Отговори
# 150
По-добре забавна, добра, стабилна, умна и уверена жена с тънки устни и голям нос, отколкото ходещо кълбо претенции и нерви с манекенски мерки.

# 151
Сигурно е била сръчна, жената. Аз съм чувала, че грозните жени много се раздават за мъжете.
А аз съм чувала, че мъжете не са само за гледане, все пак Joy Пък, ако можеше, те само с гледане на хубавото да се насищат, ехеее Joy

# 152
Бях попадал на една статия на времето, описваща защо мъже женени за красиви жени, известни актриси или дами от обществото, си хващат много по-грозновати или обикновени жени за любовници. Тогава ставаше въпрос за принц Чарлз и любовницата му Камила.
Обяснението беше, че за такава прехвалена красавица тип принцеса е повече от достатъчно самото и присъствие в леглото и живота на мъжът, от там нататък нищо друго не е нужно. Докато една обикновена жена се раздава много повече, старае се и така нататък.
Е има нещо вярно, аз същото съм забелязал от опита ми с принцеси, но пък си е най-готино жената да е хем красива, хем и да се раздава Simple Smile

# 153
По-добре забавна, добра, стабилна, умна и уверена жена с тънки устни и голям нос, отколкото ходещо кълбо претенции и нерви с манекенски мерки.
А, забавна беше, да. Но умна, стабилна, уверена, определено не. Обаче мъжете и се лепяха, като мухи. И си ги сменяше постоянно. Не, че и те бяха голямото "нещо".

# 154
Принцески му работи.

# 155
  • Далече, далече
Мъжете са визуално ориентирани, но не делят жените на грозни и красиви, а на ставащи и не ставащи за с**с. Красива, ставаща и непретенциозна сигурно е попадение в десетката.

# 156
Обаче мъжете и се лепяха, като мухи. И си ги сменяше постоянно. Не, че и те бяха голямото "нещо".
Тя ги сменяше или те нея?

Вие хубаво коментирате визията. Аз изпадам в потрес от избора на характер. Жената вика и обижда, унижава мъжа насред улицата/супера/друга тълпа, чак на мен ми иде да я ударя... а оня седи с нея. Ей тоя мазохизъм не го разбирам.

# 157
Е, ти не го разбираш, но има много мъже, които си търсят "господарката" и си им е тамън. Това го има и при жените.

# 158
  • Далече, далече
Според мен такива мъже са пасивно-агресивни. Правят се на послушни и търпят жените да ги "скопяват", но после си отмъщават с изневери или др. Защо стоят в такива връзки и бракове те си знаят, но вероятно им е удобно.

# 159
Също, вероятно компенсират с други качества. Повече постоянство, вярност, грижовност, отговорност.
И си прав, и не си. Възможно е, съзнавайки къде се намираш в скалата на женската хубост, да се стараеш да допринесеш другаде повече, но не и с вярност. Грозноватите изневеряват повече, защото имат комплекси да избиват и даже има изследване, според което, по-грозният и неуспешният в двойката, изневерява с по-голяма вероятност, защото ревнува партньора си от неговите предимства. И не подбира с кого, защото се радва на някакво внимание от страна на мъж, което й е липсвало в годините. В ученическите години никой не ухажва грозните и дори обикновените - цялото внимание е насочено към две-три готини момичета и 2-3 готини момчета, другите още тогава осъзнават, че не са от харесваните и им пада самочувствието.
Готините пък се разглезват и се поддават на този чар, позволяват си по-егоистично и нагло поведение, героините на Йовков Женда и Албена например са такива красавици, които си позволяват всичко и от разказите се вижда, че голямата красавица по-хубаво да не ти е в къщата.

# 160
  • София
Аз имах предвид по-обикновените и средно-симпатичните, че са по-верни Simple Smile
За грозните ... нямам идея Simple Smile
Иначе, мисля че това, което си написала е вярно.

# 161
Е, ти не го разбираш, но има много мъже, които си търсят "господарката" и си им е тамън. Това го има и при жените.
Абе за разбирането, че има и таквоз животно - разбирам го. Ама чисто човешки ми е непонятно. Такива жени за мен са по-долу от примати.
Скрит текст:

Също, вероятно компенсират с други качества. Повече постоянство, вярност, грижовност, отговорност.
И си прав, и не си. Възможно е, съзнавайки къде се намираш в скалата на женската хубост, да се стараеш да допринесеш другаде повече, но не и с вярност. Грозноватите изневеряват повече, защото имат комплекси да избиват и даже има изследване, според което, по-грозният и неуспешният в двойката, изневерява с по-голяма вероятност, защото ревнува партньора си от неговите предимства. И не подбира с кого, защото се радва на някакво внимание от страна на мъж, което й е липсвало в годините. В ученическите години никой не ухажва грозните и дори обикновените - цялото внимание е насочено към две-три готини момичета и 2-3 готини момчета, другите още тогава осъзнават, че не са от харесваните и им пада самочувствието.
Готините пък се разглезват и се поддават на този чар, позволяват си по-егоистично и нагло поведение, героините на Йовков Женда и Албена например са такива красавици, които си позволяват всичко и от разказите се вижда, че
голямата красавица по-хубаво да не ти е в къщата.
Въобще не се вижда даже, пак си ги преследват Simple Smile

# 162
За всеки влак има пътници, нали знаете. Важното е човек да хване своя, да не се обърка с друг.
Ето, нагоре Даяна е спомената като красива, но на мен не ми е красива.

# 163
Много добре си живеят даже, допълвайки си липсите и неврозите. Нито са ми по-долу, нито по-горе. Хора има всякакви и дори и на мен да не са ми вкуса и аршина, те си живеят чудно и не им пука аз какво мисля дали е долу или горе. И така трябва. Simple Smile

Даяна е голям кълвач в лицето. Никога не съм я харесвала.

# 164
Скрит текст:

Готините пък се разглезват и се поддават на този чар, позволяват си по-егоистично и нагло поведение, героините на Йовков Женда и Албена например са такива красавици, които си позволяват всичко и от разказите се вижда, че
голямата красавица по-хубаво да не ти е в къщата.
Въобще не се вижда даже, пак си ги преследват Simple Smile

Винаги ги преследват, но повече като трофей. В разказите драматизмът нарочно е засилен, но и двете бяха омъжени неподходящо, защото колкото и да се възхищаваха пред красотата им, за женене момците си избираха по-скромни жени, може би точно с аргументите, дето четем и тук "вярност, стабилност, лоялност". Времената може да са се променили, но хората са си същите, със същите проблеми и драми.

Общи условия

Активация на акаунт