Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 302
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Змия приличаш на Ива Софиянска.
Не мисля, макар че е комплимент за Ива.

# 436
  • София
Ветрена, няма обем, заблуда е, защото точно бях излязла от фризьорския салон.
Длъжна съм да кажа, че фризьорът ми е забелязал много чести случаи на косопад след прекаран корона вирус.
Имай го предвид, обикновено се проявява между 3 и 6 месеца по-късно.

# 437
Длъжна съм да кажа, че фризьорът ми е забелязал много чести случаи на косопад след прекаран корона вирус.

Ауу, "страхотна" перспектива, съвсем без коса ще остана Confused
Благодаря ти, превантивно ще намаля употребата на термоуреди и ще взема да пия някакви витамини, че почти година не съм взимала никакви.

# 438
Зния, не съм абсолютно сигурна но мисля че съм мяркала твоя снимка с много къса коса и се чудя за какво ти е дълга. С къса изглеждаш чудесно!

# 439
Потвърждавам това за косопада Cry
Скрит текст:
Бях се докарала до рев по 3-4 пъти на ден... при всяко вкарване на пръсти в косата с по една шепа косми. Освен че капе, зверски изтъня косъма... В последните 10тина дни го няма това, но за съжаление не виждам нов растеж. Това след пиене на добавки след консултация с ендокринолог, че там са се разбутали яко нещата следковидно. Не съм се боядисвала почти два месеца, че уж да пазя корените, пък мъжа ми е в командировка... но съм на 80% бяла вече Rolling Eyes та не се издържам така и след два дни съм на боя.

Змия, страшно ти отива тази дължина!

# 440
  • Mediterraneo
С махане на 30 см от косата, косопадът при мен спря. Или поне намаля значително. Родих се с тази къса коса. Сега пък ми е зор поддръжката, че много мразя да ходя на фризьор.

# 441
Винаги приветствам късата/отрязана коса, намирам я много секси. Много ти отива, змия. Обемът е супер.
Моята е много късо пикси. За обем след душ втривам в корените гел. Оформям с ръце. Имам специално масло за коса, впръсквам на дланите и втривам на дължините, без корените.
Косата е здрава и блестяща.

# 442
Късата коса подхожда на много малко жени не харесвам на повечето жени. Отнема им от женствеността, унифицират се, а и може би съм обременена, свързвам с лелченски прически от детството си.
Но! Змия, на теб ти стои чудесно! Скули, изразителни черти, кости. Категорична!

# 443
Дали точно Короната е причината за косопад? По-склонна съм да обвинявам сезоните, промяната в начина ни на живот в резултат на карантината и не на последно място - възрастта ни.
Все още не съм карала вируса, но такъв зверски косопад, помня последно да съм имала 3 месеца след раждането. Миналата година, в късна пролет в ръката ми оставаха кичури, буквално .... За себе си, си го обяснявам с няколко неща:
- пролет и есен косата по принцип капе малко повече. Това си е биологичен часовник, като животинките, които си сменят козината по това време Grinning
- в периода март-юни много от нас останаха хоум офис, което е от една страна стрес за организма поради смяна на режима, от друга - много по-малко движение, време на открито и вит. Д;
- много жени, сред които и аз, имат навика вкъщи винаги  да ходят с вързана коса. Това ми е тик някакъв - от вратата си мия ръцете, махам бижутата и връзвам косата на опашка ..... При работа от нас, ходя така цял ден, иначе - няколко часа вечер. Когато опашката е стегната, ластиците дърпат и накъсват косата. Това също благоприятства косопада и влошаването на състоянието.
- по някое време след 40 и хормоните започват да проявяват своеволия и се разбутват сериозно, със и без Корона. ... аз след 25 години с хипофункция на щитовидната, преди 2-3 месеца бях на границата на хиперфункция ....

За късмет, поне откъм коса, лятото закрепих положението. Сега капе в границите на нормалното, нова расте доста,  а и моята е тънка, но сравнително гъста и пораженията не са много видими. Фризьорите все още ме определят като човек с гъста коса. Само дето, преди имах опашка с диаметър 10-11 см, сега е 9 ... Научих се, с мъка, да не я държа вързана цял ден, когато работя от вкъщи ....

Змия, ти си много хубава с къса коса! И малко не по темата, но устните ти са невероятно изрисувани! Ангелчето също ми харесва много с къса прическа.
Моето лице е почти кръгло, очите - също, абе ... цялата имам някак "дребна кръгла форма" ако може така да се каже и късата коса прави лицето ми обло като слънце Joy Да не говорим, че е и чуплива и къса ли е - няма оправия. Всеки кичур стои в различна посока Joy

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 20:35 от Light Beam

# 444
Аз имах силен косопад преди десетина години, когато силно намалих мазнините, да си спестя калории. Заблудена бях.

# 445
Сезонно не ми пада 2/3 от косата и косопада започна месец след края на карантината  след отрицатекен тест, почивка на море и лежерно връщане на работа (шефа просто ме щадеше...). Ендокринолога категотично го свърза с Ковид и ефекта му върху периферните кръвоносни съдове. ( Дава дижурства и е ковид отделение и си следят възстановителния период на преболедували от пролетта още). Ноктите ми се трошаха ужасно.
И това ще мине, само  да сме здрави, пак ще сме прекрасни Blush

# 446
  • София
Твърде ли е младежко и неподходящо за навършила ...
"Младежко" не е думата. Чорапогащи - нещо средно между чизми и жартиери, къса хвърчаща пола, впита блузка без ръкави - всичко това накуп мен ме отпраща в съвсем друга стилистика и дава едни особени сигнали... И изобщо не става дума за фигура. От мен не.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 20:24 от Льоня

# 447
  • София
На мен не ми е падала косата от Ковид. Общо взето, 2020 не ми е създавала никакви проблеми. Като цяло е по-суха и иска повече козметика, но това е нормално - вече имам много бяла коса.

# 448
peneva_a, може и наистина да има някаква връзка. Във всеки случай, при мен и без Ковид се получи сходен ефект ... затова си го обясних с други причини.
За сметка на това, повечето застояване затворени си има и позитиви. Не съм се наспивала толкова добре от много години... А и през януари, лицето обикновено ме боли и гори от сухота. Сега такива оплаквания нямам, а дори не съм вадила "тежката" артилерия за много суха кожа Joy
Ама пък и разбрах, че не мога да ям безнаказано, каквото си поискам и да не качвам килограми Sad

# 449
Аз засега не наблюдавам по-засилен косопад от обикновено (малко повече от 2 месеца след инфекцията), и дано не се променят нещата. На мен косата си ми пада регулярно, но не е нещо драматично засега.
Пиете ли някакви хранителни добавки за коси, нокти, кожи и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт