисля, че пределно ясно съм казала каквото имах предвид. Има причина поради, която не се осмелява да си хване багажа и поне за няколко дни да поседи при майка си и баща си.Как ли пък няма мъжа ми да липсва нон стоп и аз да живея със свека. Като го няма мъжа й там що чини в къщата? Вместо да си стои при нейните хора и да й помагат и по-адекватно.
Тя сама се е вкарала в тази история.

# 441
А грешката на мъжа е, че не е пратил жена си при техните
Да я прати? Мъжът ѝ да я прати някъде? Я пак? Жената да не е малоумна, че да не може да вземе решение къде иска да бъде и да го обсъди с мъжа си, че той да я праща?

Стоял зад жена си. Кога? Докато е по цяла седмица в командировка?
Да, и аз с малко бебе ще се мъкна минимум 2 пъти в месеца с багажите напред назад, като ненужна вещ ще ме подхвърлят.

# 442
Ами, на нея явно ѝ харесва да се мъкне с бебе и багажи напред-назад два пъти месечно, защото прави точно това.

# 443
Изчетох доста мнения на потребителки, които казват че като деца са страдали защото майките им не са искали да имат много отношения с бабите и дядовците от страна на баща им. А дали пък не е имало причина за това? Аз например не съм имала сериозен контакт с баба ми и дядо ми от страната на баща ми с години и то е защото така и не можаха да приемат майка ми. Дядо ми даже разправя на непознати, че нямал внучка.Та за чий да имам контакт с тези хора? Самите те не говорят с баща ми защото така и не приеха избора му на жена. И това е омраза повече от 30 години. Майка ми цял живот се опитваше да им се хареса - напразно. Никога няма да им простя, че я съсипаха. Ако за тях аз не съм им внучка - и за мен те не са баба и дядо.

# 444
  • София
Баба ми също се е отнасяла много зле към майка ми. Гонила ни е даже. Обаче майка ми не ни е говорила за това, за което евала. Баща ми пък, ни побъркваше от приказки за майка си!

# 445
Изчетох доста мнения на потребителки, които казват че като деца са страдали защото майките им не са искали да имат много отношения с бабите и дядовците от страна на баща им. А дали пък не е имало причина за това? Аз например не съм имала сериозен контакт с баба ми и дядо ми от страната на баща ми с години и то е защото така и не можаха да приемат майка ми. Дядо ми даже разправя на непознати, че нямал внучка.Та за чий да имам контакт с тези хора? Самите те не говорят с баща ми защото така и не приеха избора му на жена. И това е омраза повече от 30 години. Майка ми цял живот се опитваше да им се хареса - напразно. Никога няма да им простя, че я съсипаха. Ако за тях аз не съм им внучка - и за мен те не са баба и дядо.
Все едно съм го писала аз. Баба ми (майката на баща ми) също мрази майка ми, но майка ми никога не се е опитала и да им се хареса, де. Баба ми има още 2 внука, братя, и винаги ме е деляла от тях, защото те са момчета. На тях им даваше пари, на мен не, защото съм момиче, за какво са ми. Имаше големи амбиции за тях двамата, но те не успяха да се реализират, а аз успях да си намеря работа по професията и нея много я е яд. Заради нея не успях да изградя някакви по-блики отношения с братовчедите ми, нищо друго не направи. Сега на дърти години се опитва да се сближи с мен, защото има нужда да се грижа за нея, но ми е много далечна, някак си дори 'бабо' не мога да й кажа. Имам един много ярък спомен в главата си. Един път баща ми ме остави при нея, бях на може би 4 годинки, и я помоли да ми сготви нещо, така и нищо не ми сготви, нарочно и ме държа цял ден гладна, баща ми като разбра побесня. А колко още мръсотии направи на родителите ми. Накрая от злоба поболя психически баща ми и успя да постигне своето и да ги раздели с майка ми. Дано вече да е щастлива!

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 14:49 от Jane122

# 446
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
До това води човешката простотия- децата да не виждат бабите и дядовците си и то, забележете от страната на мъжа, разбира се, защото обикновено жените са причината в семействата да стават тези скандали и раздори.

# 447
  • София
При нас деленето е такова, че ние /баща ми де/ нищо не е получил. Брат му почина, бабата почина - всичко отиде за братовчедите ми.

# 448
До това води човешката простотия- децата да не виждат бабите и дядовците си и то, забележете от страната на мъжа, разбира се, защото обикновено жените са причината в семействата да стават тези скандали и раздори.

Що за глупост? Значи според теб ако маминка не хареса снахата трябва синоковеца да я натири, така ли? До тука се събраха три истории от три потребителки. Ако бащите ни са действали така както ти предлагаш може би сега нас трите е нямало да ни има на тоя свят защото за милите свекър и свекърва свястна няма.

# 449
Не виждам майка ми с какво е заслужила това зверско отношения, при наличието, че това е още от запознанството им. А аз с какво съм заслужила?!

Общи условия

Активация на акаунт