ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 168
  • 793
  •   1
Отговори
# 360
Елина, аз с първото дете бях с температура и ми казаха, че мога да кърмя и дори се предавали антитела. Само не си спомнам имаше ли ограничение до колко градуса да е температурата. Вероятно твоата е доста по-висока от допустимата. Дали пък не беше да не е повече от 38 градуса????
Ама, щом са ти казали да не кърмиш, ги слушай.

# 361
Елинаааа, имунната система ти се е сринала, то малко ли преживя.....
Ако е Ковид, незнам какво да те съветвам, маски, ръкавици до бебето,  АБ, нещо за Т, ги имаш.....прави много чай и пий много вода 2-3 лтр вода.  Моя приятелка е с ковид, снима си белия дроб и сега е на 2 различни  АБ, после след тях щяла да почва и 3ти. Пиела и Витамини
В -Комплекс. Отделно хората около нея са на Изопринозин, аспирин и много вода.
Не е шега този вирус. А на колежката ми мъжа поддържа  10ти ден Т и е на Азитромицин  Т не спада дълго.
Аз съм потресена, но гледам да не ви натоварвам и не пиша по темата, но когато имаш близки и познати се стряскаш.  Съсед почина на 1.12. От Ковид....Тъкмо му бяха преляли плазма и .....
Страшна работа.
Хелинор , явно не може да кърми заради АБ.

А на колежката и бях пратила едни препоръки намерих и тя е пробвала чай от ,,градински чай,, помагал много.
Ето от тук, но не мога да го копирам само текста. Ако не можете да и издържите на лигата на шеф Роу, го има написано , аз си ги преписах нещата....
https://www.facebook.com/ChefSilvenaRowe/videos/650304702480600/

Иначе може да се изцежда през това време  докато е на АБ. Посре бебето няма ли да иска кърмата, какво ще свикне на АМ ли?
При всички случаи  с толкова стрес и остава и ние да я нападнем с акъли, нека слуша лекарите. Ние отстрани може много неща да кажем, ама тя си знае колко и е в момента отпаднало....

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 17:55 от изгубен

# 362
Хелинор, какви са тези съвети? Всеки случай е индивидуален, а и тя се е консултирала вече с лекар. Не може да се кърми, когато майката има активна инфекция!!!! В случая температура от 39 градуса е достатъчен показател за такава, а и приема на антибиотик също е противопоказание! Елина ще си го кърми като оздравее, пожелавам й да е възможно най-бързо Hug

# 363
  • Sofia
Алина, за първи път чувам нещо подобно. Ако искаш да кърмиш, питай консултант по кърмене. Не е вярно, че не може да се кърми, стига да се изпише подходящ антибиотик. Освен това след седмица на адаптирано мляко, трудно ще върнеш Самуил на гърда. Така че в момента трябва да решиш дали ще кърмиш или не..Относно кърмата, освен ако нямаш някакво  заболяване, знай, че под пет процента от жените нямат достатъчно кърма. Даваш ли му и адаптирано, кърмата няма да се увеличи..Трудно е, но не се отказвай..

# 364
Майка ми е преносила сестра ми 14 дни, а мем16. Не са ѝ предизвиквали раждане, но аз съм била на люспички, като риба на слънце. 😊 Каза ли са ѝ, че това е сигурен знак за преносване.
Не знам дали има смисъл изобщо да го пиша, тъй като практиките може и да са се променили, но мен майка ме е преносила 12 дни и са й предизвикали раждане. Това явно е максималтия възможен срок, който се изчаква.

# 365
Момичета, и при мен положението се е закучило. Днес бях на тонове и преглед - тоновете са екстра, бебето си е добре, вече е почти 3900, но още главичката му не се е наместила и се върти. Контракции нямам. Ако до края на седмицата не започне естествен родов процес, ще преминаваме към операция... И разкритие имам само 1 см. 😑

# 366
Джена, аз не я съветвам нищо конкретно само споделям опит. Прочети по-внимателно особено последното изречение от поста ми.

# 367
Елина, И аз съм на мнението на Жанинчето. Най-добре си направи консултация с консултант по кърмене. Колкото до АБ, в момента не мога да намеря сайта където се проверява, но в групата във фб ВСИЧКО ЗА КЪРМЕНЕТО има и много консултанти и веднага могат да ти кажат дали АБ е съвместим с кърменто, както и да дадат съвет за конкретния случай и т.н.
Намерих го http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/pancef-pantsef/tradename/

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 18:23 от Малечка90

# 368
  • София
Май на нашите декемврийски бебоци не им се излиза 😁 видяха малко сняг и студ и решиха да си седят на топличко 😂 Пък и нали са стрелци.. нормално.. Правят си каквото те си решат. Аз днес си взех ананас и препарати. След малко ще чистя и после ще задесертя с ананаса 😁 пък дано помогне, от месец се мъкна с един сантиметър..

# 369
За преносването.

https://kenguru.bg/prenosvane+na+ploda/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJS … rMpWLQtiLcZmnY5ez

Аз пък не видях ананаса в Лидъл на 3 лв, имаше само от 5 лв, та си взех сок от ананас. Одеве играхме сиртаки със щерката и кляках, ама тоз стрелец явно не му се мърда.

# 370
На мен онзи ден май ми падна част от тапата. А от снощи имам и контракции и лека болка ниско долу по широчината на корема. На моменти спират, после пак почват. Звънях в болницата в която искам да раждам да питам за час за тонове. Казаха ми направо да отида и най-много да се наложи да изчакам. Та се чудя дали да не отидем утре, хем да я видим на живо тая болница хем да разберем къде точно се намира.
Така като ви чета излиза, че аз съм единствената, която иска да си изчака термина. Е с тия контракции едва ли ще ми се получи, но това не пречи да се надявам.

# 371
Хепи, нашето педи каза да не го забелваме първия месец.  На преглед при нея тя ще го направи.
Деси, моя вечер е неспокоен от 5 до към 9. Този следобед му дадох лефакс в 4'30. После гушкане в баба слинга или да лежи върху мен и май мина номера. Сега спи от 1 час.....ще видим до кога.
Днеска бая си бодуваше.  Обича да си лежи в стаята в която сме всички......и ни гледа с един изпитателен поглед като даскал как гледа незнаещ студент. В един момент започва да мрънка и аз го нахранвам,  лежи върху мен полуизправен да се оригне и отвява плувчака.

# 372
Скрубииии, звучи приказно. Да е все такъв послушко!

# 373
Изгубен,  такава гигантска разлика има между Мони, когато бе бебе и Калоянчо сега. ММ е направо във възторг и каза, че ще правим трето хахаха. Аз пък като ми е спокойно съм под такова напрежение.....

# 374
Fillme аз не давам зор, имам още 1 седмица до термин, нямам никакви по особени усещания за контракции или болки. Когато реши да излиза, тогава. Днеска малко се поуморих от стоене права и чистене, но не съм тръгнала умишлено да правя гимнастики за да ускоря процеса. Ако се забави след тази една седмица вече ще го мислим, но за сега си кротуваме, всичко ни е приготвено, следим тонове и така.
Скруби супер звучи ❤️

За забелването не знам педиатърката ни какво мнение ще е като се роди бебо, но аз мисля да изчакам. По всички възможни лекции, които изгледах последните месеци, всички казват, че пишките не се пипат. Уролози и други доктори дори го отричали като стара практика и било по-вероятно да направи някакво срастване при неправилно забелване(ако се започне обаче си трябва всеки ден), отколкото ако се остави всичко да се случи естествено в годините. При бебетата перпуциума(кожичката) е там, за да предпазва от мърсотии и инфекции и съответно си има начин организма да изкара от там всичко, което не му е там работата. Дори мисля, че в последната лекция на Елена Василева точно това обясняваше.

Общи условия

Активация на акаунт