Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 264
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Аз имам пепел от рози, ама почти не го нося..
Относно гардеробната, ще видя в новата къща как ще ни се получи. Преустроих банята към спалнята на гардеробно..)
Имала съм и цяла стая - гардероб, с отделения за дрехи, рокли, чанти и обувки..сега съм в различни гардероби и секции натъпкана, но пък съм доста по-щастлива..)

# 481
Знам, че е обсъждано.., но сякаш ми се иска вече да имам" базов гардероб ". С годините разбирам и усещам колко малко ни е нужно, в смисъл не се нуждаем от кой знае какво. Имам ненормално много дрехи, които повечето не са обличани или носени веднъж - дваж. Затова подарявам много, а нося едно и също (е, не всеки ден де Simple Smile). Та затова ще си "коригирам" и "стесня" гардероба с дрехи които са взаимно съчетаеми. Имам и мнооогоо шалове, обувки, чанти.... Честно казано вече се пренаситих Joy. Ще издиря снимки на базови дрешки и ще се постарая за пролетта да си променя стила. Simple Smile

# 482
Pollinaa това все едно аз съм го писала...И аз така,постоянно нося едно и също,а откривам неща,които дори не съм пробвала...На 51г.съм...и много обичам да ви чета

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 12:44 от Neli Tr

# 483
Отделна гардеробна определено е голямо улеснение, но дори там си е нужен ред.
Аз сортирам нещата според сезона. Вадя тези, които са в сезон и прибирам тези, които не са. Тениски, дънки, колани, шалове, бельо стоят в отделни секции в гардероба/ дрешника. Дрехите ги подреждам по цветове, започвайки от най- тъмните към най- светлите. Самите дрехи- по дебелина/ плътност. Ако имам възможност, всяка дреха е на отделна закачалка. Обувките в сезон ги вадя на по- достъпно място, другите прибирам по кутиите. С чантите процедирам като с обувките.

# 484
Pollinaa това все едно аз съм го писала...И аз така,постоянно нося едно и също,а откривам неща,които дори не съм пробвала...На 51г.съм...и много обичам да ви чета
Аз съм на 41, но изобщо не ми личат.. И въпреки това, колкото и да харесвам модата, толкова обичам и стилните дрехи. Ще дам един пример, пък вие ме опровергайте (няма проблем). Страшно много ми харесва комбинация от хубави изчистени дънки и бяла блузка /тениска (може с някакъв детайл, закачлив). Хубаво кожено яке или пък спортно елегантно сако, хубави изчистени кецки или маратонки или пък Оксфорд обувки.

# 485
  • София
Ами то пак си е мода - сега има нови модели на дънките, тениските, кожените якета, сако, кецове...
Вече никой не носи ниска талия, примерно. Или вталените къси сака от началото на века.

# 486
Впечатлих се от разликата която бежовият тренч прави навсякъде, и каква пропастна разлика създава между същия тоалет, но с дънково яке. Това ще е следващата ми покупка.
Никога не съм попадала на тренч, който да е в същата дължина като на модела, спрямо моя размер. Досега всички са ми били свръх дълги, и в един момент се отказах, а после и забравих дори.

Първата снимка от 5ти ред много ми легна на сърце. И 8ми ред по средата. Имам такава рокля, само тренчът липсва.
Тренча го открих преди няколко години и имам два, тъмно син и цвят каки. Нося ги с абсолютно всичко, даже ми се е случвало отдолу с клин и маратонки Joy.
Докато бях бременна това бяха най- обличани те ми връхни дрехи, тъй като са двуредни и имаше мегдан за корема Grinning.

# 487
Знам, че е обсъждано.., но сякаш ми се иска вече да имам" базов гардероб ". С годините разбирам и усещам колко малко ни е нужно, в смисъл не се нуждаем от кой знае ..
Аз пък сега установих, че искам да съм по-смела, но...защото досега бях с 'базови' дрешки😁, по-лесно ми беше😁. Сега, на 43 искам да съм crazy😄.От Ноември досега толкова поръчки на дрехи направих..., гардероба прелива, само дето съм хоум офис😂😂😂

# 488
  • Mediterraneo
Имах гардеробна, с огромни рафтове и място за закачалки. Абсолютна сбъдната мечта... Вече нямам, но пък имам хубав гардероб, в който успявам да се вместя.
Няма как да се носят целогодишно дрехи. Рокли с презрамки, топове, къси панталони- това къде го носите целогодишно?! Или пък дебелите якета, пуловери и сака посред лято? Друго е да кажеш, че имаш място да съхраняваш дрехите си заедно, без оглед на сезона.

# 489
Минималистичният стил не е възможен в държави с ясно изразени 4 сезона, а като прибавиш и силно дъждовни месеци, просто не става. Връхните дрехи заемат доста място, обувките пък да не говорим.
Цял живот съм била кога по-малко, кога повече минималистична, и ми е време за промяна. Или изкукуригах пост-карантинно, знам ли и аз вече. 😁
Спортните ми дрехи заемат 6 (тесни) рафта от големия гордероб- тичане (лято и зима),  фитнес, и йога.
Ще ги сортирам пак, но си заемат място.

# 490
  • Mediterraneo
Ами при мен не са ясно изразени четирите сезона, зима нямаме никаква. Но не може да нямаш 2-3 памучни пуловера, боти и някое яке/ сако/ тренч. Неща, които лятото при 40 градуса няма как да бъдат носени. Дънките и тениските са всесезонните дрехи, за които се сещам( въпреки че ако сложа дънки лятото, съм умряла).

# 491
Голяма драма ми е и на мен това с дрехите... уж периодично ровя, вадя, пренареждам и пак и пак извират дрешки, които не съм носила дъъълго време и .... Абе ужас!

Иска ми се да попроменя това...И други неща. Носят ми се рокли. Хем искам, хем не искам - не мога да го обясня:rolling_eyes: Не ми се ще да приличам на ....  Основно нося дънки, блузи, ще ми се нещо различно. Скоро ще навърша 44, а нося рокли основно по поводи. Понякога се полъгвам и в ежедневието - но рядко. Disappointed

# 492
  • София
Ами зависи от моделите на роклите. Аз обичам рокли, но НЕ обичам офисни и официални. Ходиш, мериш и гледаш какво ще ти пасне на стила.

# 493
Няма как да се носят целогодишно дрехи. Рокли с презрамки, топове, къси панталони- това къде го носите целогодишно?! Или пък дебелите якета, пуловери и сака посред лято? Друго е да кажеш, че имаш място да съхраняваш дрехите си заедно, без оглед на сезона.
Е, аз затова уточних, че дебелите пуловери и зимни дрехи и съвсем тънките летни местя сезонно, но по нашите ширини точно те и най-кратко се ползват. Палтата и якетата си стоят в отделен гардероб. Но, целогодишните са ми болшинство, всъщност. Дънките са ясни, само при 35 градуса не обувам, но това не са много дни в годината. Ризите, саката, памучни блузи с дълъг ръкав, тениски, ефирни рокли с дълъг ръкав, поли, класически панталони са подходящи за носене през повечето време от годината. На топло - самостоятелно, на студено - под връхната дреха.
Например - рокля от шифон/сатен с дълъг ръкав - при време под 30 градуса ходя само по нея, пролет/есен - с кожено яке отгоре, зима - с жилетка, палто и ботуши.

Дез, ти с тези дребни снимчета, зрението ли ни изпробваш Joy Тренч и аз си нямам, но имам някакво лично отношение към тях. Като дете майка ми ме беше обзавела отнякъде с един "ужасно модерен" сиво-бежов. Мразех го, като мишка се чувствах с него, пък тя все ме караше да го обличам Joy И подобна "канадка" за зимата имах.
В последните години ги поглеждам от време на време, но все подминавам без да пробвам дори.
Това с дължините е кофти. И на мен ми е голям проблем. Свикнала съм, че при мен дължината винаги идва едно десетина сантиметра повече от това, което виждам върху моделите на снимките и по това се ориентирам горе-долу. Ако на модела в ръкавите и на дължина изглежда малко като "омаляло", на мен ще ми е ок. Обаче, ако изглежда перфектно, при мен ще е комична гледка Joy
Може да следиш Бенетон, например. При тях най-малките размери са и достатъчно къси и дължините обикновено ми идват, както изглеждат на снимките.

Роклите са ми може би най-удобната и лесна за носене дреха. Всякакви - офисни, официални, ежедневни, домашни ако щете. При тях изборът е достатъчно голям и лесно се намира подходяща за всеки вкус.

# 494
Минали години махах всички летни дрехи и ги прибирах по неизползваеми шкафове. Както и палтата/якета в гардероб, който не се ползва. Дънките и дънковите панталони си имат отделен шкаф, те са си постоянно на линия всеки сезон. Тази (миналата де) направих следното: оставих си всички летни блузи, ризи и рокли/панталони, само размених местата и извадих напред по-плътните дрехи и пуловерите. Оказа се, че така си ползвам и правя съчетания много по-лесно, защото се сещам да облека сако с топ/по-тънка риза и отгоре палто или жилетки с разни топове и рокли.

Всичко нося аз стига да се харесам – и рокли, и поли (къси/дълги) и кежуал, и по-строг стил. Цветовете всички ги обичам. Последно едно маркерно жълто/зелено зимно яке си взех. Като мишлинче съм с него, но много си го харесвам в съчетание с бледо розовите боти. Nature Snowman Animal Panda Face
Скрит текст:

Тренчкот или шлиферче (както го наричам много искам, а нямам все още в гардероба и го смятам за тотален пропуск, който смятам да попълня съвсем скоро. Много харесвам в съчетание с изчистени спортни обувки или кожени мокасини.

Общи условия

Активация на акаунт