ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 226
  • 793
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Оо колко вкусно изглежда, може ли да кажеш рецепта? 😁 Иначе за кекса и на мен напоследък много ми се яде.. А не съм му фенка 🤔 Онзи ден така ми се беше доял, че в два през ноща ходихме да купуваме яйца и да си правим 😂 За първи път ми беше толкова вкусно да ям кекс.. Аз много обичам разни мострички 😁 ама никъде не намирам.. в хип се бях регистрирала два пъти и нищо не получих. Сега им писах пък ще видим. Иначе от бебеманията като ходих си взех няколко мостри на някои продукти. Пък и с мъжа ми и двамата сме с много чувствителни кожи, постоянно имам някви проблеми аз.. много ми е суха кожата. Повечето кремове изобщо не ми понасят, много ми се зачервява кожата и ме щипе. мъжа ми и той така, даже леко да се почеша и веднага кожата му става страшно червена и алергии има даже към сапуни. Надявам се бебчо да не се метне с такава кожа. Та за това гледам да намеря мострички да видим дали ще се отразят добре а не само да купуваме. 😁

# 286
Днес пак бях на тонове, и пак не хванаха никакви контракции... а вчера имах цял ден, може би щото се счупих да чистя и подреждам 😃 просто вече почвам всеки ден така да съм активна, писна ми...
Иначе бях и на ултразвук, бебчо си е все така главичен, но много е пораснал - за две седмици от 2800 го измериха 3400! Добрата новина е, че се е смъкнал, така каза АГ, бил готов да излиза с тези размери и хубавата позиция, много ме зарадва 😊 Но не ми даде фалшиви надежди де, каза, че може и да си дочака термина... още 20 дни 😃
Въпрос за ананаса - в какво количество трябва да се яде, че да има евентуално някакъв ефект? 😂

# 287
Моята девойка е мъничка , сигурно е около 2.600- 700 кг вече надявам се, Утре съм на тонове и чак другия петък на преглед. Още не мога да осъзная, че този месец ще си я гушна. Не мога да определя страх или вълнение ме обзема.
Но течението се усилва, нося само светло бельо , да не изпусна нещо. Тъмното е за болницата( и без това ще се цапа). Болки отдолу, по - отчетливи и усещащи  се контракции.

# 288
Дами, една приятелка втори път ражда секцио, понеже пъпната връв е около вратлето. На мен трима АГ ми казаха, че не е проблем за нормално раждане . Не знам на кое да вярвам?! Имате ли информация?
И да питам в МБ ми излезе стафилококус ауреус и АГ каза нищо да не пия. Но като се постъпва в болницата не искат ли чисти резултати? Да не ми направят проблем?

# 289
Изгубен, смей се ама аз от каката все още имам мостри. Ходих на всички училища за родители и т. Н.
Скруби, ти събирай сега опит и ще споделяш....

Форевър, и аз незнам какво може да ти е, най - вероятно е тапата....

Джена, аз гладих седнала. Масата ни за гладене има степени и си я свалих и седнала, полека лека.... най- мразя да гладя ама тези бебешорски мини дрешки е кеф да си ги минеш  ....

Мери, утре съм на преглед и ще видим какво ще каже лекаря.  Предполагам че ще ме викне на 7.12. Да предизвиква, ако до тогава се стискам....

А за мострите се ядосах като имаше бебешко изложение в София и вие събрахте мостри, а аз ни една нямах, че като почнах......ММ вика, че ще го изгледам на мостри хахахах

# 290
Yan попринцип до колкото се информира намотаната пъпна връв не е предпоставка за секцио. Моя също се е намоткал, но както се е намотал, може да се размотае. Може да се наложи при самото раждане да се среже пъпната връв преди да са извади бебето, АКО е прекалено опъната и представлява опасност за него. Или също по време на раждането(нормално започнало), ако се прецени отново, че състоянието на бебето е застрашено, да се премине към секцио. Въпроса е да се следи какво е положението, мониторинг на тонове преди раждането и по време на него, което така или иначе се прави.
А и зависи как се е увила. Защото има случаи, в Които при напъна да излезе бебето може по някакъв начин да пречи и да не позволява да излезе. И пак много е индивидуално и при адекватно следене не би трябвало да е предпоставка, само ако се налага.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 19:03 от Малечка90

# 291
Мацки, каква козметика сте взели.. Или ще карате на мостри в началото.. Аз мислех да взема поне душ гела на бебо, ама днес обърнах внимание на състава и нещо не се изкефих, та си поръчах wooden spoon. Нещо и на мустела не се израдвах на състава 🤔 вие какво сте взели?

# 292
  • София
Ян, извинявай, ама нон стоп задаваш едни и същи въпроси...
Вземи най-сетне решение - дали вярваш на доктора си или не.

# 293
  • Sofia
Дами, една приятелка втори път ражда секцио, понеже пъпната връв е около вратлето. На мен трима АГ ми казаха, че не е проблем за нормално раждане . Не знам на кое да вярвам?! Имате ли информация?
И да питам в МБ ми излезе стафилококус ауреус и АГ каза нищо да не пия. Но като се постъпва в болницата не искат ли чисти резултати? Да не ми направят проблем?
Не е нужно да си стерилна, за да родиш. Стрептококът е по-опасен мисля. Относно пъпната връв - не, не е показание за секцио, освен ако и бебето не е седалищно, защото има риск да се задуши. Аз също смятам, че трябва да решиш как искаш да родиш, а не да питаш лекарите.

# 294
Рейв, питам за втори път и то след ново обстоятелство, за което писах. Може да подминаваш въпросите ми, нали?

Аз искам по естествен път, просто ме дразни, че постоянно ме "навива" въпросната за секцио и колко по-добре е с тая пъпна връв. Малко или много ме вкарва в размисъл. Аз лекар съм си избрала и му вярвам, по-скоро се дразня на това вмешателство на познати и приятели. А и свекървата се е самопоканила незнайно за колко време да помагала, нищо че имам 3 човека, които да ми помагат. Нещо се изнервям вече, искам да си се оправям и решавам самостоятелно + ММ.. Ревливо ми е, дразнещо, тъжно (даже не знам защо ми е тъжно..) и така..

# 295
Мале, току-що осъзнах, че май нямаме нито едно декемврийче в декемврийската група, само ноемврийчета 😃 Хайде да действамее, мами 💪🏻
Рейв, ти нали беше споменала, че много ти се иска да е декемврийче, така си спомням, но че твоят лекар ти казал, че ще е ноември със сигурност. Май все пак ти се сбъдва желанието 😊

# 296
Според мен не бива да ти отсичат веднага "за секцио си", всяка трета е в подобна ситуация, но както казаха по-горе - както се е омотало, така и може да се размотае. Ако е увита повече от няколко пъти, вече е по-деликатна ситуацията...според мен редовно следене на тоновете и при проблем, тогава да се прибегне до секцио.
На моменти наистина и аз се дразня на хапливи коментари - подминете, вместо да поучавате.

# 297
От ХИПП така и не звъннаха на ММ за нострите от втората игра. Явно не ми мина номера.
Изгубен ти гледай преди 14 часа  поне да раждаш на 7.12 да може мен да ме прегледа след това че няма и къде са увисна да го чакам нашия човек Grinning
Моя брат ме зарече че ще родя на 6ти Никулден, чичо ми иска да е на 8ми, ММ каза 13ти, аз хвърлих на 38ма седмица като цяло. Залозите са приети. Grinning
YAN25 На мен ми беше интерен въпроса с пъпната връв и разпитах моят АГ. Той ми обясни че това се проследява и решава в движение в деня на раждането. Аз също искам да родя нормално, НО ако има и най-малка опасност за бебето няма да рискувам. Каквото ме посъветва лекарят в денят това ще е. Приятели, роднини, мъж, близки и т.н. ТЕ нямат никаква работа да дават акъл. Не са учили за лекари, деца не са израждали! Решаваш ти и лекарят ти. Ако вярваш на лекарят, когото си избрала проблеми няма. А и едно секцио не е болка за умиране.

# 298
Изгубен, на мен Иванов ми звънна вечерта преди секциото. 😊 Попитаме дали имам въпроси и да ме успокои, че всичко ще е наред. И аз не очаквах и се изненада, но ми стана приятно.
Ние от вчера сме си в къщи. Кърмата ми слезе и Евка си хапва доволно. За сега се справя е, а и тати е луд по нея. Той мие дупе и сменя памперси, аз само кърмя. 😊 Утре ще ми свалят конците, но операцията си ме наболява и ходя като бабка. За проблем с кърменето беше писани и аз да споделя, че в болницата се бях ошашкала и не знаех какво правя. Забравих всичко, което бях и чела. Но като слезе кърмата и бебка си суче доволно и аз се успокои. Еми ще се учим в движение, никой не се е родил научен. 😊

# 299
Арома, аз ще гледам да е на 6.12. Ама какво е решил младежа не знам, не му се излиза, мъжка му работа,  тежкарее не излиза. На 5.12. Ще качвам стълби...

Рейв как ги  проследяваш кой какво е питал, аз не помня толкоз....
Ама хормоните ни  бушуват та ще си прощаваме.....гледам при ноемврийки е доста напрегнато.

Айде да видим кой и кога ще е първото декемврийче тук.....

Общи условия

Активация на акаунт