ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 177
  • 793
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Момичета, майки с опит на момченца. Един въпрос за обработката на техните интимни органи...
Вие 'забелвахте' ли ги, или не ги пипахте? Елена Василева вчера каза, че не трява да се пипат, за да не се възпалят. Има противоречиви мнения. Препоръча тази статия по въпроса.

Вие как сте процедирали?
Ние забелваме, но към края на първия месец. После трябва да се поддържа..

# 346
Момичета, майки с опит на момченца. Един въпрос за обработката на техните интимни органи...
Вие 'забелвахте' ли ги, или не ги пипахте? Елена Василева вчера каза, че не трява да се пипат, за да не се възпалят. Има противоречиви мнения. Препоръча тази статия по въпроса.

Вие как сте процедирали?

В момента май новите препоръки са да не се пипа....но имах една колежка на работа, която не знаеше дори, че има подобна процедура и не беше правила нищо, на 4 години води момченцето за хирургически интервенции и някакво цепване, детето било супер ужасено. Други близки правиха процедурата и момченцето си е супер, нямаше проблеми никакви. Но по отношение на специалистите май няма единодушно мнение по въпроса.

# 347
Ние също забелвахме пишето на моя син. Според мен трябва да се забелва,  защото започва да събира мръсно, като пораснат малко. Повечето мои познати,  които не забелваха, накрая водиха децата при хирург да ги цепват или педиатър от един път отваряше кожичката на главичката.

# 348
  • Варна
Хайде вече съм с 4 см.разкритие Grinning Чакаме принцесата да излезе. Контракциите (това което усещам аз) ми са много леки. Утре ако не съм родила съм на тонове. Лекарката ми каза, че след секцио не иска да ми пуска система и ще чакаме до термин. После ще го мислим. Питах за упойка и каза, че зависи с какво разкритие отида.

# 349
Рейвче , има напредък ... шийка на 80 % , вече мека , разкритието си е 2 см. , но според Матев , няма да изкарам повече от 3 дни така и за това утре в 6.30 ме приема 🤷♀ Спекох се яката , доста било голямо бебето и ме съветва да не чакаме заради натиска на вената ... Според него като ме гледал не било толкова едро , а според ехографа  3400 и то при положение , че неговия бил засечен , че мери поне с 200 гр. по-малко 😬 Но , вече се видя , че това не е гаранция ... и все пак в моя случай , не му се иска да се бавим .

И аз забелвах баткото . След 40 ден , всеки ден след къпане и масаж с олио/мляко , леко и нежно , без натиск и сила 🙂

# 350
Хайде момичета, стискам ви палции, време е за декемврийчета! 
Вече родилите мами имам един въпрос, през нощта спите ли със сутиен или бюстие и подплънки сега след като вече кърмите? На мен много ми “сълзи” особено дясното зърно и всяка сутрин имам петна по тениската.. мисля да си взема няколко памучни бюстиета, че представям си живот и здраве, като ми слезе и кърмата..

# 351
  • София
Изгубен И в моите записки от лекциите на Майчин дом имам анасон и копър за повече кърма. Misc Baby Bottle

Аз имам седмица до термин, казаха ми че като мине започват следене на тонове всеки ден и ще се реши дали и кога да се предизвика раждане ако не тръгнат естествено нещата.

Докторката, при която щях да раждам е с Ковид и няма да я има 2 седмици, т.е. ще раждам при друга. Малко изненадващо в последния момент, но не съм се притеснила. Смятам, че и другата е добър специалист.

Моят болничен изтича на 07.12. Казаха ми ако не съм родила до тогава, да се обърна отново към следящия АГ, който ми го е издал първоначално.

# 352
Относно забелването се интересувах, но мненията са разнопосочни. Нашата педиатърка го забелваше всеки месец по малко, когато ходехме на рутинните прегледи. На 1 г. беше окончателно забелен. Сега като искам да го бутна се дърпа, свива и ми е малко трудно да го измия.

# 353
Връщам се от тонове и ЖК, тоновете екстра, ама на ЖК се оказвам с разкритие от почти 2см😳 казаха до 2 седмици да чакам предколеден подарък...Така ме натисна за разкритие, че сълзи тръгнаха😬 Сега още боли ниско долу...Иначе излиза 3.300 господина, очаквах чутовен гръм от 3.6-7 😀😀 А багажът си седи нестегнат...чакай си Габриелке още...

# 354
Днес се замислим, дали не е добре да се вземе за всеки случай 1 кутия АМ? Имам някакви спомени че някоя мама съветваше да си имаме вкъщи за всеки случай макар че ще кърмим. Едтествено това след раждането по препоръка от педиатъра в болницата. Вие какво мислите?

# 355
По темата дъс забелването - аз на големия си син взех решение базирано на лично убеждение, че това е естествен процес и не го правих. Също смятам, че риска да направя беля не си заслужава, както и евентуална намеса на по-голяма възраст е по-приемлива. Сега е на 8г. и е на косъм от финала, като го подсещам при всяка баня и сутрешна ерекция да се подръпва сам.
Твърдо ще подходя и с бъдещия господин по същия начин.
За адаптираното мляко, мисля че се коментира, че ако се налага в някакъв момент, е най-добре да се продължи с марката, давана в болницата или по препоръка на доктор, съответно и аптеки под път и над път, така че много бързо бихме се снабдили при нужда.

# 356
Арома, може да се вземе вече като родиш, да знаеш с какво са го хранили там и тогава, за да имаш за някакъв спешен среднощен случай, нищо се не знае....
Аз бях на АГ. Никакво разкритие, шийка високо горе, води има,  плацента добра, никакви изгледи да излиза. Аг каза, че като не иска да излиза ще го извадим. 3900 е вече.....
Вика ме пак на 7.12. Ще го закачи на тонове да го види и ще решаваме тогава. Арома ти в колко часа си за понеделник?

Мери, Ками,стискаме палци!

И аз гледах лекцията, казва да не се пипа, ама ще видим.....каквото препоръчат докторите.

# 357
Изгубен нямам час, никога не се разбираме за час. Мисля че ще отида към 14-14:30 и ако нещо ще почакам. То там винаги е било малко кой предвари той завари, но новата сестра май държи на тези часове Grinning
За АМ определено ще взема след консултация, както и козметиката. За сега съм се насочила към Мустела. Значи сигурно ще се засечеме с тебе в понеделник...ако някоя не е родила до тогава де. Grinning

# 358
Ооо аз винаги си записвам час през Супердок, сега последните два пъти тя ми ги записва. Та моя час е за 14,30. Ще ме сложи на тонове. А никога не съм чакала, веднага когато отида си влизам за часа. Ще се засечем.
Иначе днес беше записала че съм за 14,15, а аз бях запомнила 14,30, тя нещо е объркала, и като ме видя вика, а ама ти нали роди....  Била казала и на доктора, че затова ме няма че съм била родила. И той се учудил.....Викам ааа не, не съм още ,хаххаха. Та взе да търси коя друга била родилата....
После се смяхме, че ако не ида в понеделник  вече ще знае,  че съм родила.
Абе без разкритие незнам....

За болничния казах че ми изтича, и направлението, каза да не го мисля болничния, посре със следващия се изравнява ли, явно го издават със задна дата за преносване....незнам. Примерно ако родя на 8. А болничния ми е до 5. Тези три дни.....кой ги дава....оф каша голяма.

# 359
Здравейте, момичета 💙
Колко много сте изписали за два дни, вече чакаме и декемврийските деквмврийчета 😁
Благодаря много за подкрепата, която ми оказахте.
Ние вчера се прибрахме. От два дни имам кърма и се опитвам да храня Самуил само с нея, но не му стига изобщо.  Ако изобщо успее да заспи след кърмене, сънят ми е не повече от час.Снощи плака над три часа, носих го, давах му постоянно гърда, нищо не го успокои. Накрая му дадох 30мл ам и заспа. Лошата новина е , че от снощи съм 39градуса Т Sad Днес също. С парацетамол я свалям до 37,5 АГ ми каза, че така не мога да кърмя и ми изписа АБ Панцеф. Сега една седмица само цедене, а за Самуил АМ Sad Почнаха и гърбите да ме сърбят и д ами се кашля. Дано не е Ковид.
За забелването и аз съм в чуденка, но засега няма да пипам

Общи условия

Активация на акаунт