ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 177
  • 793
  •   1
Отговори
# 330
Ани, тези гирлянди тип клонки, са си тежки. Ако няма над какво да се захване, пр. Каса над врата, рамка, бар, и тнт. Не виждам как без дупчене. Велко няма да го държи...

Отивам да си догледам снощната лекция.

Някой беше питал каква козметика сме взели,  аз съм взела на Хипп, но след тази лекция се замислям дали да не взема за първо време на Себамед....

# 331
Благодаря ви за отговорите момичета 💐🌹💐🌹💐🌹 Преди малко говорих със счетоводителката и каза,че този болничен ще ми се изплати,когато направя 1 год.Това значи чак януари живот и здраве..Чаках го с нетърпение за последни дребни покупки и сега.......
Реве ми се просто..Ще взема от притеснение да вдигна кръвно...Много яко сме на нула..😕😔

# 332
  • София
Хюлия не се ядосвай, всичко си се нарежда ❤️ Моя мъж гледа да не ми говори много за пари, че и аз се тревожа и ядосвам винаги. На нас ноември ни беше ужас.. Толкова много разходи.. Не знам изобщо как се справихме ..А аз и осигуровки плащах няколко месеца, че точно преди да забременея ме уволниха, че бях много болна и явно шефа си мислеше, че нещо лъжа. И трябваше да намеря познат да ме води на работа, че да мога да си взимам поне минималното майчинство. И всеки месец и наеми.. осигуровки.. и за бебчо доста неща си трябваха..Направо не знам как се справихме 😂 Дано сега като почна да си взимам майчинството ни е малко по- лесно.. Иначе за преносването като отидох до болницата за прегледа ми казаха, спокойно има време до 6ти.. и до 16ти също( май 10тина дена те оставят на преносиш) Моята АГ ми каза, че ако нещо като отида на преглед другия път(ако не съм родила) ще ми даде още 11 дена болничен. Така, че мисля около 10тина дни, че е.

# 333
Не знам дали има смисъл изобщо да го пиша, тъй като практиките може и да са се променили, но мен майка ме е преносила 12 дни и са й предизвикали раждане. Това явно е максималтия възможен срок, който се изчаква.

# 334
Едно бебе се води преносено след 42 г.с. През това време обаче се следят показателите на бебето на така наречените тонове и ако има каквито и да е признаци за страдание на плода се преминава към родоразрешение. Разбира се всичко е по индивидуална преценка на лекаря за дадения случай.

# 335
Според мен зависи от преценката на доктора , но в днешно време мисля , че никой няма да те остави да преносиш 12 дни 🤷♀
Преди години и термина са го смятали по друг начин , но вече не . Пренасването е опасно и крие много рискове , за това се изисква постоянно наблюдение , ако се стигне до там .

# 336
Оооо аз самата след 7.12. Няма да издържа. Нито психически, нито физически. Вече нямам сили.  Даже незнам  дали ще имам сили да напъвам. Термин 6.12. Голямо бебе 3750гр-4000, за кога да седи....

Снимах ви нещо от една книга за природолечение. Може на някой да му е от полза....

# 337
Ronis оф дано,направо ни трябва чудо щото..!! И баш,когато вече чакаме бебе да се появи..С една дума,когато не трябва тогава ни се случва..

# 338
Мери, майка е лежала за задържане с мен почти цялата бременност и със сигурност е следена добре.
И по какъв друг начин е изчисляван преди термина?
Изгубен, да, накрая вече наистина не се трае. Неразположенията те изтощават.
Въпреки болката и опъването от операцията, сега се чвствам прекрасно. Без киселините, без постоянната тежест върху пикочния мехур, патешката походка, болките тук и там.

# 339
  • София
Ronis оф дано,направо ни трябва чудо щото..!! И баш,когато вече чакаме бебе да се появи..С една дума,когато не трябва тогава ни се случва..
   То винаги е така.. И и винаги зимата когато и най- много сметки има все нещо се прецаква. Ние тъкмо сложихме зимните гуми и мъжа ми минал през пирон и я спука. Сега и две гуми трябва да купуваме а те хич не са евтини.. Миналата година пак края на ноември един куп проблеми, мъжа си счупи крака.. Два месеца не беше на работа.. По колата един куп проблеми.. Сигурно 1000 лева дадохме.. Ама винаги има такива моменти.. После всичко си се нарежда. Важното е да сме здрави, пък за парите все нещо ще се измисли. Трудно ще е ама гладни и жадни все пак няма да останем Simple Smile)

# 340
Хелинор , това имам предвид ... случило се е преди 20/30 години . Няма как да сравняваме нещата . Не , че майка ти не е следена , но вече почти никой док не го практикува . Преди са смятали термина по ПРМ + 14 дни , в последните години беше ПРМ + 7 дни , сега вече новия метод , който не всички доктори използват , но доста от тях е , ПРМ + 5 дни . Всички знаем , че така не излиза реално , но постоянно скъсяват интервала и доколкото съм чела , е точно с цел да не се чака крайния срок на бременността .

# 341
Тъй, тъй.. Моя термин е днес. Сега се връщам от преглед и тонове. Тоновете са супер, беби си мърда и шава с една мижава контракция хаха.. Доктора каза, че бебето се чувства супер, разкритие йок, главата е високо още.. Та, ако не тръгнат адекватни контракции или води, в сряда ме приемат да ме резнат.. 🤷‍♀️

# 342
  • София
Деси, имаш време до сряда... Присъединявай се към отбора на
най-активните мами. Grinning
Мериии, някакъв напредък имаме ли... Thinking

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 15:05 от rave

# 343
Момичета, майки с опит на момченца. Един въпрос за обработката на техните интимни органи...
Вие 'забелвахте' ли ги, или не ги пипахте? Елена Василева вчера каза, че не трява да се пипат, за да не се възпалят. Има противоречиви мнения. Препоръча тази статия по въпроса.

Вие как сте процедирали?

# 344
Аз като за съвсем в началото на 9ти месец си мечтая да не чакам чак до термин, а от преносването ми се изправя косата 😬 Вече предпочитам да се роди бебето, въпреки че баба ми се шегува, че това са ми последните свободни и безгрижни дни, после ще ги търся, ама няма връщане назад 😂. Вие какво правите за предизвикване на раждането освен чай от малинени листа, изкачване на стълби, ананас и секс ?

Общи условия

Активация на акаунт