Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 204
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
Последните модни писъци никога не са ми били цел. Имам си утвърден стил, който си е моят и си се придържам кам него. Добавям от новоизлязлото по някой детайл за цвят, или ако моделът и цвът е моят, пък за капак ако е и от нова колекция, няма лошо. Но така целенесочено да се претрепвам да съм модерна - забравте.
Още повече, модели пуснати за продажба масово, само ние си мислим, че са последен писък. За да стигнат до тук, претапорте-то им е минало поне преди година и вече се работи по нови колекции.

# 556
Аз купувам все по - рядко, за този месец жилетка и широк панталон. Изкушавам се само за нещо от много хубава материя, базово, което мога да комбинирам. Имам две любими черни палта, които на нищо не приличат вече, но продължавам да нося, въпреки, че имам по - хубави. Ако можех да ги намеря отново нови, пак бих си ги купила.
Наскоро обикалях, но не си харесах нищо. Мерих едно страхотно свелосиньо, от моделите като халат с колан. Не отива на моя ръст - в светло палто изглеждам огромна, или поне в този модел.
Мъка ми е да сменям чанти и рядко го правя и вече не си купувам.
Дрехите ми са такива, че могат да се носят дълго време, макар често да  се споменава, че нещо е демоде, дори не съм сигурна какво значи това в днешно време - считам че и стогодишна дреха може да изглежда невероятно в правилна комбинация.
В последните няколко години избягвам неща с много детайли.

# 557
Имам палто, което още нося и носих през бременността ми с малкия син ( а той скоро ще стане на 13 години... Simple Smile ). Хвърлям само неща, които не стават за носене, а иначе имам дрехи на много години.
И аз като теб!

И аз имам близо 10- годишно палто, което още нося с кеф. Не беше никак евтино, определено си изби парите.

От две години някъде дъщеря ми носи мое кожено яке, което си купих, когато разбрах, че съм бременна с близо 12- годишният й вече брат.

Ето, за такива наистина качествени неща съм склонна да правя компромиси, лишавайки се от нещо, което след третото изпиране или петото носене вече ще е за боклука.

За декември ще ми е трудно да се сетя и да изброя какво съм си купила, но до момента за януари се отчитам само и единствено с подобен шал , но в тъмно сиво и жълто каре.

# 558
И аз за декември нямам спомен, или поне не съм си поставила за цел да поня какво съм купила. Сещам се за един чифт дънки, прави и изчистени, класически. Влязах случайно в един немски център, пробвах, станах ми и ги купих.
Имам предвид дрехи, виж с парфюми се уливам доволно. Но и там някак успях да овладея положението.
За тази година още не съм отпочнала. Relieved
ММ на няколко пъти ме праща да си купя нещо, ей така просто да си купя и да си направя кеф. Аз упорито отвръщам, че нищо не ми трябва, защо да си купувам нещо само за спорта!?
Казвам му аз, че има жена мечта, а той не ми вярва. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:23 от Sysly

# 559
Харесва ми идеята една дреха/един тоалет на месец. Аз пазарувам 90% онлайн дрехите, чета отзиви, гледам, мисля, но в крайна сметка доста от нещата не изглеждат и/или не ми стоят както очаквам. От няколко години съм си поставила правило, че оставям само покупки, които изключително много са ми харесали. Получава ми все повече, но определено е нещо, над което продължавам да работя.

Не ми се получава добре с изхвърляне/даряване на дрехи, които вече не нося. Опитвам се да се придържам към правилото, че това, което не съм носила една година, трябва да си замине... Ами имам си любими дрехи, с които ми е трудно да се разделя ...В момента се сещам поне за 3-4 такива рокли ...

# 560
  • София
Аз не мога да кажа колко дрехи съм си купила Декември. Това, че затвориха магазините, сякаш още повече ме надъха - сакън да не изтърва нещо. Намерих си жестоко черно вълнено палто, ВУ. Въобще ми се носят палта. Обаче в тая кишавица от две седмици в София, е невъзможно.

# 561
  • волно калдъръмче
И вместо запис – имате ли любими неща, които добавяте за настроение във визията си по това време на годината – смешни пантофи, пижами с джуджета и еленчета, меки пуловери, приказни празнични рокли, блясък в грима, сладък парфюм .... А писмо до Добрия старец написахте ли си и каква красота очаквате под елхата?

Не, нямам смешни пантофи, нито коледни пижами или пуловери с коледни мотиви.

Тази година не съм приготвяла вечерна рокля за коледно парти.

Гримът не се променя. Целогодишно си ходя гримирана. Маникюрът ми е червен.

Подбирам зимен аромат - тежки вечерни парфюми ме привличат в това време на годината.

Не съм му писала нищо на Добрия старец Simple Smile Обичам да правя подаръци и повече ми харесва да виждам блясъка в очите на близките и приятелите си.

Аз не мога да кажа колко дрехи съм си купила Декември. Това, че затвориха магазините, сякаш още повече ме надъха - сакън да не изтърва нещо. Намерих си жестоко черно вълнено палто, ВУ. Въобще ми се носят палта. Обаче в тая кишавица от две седмици в София, е невъзможно.
Честито! Обожавам черни палта. Тази година и аз бях на път да се оборудвам с нещо актуално, че с единственото, което имам, съм като Нео от Матрицата, ама не сполучих.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:37 от Вяра

# 562
  • София
Нищо не съм си купувала скоро, планирам и нищо да не купя.
За сметка на това трябва да извърля много дрехи и обувки, както и някои чанти.

# 563
Аз за дрехи харча умерено, рядко се изцепвам, с чантите съм още по-обрана, много трудно си харесвам (или ако харесам, абсурд да се съглася на цената), способна съм цял сезон да карам с една чанта. Обувките са ми по-голяма страст, но и там не се изхвърлям.
Обаче кат' ме тресне идеята за хоби, не се стискам. Лошото е, че хобитата ми трудно устояват дълго време - то не беше правене на домашна козметика, после на парфюми (имам материали за над 200 лв в един шкаф), то не бе шиене на гоблени (макар че там по-скромно го раздавам), в последно време - йога и сладкарство. Unamused
Другият ми проблем е, че за някакви по-специално поводи и събирания (помните ли какво беше това? 😆), купувам рокли, които втори път не слагам. Нов повод = нова рокля.

# 564
Последните модни писъци никога не са ми били цел. Имам си утвърден стил, който си е моят и си се придържам към него. Добавям от новоизлязлото по някой детайл за цвят, или ако моделът и цвeтът е моят, пък за капак ако е и от нова колекция, няма лошо. Но така целенасочено да се претрепвам да съм модерна - забравeте.
^^^ Tова съм и аз!

Едно на ръка, че мисля, че след толкова години имам някаква идея какво изглежда добре върху мен; второ, че не обичам да съм реплика на всяка втора дама на улицата. Разбира се, имам някакво развитие, не съм застинала в късни 90-тте - най-вече откъм нови цветове и съчетания на дрехи/обувки, които преди 15-20 год бяха абсолютно несъчетаеми. А, и още нещо се сетих, което е много различно за мен в последните години - накъде в късните ми 30 прозрях, че не тясното/късото/прозрачното/вталеното/разголеното/предизвикателното е секси.

Дрехи купувам много трудно, за разлика от обувки. 1 на месец ми харесва много, но по-важно е да стигна и до 1 In - 10 out Grinning

# 565
Пазарувам с удоволствие и вдъхновение. Новата дреха е нова емоция, вдъхновение, повод за нещо различно. Декември не го броя, там са ужасно много нещата, но няма месец, в който да не мина през любими места, където да прегледам всичко и да избера нещо. Имам любими марки, които следя редовно. Месечната бройка много се приближава до тази на bombolino Simple Smile

# 566
Agent Provocateur, просто допълни и доразви моите мисли, едно към едно. Чак настръхнах.

# 567
Много обичам да пазаря, но...най ми харесва самото пазаруване, ако ме разбирате.
Не обичам да нося една дреха повече от 2 години маааксимум, просто ми омръзват.Затова и не обичам са влагам в дрехи, чанти, обувки.Още ме боли сърцето, че дадох 180лв за обувки агнешка кожа(по това време вървяха скъпите до към 90-100лв)и точно след 3 месеца се скъсаха😡.И, не са само тези, колкото пъти си купя естествена кожа, на вторият сезон се късат.Е, защо тогава да не давам много по-малко пари, да съм все с нови обувки и просто да ги хвърлям,като им стане нещо?От около 3 години си пазаря от мат стар, имат и естествена кожа, но...за парите си ...и един сезон само да издържат съм повече от доволна. Същото и с дрехите-няма да дам повече пари, за да нося нещо безброй години, ще ми се дам по-малко и следващият сезон да съм с ново😁.Но, пък относно бижутата-само сребро или злато. Та, по моя начин-не се пестят пари, но ...😁

# 568
Трудно съчетавам панталони и поли с връхни дрехи аз.
Ако са дънки, тогава няма проблеми. Повечето сака, якета, жилетки, вървят на дънки.
Ако обаче искам да разчупя и да ходя с панталони, тогава си трябва за всеки панталон/пола, някаква подходяща материя връхна дреха.
Веднъж се хвърлих да си купя 2-3 сини панталона за офиса. Ами връхно - ни едно не ми допада. Не ми хареса как стои с моя бежов тренч, черен нямам, но и да имах, не върви. Имам син тренч - коренно различно като цвят и материя. Много силно се "биеше" с цвета на самите панталони. Зарязах ги и ги носех една лятото пролетта, когато можеше с жилетка, с блузка.

Палта - ако купувам палта, гледам да са с някак висока яка, за да може да се загърнеш. Живея на ветровито място с дълга есен и хладна пролет. Колкото и да са ми любими разни ревери, гледам да им се радвам само на картинка.

# 569
Не броя колко купувам. Понякога повече, понякога малко, зависи от нуждите ми. Винаги съчетавам да се получи тоалет. Така знам, че ще го нося - там каквото е. Онлайн пазарувам само в извънредно положение, обичам да меря, да видя и пипна, не обичам да връщам. Стари дрехи не нося - модата се мени, аз я следя.
За хвърлянето - хвърлям доволно/давам за рециклиране, с удоволствие. Старото освобождава място за новото - също и в смисъл енергия.

Общи условия

Активация на акаунт