ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 187
  • 793
  •   1
Отговори
# 315
Аз имам чувстовото, че на моят човек никъде не му се ходи. Ядене 24/7, на топло и сигурно място..какво да прави в тази лудница.
Миналата седмица няколко дни със страшни болки, чак се будех вечер а  тези дни нищо. Абсолютно нищо! Дори се скъсвам от активност, стълби, магнерода спрях и пак нищо, само нялалви глухи безболезнени контракции. Вече искам да видя какво сме сътворили с ММ, нямам търпение.

# 316
Ох и аз съм така , вече се чудя някога ще излезне ли.....хахахах

# 317
Момичета, аз дори и болки нямам. Изобщо абсолютно никакви признаци, имам чувството, че и коремът ми си стои доста високо. Единствения дискомфорт, който усещам, е понякога при возене в колата, но подозирам, че е от ъгъла на седалката.

Знаете ли какъв е официалният протокол при преносване в България, колко дни се чака преди да се предизвика раждане, или всяка болница следва собствен протокол?

# 318
  • Sofia
Силвия, не мисля, че има единен протокол. Действа се според индивидуалния случай - дали има някакъв признак за раждане, състояние на плацента, води. Лекар преценява.

# 319
Бебчо вече има удостоверение за раждане и ЕГН. Simple Smile Подсещам ви да си подадете декларации за данъчно облекчение за дете/деца за 2020 г. при работодателя или в данъчна декларация.

# 320
Добър ден Simple Smile Fifiana - това е добра идея, нашите ЧР нищо не са ми казали, че мога да подам такава декларация хм....
Тъкмо гледам, че днес ще има лекция за "Бебе през зимата" https://www.facebook.com/events/374246393815737
И за раждането https://www.facebook.com/events/454472022620123

Rave чакаме информация как се развиват при теб нещата Heart

# 321
Фифи, какво е облекчението? Имаме ли право ако детето е родено през декември 2020 г.?

# 322
Момичета,някоя от вас има ли превод на 45 дневен болничен за ноември.Моя рще от 01.11 до 15.12 и все още нямам превод за месец ноември..Този болничен като останалите болнични ли се изплаща или..??

# 323
  • Варна
Аз тази сутрин получих пълната сума за ноември. Счетоводството на фирмата в която работя са много точни винаги.
Това данъчно облекчение, ако не се лъжа е 20 на дете. Новите още май не са приети или са приети за от догодина. Поправете ме ако бъркам.

# 324
Хюлия - моят болничен беше до 3.11 и от 4.11 ми започна 45 - дневния и го получих дори преди края на на ноември, но аз веднага занесох болничния и вярвам, че са го подали още същият ден - може на това да се дължи.

# 325
  • Sofia
Момичета,някоя от вас има ли превод на 45 дневен болничен за ноември.Моя рще от 01.11 до 15.12 и все още нямам превод за месец ноември..Този болничен като останалите болнични ли се изплаща или..??
Моят болничен беше от 20 октомври. До пето число на ноември взех за тези десет дни от октомври, а днес получих за целия ноември.

# 326
Моят 45 дневен изтича на 5.12. А днес получих пълен превод за месец ноември. Следях ги, почнаха му обработка на 1.12. И вчера го наредиха, днес ми е в картата.

# 327
SilviaP, да, имаме право за родените през 2020 г. деца, вкл. и за родените през декември. Обаче се изисква и попълва и ЕГН-то.
Ками, да, 20 лв. е на дете.
Хюле, днес ми изплатиха болничния за ноември.

# 328
На мен ми изпратиха нещо , но май е болничния за октомври,  не съм проверявала скоро, опитвам се да ги спестя.
Връщам се от тонове, голямо бутане и мърдане, трябваше да се въртя да видим дали ще се успокой. Нищо не казаха за контракции,  така че явно всичко е наред.

Имам един страничен въпрос. Купих си гирлянд, имитиращ клончета малко по тежък е. Въпроса е някой да знае как да закача нещо за стена без дупчене?

# 329
Anny45 Вариант ти е с велкро лепенки, ние така си закачихме рамките за снимки, но после със сигурност ще остане нещо на латекса. Зависи колко е хубава боята, пускам снимки да видиш как изглежда отлепено.

Общи условия

Активация на акаунт