Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 184
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз обичам да ми е завито около врата. Онова, розовото, е някакво изключение.
И аз обичам нови дрехи. Нося към 2-3 г и после просто не ми се носи повече.

# 571
Последната година купувам постоянно и не броя нищо. Най-мразя да броя и да осчетоводявам, това ме побърква. Карам го на интуиция. Хубавото е, че последната година дъщеря ми започна да приобщава и от моите дрехи, та нямаме задръстване засега. Не обичам да пресмятам и правя планове, графици за неща, които са свързани с душевния ми дзен (това го правя само с работата си). Като свърша парите, значи съм прекалила. Спирам.

# 572
  • София
Аз забравих какво съм поръчала и какво имам да плащам.Joy

# 573
Въобще не виждам смисъла на това да купиш една дреха за месец. Когато имам настроение отивам на шопинг, купувам каквото ми хареса, без непременно да ми е много необходимо за момента. После може дълго време нищо да не си купя. Откакто съм лишена от другите обичайни удоволствия пазарувам повече. Харесва ми.

# 574
Една жена трябва да се подържа, но според възраста и нека започнем от 20 и някоя година до когато пожелаем . Но с времето всичко отшумява и на периоди . Някой път човек се гласи, друг път не желае. Но аз много държа и харесвам жени и момичета които си подбират дрехите. Ето аз примерно имам дрехи само за вкъщи, има облекла за ресторанти, дискотеки ... и т.н . Разбирате ме за всяко място гледам да се съобразявам. Когато бях ученичка в далечните 8 /9 години ахха имах облекло и за училище и само там си го носех

# 575
  • Варна
Прочетох 4-5 страници от темата последните,.... ами те нямат нищо общо със заглавието "Стилът ни според възрастта".
Иачче по темата не смятам че възрастта е определяща, а вида на фигурата.

# 576
  • София
Аз за университета 2017-19 как се гласях! Ох, липсва ми този catwalk.😌

# 577
Прочетох 4-5 страници от темата последните,.... ами те нямат нищо общо със заглавието "Стилът ни според възрастта".
Иачче по темата не смятам че възрастта е определяща, а вида на фигурата.
Ами четете цялата тема и ще намерите общо. По принцип така се прави.

# 578
  • Mediterraneo
Може би имаше предвид, че пишат и споделят и хора, далеч от указаната възраст. Лошо няма, но така( за мен) се сменя фокусът на темата.

# 579
Пазарувам нерегулярно. Може месеци да не купя нищо, а за един много. Не прекалявам. Предпочитам едно нещо качествено вместо много за един сезон.
Особено държа на качеството и удобството на обувките.
И друго - купувам, когато нещо ми хареса, независимо, че сега не ми трябва или не му е сезона, защото когато търся нещо винаги няма такова.
На възраст 40+ съм Grinning

# 580
Момичета, лични карти на пишещите в темата не проверяваме. Добре дошъл е всеки, на който му е интересно Hug
Danny_Jo, какви материи предпочитаме, колко често и какви дрехи купуваме след 40, също си е пряко свързано с личния стил.
Съобразяването на облеклото според повода и фигурата, цветотипа и зодията ако щеш, мисля да е отработен след 40 и снимките, които момичетата показват тук почти всеки ден, го доказват доста нагледно мисля.
Аз ще се оплача, че днес дрехите, с които ви занимавах в неделя пристигнаха, без изобщо продавачът да ми е потвърдил поръчката... Много бързи - похвално, но съм поръчала с наложен платеж, а не бях оставила картата на синчето да ми ги вземе... Тръгнах си от работа по-рано, за да отида до офиса на Спийди да си ги взема, те затворили повече от половин час преди края на обявеното работно време Imp Е, ще изтърпя до събота да видя какви съм ги свършила...

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 19:57 от Light Beam

# 581
  • Варна
Момичета, лични карти на пишещите в темата не проверяваме. Добре дошъл е всеки, на който му е интересно Hug
Danny_Jo, какви материи предпочитаме, колко често и какви дрехи купуваме след 40, също си е пряко свързано с личния стил.
Съобразяване то на облеклото според повода и фигурата, мисля да е отработен след 40 и снимките, които момичетата показват тук почти всеки ден, го доказват доста нагледно мисля.
Някаква грешка има!
На никой пишещ тук не съм държала сметка за възрастта, нито съм изисквала лична карта!
Просто забелязах, че темата се върти около това колко броя дрехи на месец на година купувате. Какви материи.
В което не намирам никаква връзка с възрастта над 40+, а виждам проста тема за дрехи без значение възрастта.
Но всеки може да пише каквото си иска, аз само споделих наблюденията си.

# 582
Аз също вече имам изграден стил на обличане и като цяло трудно се отклонявам от него независимо какво в "модерно" в момента. Примерно правило в обличането ми е да имам в дрехите преобладаващо един цвят (най- често полата, панталон ми и връхните ми дрехи), а в останалото облекло си позволявам втори-трети цвят. Но не повече (освен ако десена  на дрехите не са цветя или нещо подобно, ), но тогава другите части от облеклото: максимално изчистени. Обичам да разчупвам визията си с аксесоари: бижута, колани, обувки, чанти..
Дълги години носих само рокли по тялото в определена дължина.
От този тип:

Но от миналата година започнах да харесвам и да си купувам и тези по-"принцески" тип.

Това са ми всъщност покупките за месеца заедно с тази пола:

Обожавам роклите, удобни са ми за работата ( с или без сако за по-официална визия), за ежедневието ми и дори за home-office. Не мисля с какво да ги комбинирам, освен аксесоарите.
Много трудно се харесвам и възприемам с панталони (по принцип), но от миналата година и тук дадох шанс на няколко чифта, както и дънки.
Като цяло си купувам качествени неща, класически модели, цветове и ги нося с години (някои може и един път в годината).  Определено имам палта,/якета, рокли на над 20 години, но броя на първите ми е към 20-30, а роклите може и да са към 100. Но на сезон си купувам 2-3 най- много , но с времето се насъбират, а рядко ми омръзва нещо, защото обичам всеки ден да съм различно облечена (но и работата ми налага да се срещам всеки ден с хора и да съм с добра визия).
Иначе имам периоди, когато ми се носи определен цвят и може цял месец той да ми е базовия цвят на обличане.
Рядко имам спонтанни покупки и като цяло тях ги раздавам в края на сезона.

# 583
Дани, стила е общо понятие, нали? Стил на живот Grinning
Дискусията е гъвкава и интересна, поне за мен.
И, строго по темата - с възрастта се подмладих Grinning  Преди 20-25 години се обличах строго и се чувствах некомфортно.
Постепенно (и по принуда) възприех casual стила и се родих.

# 584
Дани.... не е съвсем така. На 19 "кифлееш" според това колко джобни имаш и не изпадаш в подобни "дилеми" . След 40 се предполага, че отдавна си взел живота в ръцете си, "намерил си си мястото" и не върви да ходиш с пластмасова ластична поличка от "битака" дълга педя, ако ще всички топ модели да можеш да сложиш в джоба си. В пишещите тук има много наистина прекрасни жени.
Ако има конкретни въпроси, които те интересуват, добре дошла си да ги поставиш.
Това за възрастта беше за sladko Smiley

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 21:29 от Light Beam

Общи условия

Активация на акаунт