Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 166
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
  • някъде под слънцето...
За мен е по скоро народопсихология.
За някои нации е престижно да имат силикон.Колкото повече, толкова повече.Тунинга да си личи  от поне 500 метра
За други е престижно да не се забелязва интервенцията дори и от близо
.Всеки с народопихологоята си.

# 616
  • Варна
Бъркаш манталитет с образование и професионална реализация.
Аз познавам лекари с коренно различен манталитет, възпитание, интереси, стил.
Ами то и думата култура се каза, но щом като казвате че не разбирам значението на термините, не ми пречи...
Култура е манталитет.
Добре де прави сте за за всичко. Образованието и професията нямат общо с манталитета и културата.
Съгласна съм с вас, че една хигиенистка с основно образование може да има същия манталитет като един нотариус или адвокат. Дори и примерно  работеща на щанда за месо със средно образование е напълно възможно да има манталитета и културата на един нотариус/адвокат.
И средите в които се движат и контактуват са идентични, та защо да нямат еднакъв манталитет и култура.

# 617
  • София
Еми не, пак бъркаш. И в трите посочени от теб области може да има хора с различен манталитет. Висшето образование не е класово ограничено. Да не говорим, че който не е поиска, той не е взел някаква диплома.
Половината силиконки са юристи или психоложка.

# 618
  • Варна
Еми не, пак бъркаш. И в трите посочени от теб области може да има хора с различен манталитет. Висшето образование не е класово ограничено. Да не говорим, че който не е поиска, той не е взел някаква диплома.
Половината силиконки са юристи или психоложка.
Дори и не съм си и помисляла че съм права, само си казах мнението.

Така е както казваш, манталитета и културата нямат нищо общо с образованието и професионалния опит.
Да при професия хигиенист и щанд за месо може да има толкова различен манталитет и култура измежду практикуващите ги, че да достигне манталитета на лекари, архитекти, адвокати, програмисти, строителни предприемачи.

А и заплатата на хигиенистката е толкова добра, че би могла да си позволи броя на дрехите и стила на обличане на гореизброените по висококвалифицирани професии.
А и самочувствието е едно и също, права си.

# 619
  • Canada
Интересен спор сте подхванали. Манталитет е народопсихология и няма нищо общо с образованието и професията. Възпитанието и общата култура зависят от средата, знанието зависи от образованието. Снобско е да сравняваме стил на хигиенистка и адвокатка, когато става въпрос за цена на облекло, а не за жена облечена с вкус.

# 620
https://savarshena.bg/image/cache/catalog/BERSHKA/BSk001-BSk005/ … 3_4-1000x1000.jpg
Естествено, че възрастта има значение....изобщо не си представям жена над 45-50 облечена така.Би изглеждала гротескно, дори да е с фигура на модел.
Или пък така...
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnY_-LvIAu … lC6w&usqp=CAU
https://static.pullandbear.net/2/photos//2020/I/0/1/p/9397/330/7 … 9&imwidth=375
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTqJUXmi01v … LPTA&usqp=CAU
А аз дори не съм консерва....харесвам екстравагантно облекло, кефя се например на Кремена Халваджиян.
Определени дрехи трябва завинаги да си останат в младостта....  Simple Smile

# 621
  • Велико Търново
Аз не допускам, че някоя от дамите, които пишем тук и сме се показвали, ще се облече по начин от последните снимки.

# 622
Не визирам никоя конкретно.
Реагирах на "...възрастта няма значение".

# 623
  • Велико Търново
В този живот аз лично не намерих нещо към, което да отнеса "няма значение".  Има значение колко ям, колко спя, как говоря, как спортувам, как се отнасям към мъжа ми, колегите и т.н.
Имам няколко нови палта, ще го покажа малко по късно, че да съм по темата.Бях ви показвала една страни[а с плетени неща-вчера се снимах с жилетката, под нея съм с клина, защото спортувах-да се вземе под внимание:))
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 09:58 от siska79

# 624
  • пустинята Гоби
Принципно и фигурата има значение, освен ако не си на 20. Като цяло е странно 34 годишна жена да влиза в тема за 40 годишни (не сме на 60 все пак) и да ръси не дотам умни препоръки. Показаните от нея комплектчета изобщо не ми харесаха, ама може да си ги запази за след 6 години, да се вдъхновява.

# 625
  • София
A. Qwertyui, аз не мога да си представя и 18-годишна девойка облечена по този начин Simple Smile

Siska, страхотна е жилетката!

# 626
  • София
Не е била груба девойката, просто я тресе, че ще чукне 40те и се подготвя за катаклизъм, а такъв няма.  а и не съм съгласна, че комплектчетата всички са лелченски. Някои от тях и на 20 годишни ще са супер.
Излъчване, аксесоар, повод, всичко допринася за цялостната визия.

# 627
  • София
Сиска, и на мен много ми харесва жилетката, обаче, убий ме, не мога да обуя такива обувки. Не е поради липса на желание.

# 628
A. Qwertyui, аз не мога да си представя и 18-годишна девойка облечена по този начин Simple Smile
И аз.Ама допускам, че на 17-18 още им "бръмчи вятър в главите"   Laughing  , та могат да се обличат всякак.
Но след 45-50 някак......
Виждайки жилетката на Сиска-страхотна е   Hands Plus1  , се сещам, че имам нещо подобно....отпреди поне 15-на години.
Пазя си я, защото ми е плетена от мама -мир на праха й, чисто сантиментално.Ама май е време да излезе от забвение....

# 629
  • София
Е сега ме провокирахте да направя аутфит с чизми и пола и пуловер, само за да докажа, че ще ми седи добре.

Общи условия

Активация на акаунт