Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 278
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
Имах гардеробна, с огромни рафтове и място за закачалки. Абсолютна сбъдната мечта... Вече нямам, но пък имам хубав гардероб, в който успявам да се вместя.
Няма как да се носят целогодишно дрехи. Рокли с презрамки, топове, къси панталони- това къде го носите целогодишно?! Или пък дебелите якета, пуловери и сака посред лято? Друго е да кажеш, че имаш място да съхраняваш дрехите си заедно, без оглед на сезона.
Не приемай нещата буквално. Естествено че когато имаме високи температури (2-3 седмици годишно) няма да нося пуловери и  палта. Както и няма да нося летни рокли през зимата. Септември при нас вече беше студен, докато в Бг все още беше лято.
Нямаме ясно изразени сезони и карам целогодишно с кожени гуменки. Тази година дори още не съм изкарала ботите.

# 496
Да ви питам, с тези шифони и сатени, все натурална коприна ли си купувате? Аз 99% попадам на полиестер и от поне десет години фанатично гледам етикетите със състава и съм спряла да го купувам. Confused Това ми е все едно да се увия с pvc фолио за готвене, ужасно ме запарва. Особено на влажен климат, както е тук, няма сезон и температура, в която да мога да издържа полиестер - или ще държи студено, или моментално започва да запарва. Като изключим коприна, което ми е по-скоро изключение, търся всичко от "евтините" ми покупки да е вискоза или има един друг материал cupro, подобен на вискозата, който също ми понася. Чист памук пък невинаги изглежда истински добре. А "евтини" сложих в кавички, понеже съм откривала дрехи 100% полиестер в магазини на марки с претенции и цени с претенции! Close Споделете вашия опит с материите, избягвате ли някои?

# 497
Купувам предимно памук и вълна. Коприната къде да я нося, та тя е толкова непрактична. Мразя изкуствени материи с ликра!

# 498
  • София
На мен не ми е проблем полиестера. Все пак предпочитам вискоза.

# 499
От години избягвам чисто памучни. Гледам и полиестерче да има в състава. Само чиста вискоза не, много се мачка, но вискоза с нещо е супер. Изобщо гледам да избегна гладене.
Рокли не нося, имам една лятна, облечена един път. Поли - тоже, имам 4-5, не ги нося.
Наскоро броих - имам 15 действащи дънки и още 4-5, които чакат ред.
Навремето обичах да се обличам по-така. Уморих се все да го мисля Grinning

# 500
И аз не понасям полиестер,а вискозата много се мачка.Единственото хубаво нещо на менопаузата е,че тотално се отказваш от дебели блузи,пуловери,подпл.якета....поло не съм обличала сигурно от 15 години.

# 501
Прекрасна коса! А защо, и най-вече - с какво, я боядисвате толкова често?
Льоня, боядисвам я често, защото побелявам, а расте бързо. С амонячни дрогерийни бои.
По отношение на организацията на дрехи - спалнята е цялата в дрехи. Там има гардероб, а извънгардеробното пространство е заето също с дрехи. Пълна лудница.
Напоследък нося само дънки и пуловери. Ежедневието ми рядко изисква нещо по-различно, а и така ми е по-удобно. В редки случаи някакво сако.
Откритието на сезона е бялото. Никога не съм го обичала. А днес съм и в недолюбвана доскоро комбинация - бяло и черно /бял пуловер и черни дънки
Нямам проблем с материите. И аз предпочитам да не гладя. А и рядко купувам скъпи дрехи.  
Харесвам рокли. Любимите ми са такъв тип https://answear.bg/p/vero-moda-roklya-420277
https://answear.bg/p/medicine-roklya-pale-femininity-372825 С бабешки цветове:), ако може.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 16:46 от Amanda.D

# 502
Вярно е, че вискозата се мачка. Лятото гладя тройно повече, понеже на практика почти всичко лятно ми е вискоза.
Гладенето през ден не е много в линия с оплакванията ми от влажния климат, ама какво да се прави. Smile

# 503
Да ви питам, с тези шифони и сатени, все натурална коприна ли си купувате? Аз 99% попадам на полиестер и от поне десет години фанатично гледам етикетите със състава и съм спряла да го купувам. Confused Това ми е все едно да се увия с pvc фолио за готвене, ужасно ме запарва.
Не са натурална коприна, естествено Smirk Чета състава само, за да знам как да пера. Но, технологиите напредват и при тези материи има има много осезаема разлика в качеството. Има такива, които се усещат буквално като скафандър, запаряват и се наелектизират нечовешки. Те наистина не стават за носене нито в жега, нито в студ. Имам една такава рокля от Мохито. Красива е, но се чудя къде съм гледала и с кой акъл съм си я купила. Обличана е 2 пъти - топъл октовмври. Но, има и такива, които падат тежко, стоят красиво, не се наелектризират и не запаряват. При носене усещането е точно като коприна. Това с "пипване" и проба се усеща. На снимка всички изглеждат ок.
С вискозата ситуацията е сходна. Вискоза с еластан, ако тъканта е несполучлива, може точно като чорапогащник да се усеща. Вискоза с вълна/вискоза с коприна е разкошна комбинация. Иначе - гладенето го преживявам, не е толкова страшно. Минутки отнема.
Вълната също е малко коварна. Много хубаво топли и си обожавам пуловерите, но в края на деня съм със сърбежи. Мога да си я позволя веднъж до два пъти седмично. Иначе правя алергична реакция по деколтето и раменете.

# 504
За жалост много трудно се намират естествени материи... Полиестера е да дава стабилност на влакната , затова и масово се използва. Разбира се, хубаво е да не е преобладаващ .

# 505
С приоритет при мен са:
памук
естествена кожа
вълна
вискоза
Последните години се счупих и купувам и дрехи от изкуствени материи като полиестер, полиамид, но предимно във връхни дрехи. За бельо, тениски избирам предимно памук, вискоза. Коприна не купувам, страхотна е, но не и за ежедневието не непринцеси. Лен ненавиждам.

# 506
Избягвам и вискозата и полиестера аз..

# 507
  • някъде под слънцето...
За жалост много трудно се намират естествени материи... .
Трудно трудно, колко пък да е трудно...
За мен естествената материя е водеща в избора.
Памук, лен, коприна, вълна, кашмир и всевъзможните им комбинации.
Обожавам огромни кашмирени или копринени шалове.Ленени и такива от фина вълна също.Както и комбинации в състава.
Една от лудостите ми е копринено бельо.

# 508
Охххх, заради вас ходих да си чета етикетите по роклите Joy Тези "тежките шифони", за които говорех, се оказаха смес памук/вискоза, вискоза/коприна, някои - полиестер Joy
Тези как ви се струват за ежедневни:

От първата имам в нещо като горчица,  памук е. От любимите, които нося за пеньоар в хоум офис. В момента са на хубава цена в ESPRIT, а това е възможно най-моя цвят.
Втората също ми е от любимия тип небрежни рокли. Такива стават за носене - със/без жилетка/палто, със сандали/ботуши през цялата година, с изключение на случаите с ниски отрицателни температури. Тя е вискоза с коприна.
Или тази:

Първата ще поръчам. Видяло се е, че тази година поне до края на март ще работя от вкъщи по график. От другите две - едната, защото са твърде сходни. Нося и от двата типа. Най-малкото нещо в мен е талията, но пък съм ниска и с рокли от типа на последната също ходя.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 06:37 от Light Beam

# 509
Втората ми е малко като ризо-рокля, повече бих я приела в малко по-къса дължина, като туника, не като рокля, заради десена най-вече вероятно. Леко ми е странен, не ми е за такава дължина. Simple Smile В тази дължина ми идва малко повече като пеньоар ....
Първата си е супер бейсик рокличка, става за почти всякакви поводи.

Сега видях третата. Ако трябва да се избира - втората да е  Simple Smile  Третата също кефи...Оххх...не знааам Laughing

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:15 от alisa97

Общи условия

Активация на акаунт