Отговори
# 180
Няма две мнения, и баба се обръща, но си продължава по пътя.

# 181
  • София
Някои като се усмихнат и ни крака ,ни нищо не виждаш, усмивка на две очи...и са красиви.
Е, може ли цял живот на френска и на една усмивка да караш.

Аз лично, ако хвана жена за гърба, и усетя някакви медузи и течности, ми се догажда яко.
Каквито и очи или усмивки да има.

# 182
Всичко е между ушите. То визия хубо. Но човекът е комплексно нещо – говори ти, има очи, които излъчват и имат определен блясък, тембър на гласа, стойка, мирис, изказ, а и важно е какво ти казва, как го казва.
Та нека не заклеймяваме ни грозните, ни красивите. Освен всичко останало, това красота е толкова субективно нещо, че понякога съм се изумявала.

# 183
Тангра, много жени хващате тук- там вие.Като хванеш една и  остареете заедно , виждаш момичето, в което си се влюбил.Ама вие не се влюбвате вече...

# 184
  • София
Впрочем, ти самата интересуваш ли се от новия модел мерцедес?
И ако не - защо ще забраняваш и на него?
Шофираш ли? А сама ли обслужваш колата си от - до?

И аз сза съаление се влияя от външността, може би самата аз не съм се имала за красива и затова ценя красотата у мъжете. Разбира се, по моите критерии, които не са всеобщи.

# 185
  • София
И аз сза съаление се влияя от външността, може би самата аз не съм се имала за красива и затова ценя красотата у мъжете. Разбира се, по моите критерии, които не са всеобщи.

Е защо за съжаление? Човек е нормално да се влияе от външността, тя е важна в много отношения. Но както отбелязаха и други, човек с чар, характер, интелект, може да компенсира не-толкова добрите физически данни. Все пак нещата са комплексни. Но да се твърди, че външността не е важна, или най-вече, че е лошо, че е фактор... пълни глупости. Това е едно от най-естествените неща.

А като стана въпрос за по-обикновени момичета, имах една позната, доста грозновата. Винаги усмихната, доста интелигентна. И много ѝ се лепяха мъжете. Един път сестра ми попита един от тези, лепящите си, какво намират в нея, за нас тя не е хубава, дори грозновата. И той казал, че тя излъчва много секс.

Същото и с една друга позната, точно тип леля е - закръглена, не е хубава, с очила с рогови рамки, обличаше се като майка си и т.н. Но си имаше все по някой постоянен приятел и 2-3 непостоянни.

Аз също съм забелязала, че една жена излъчва ли секс, кандидатите рязко скачат. Сексът е много водещ, един мъж усети ли обещание за секс, особено за интересен и страстен секс, му действа на възприетието за визията на дамата като няколко изпити бирички Grin Няма лошо, за мен също е много важно мъжът да излъчва сексуалност за да ме впечатли иситнски, въпреки че и аз като Кукуто съм ценител на мъжката красота и външният вид ми е доста водещ фактор.

# 186
Здравейте! Извинявам се, ако съществува подобна тема, и искам да предупредя, че ако някой няма време да чете един по - дълъг пост, да подмине. Simple Smile Коментарите са приветствани - било то позитивни или не чак толкова.
   Годината е 2020 и всеки би я определил по различен начин според това как той е я "преживял". Но нека намеся същностния аспект  и това, около което се върти моят (но предполагам не само мой) проблем.
Момиче на 19г. съм, няма да пояснявам откъде. Родена съм в малък град, но никога не съм била отегчена от този факт до тази паметна 2020-та година. Учих усръдно, влязох в желания от мен университет, радвах се на успехи, но не само тази страна от така наречения младежки живот е най - същностна - имам предвид липсата на каквато и да било перспектива относно това дали ще срещна въобще през живота си любовта.
   Дори на пръв поглед да ви се струва банално това, което пиша, искам да поясня, че съм имала връзка в живота си, знам какво е чувството, но това е бил на един по - предишен етап от моя живот, когато не съм осъзналава какво наистина означава да обичаш някого, тоест това е била една тийнейджърска връзка и нищо повече. За да придобиете представа за моите " любовни терзания", ще добавя и информация за себе си. Харесвам да чета, да се образовам, уча сериозна специалност, имам високи изисквания за себе си и съм прекалено самокритична - всеки ден тренирам , за да поддържам добра форма, храня се здравословно и спазвам режими, винаги се старая да изглеждам добре - било то дрехи, но не ползвам много грим, защото съм фен на естествената красота. Перфекционист съм и се стремя към най - доброто, - уча много, но намирам време за приятелите си, държа на интелигентните хора, които се развиват. Винаги съм била харесвана от доста момчета (далеч съм от мисълта да се хваля или нещо подобно, казвам го , за да докажа баналността на ситуацията ми, когато се стремиш към една любов - отражение на това, към което самата аз се стремя , а именно - интелект, поддържан външен вид и амбиция, а получаваш покани за фалшива "показна" любов, за секс, за необвързващи срещи, в които момчето "предпобита да си прави кефа" или "иска да си даде почивка от поредната любовна неразбория") ,получавам внимание от формална гледна точка - момчета, които се изтъкват единствено и само с парите на родителите си, с дрехите си и с това кой последен модел айфон са си купили, но дотам.
  Та, както и да е. Заминах в големия град, за да следвам, големите представи за това как ще срещам повече хора , и не само в университета, но и в ход на социализирането ми -а,  забравих да вметна, че нямам проблем със социалните контакти - приказлива съм и винаги мога да си кажа нещо с някого, дори и да не съм общувала с него до този момент. Но уви, дойде краят на всички тези надежди, защото академичната ни година премина в онлайн форма и аз бях принудена да се прибера в родния си град, тъй като нямах толкова какво да правя в общежитието си.
   И тук идва същностната част на въпроса ми - защо момиче, като това , което описах по - горе, не среща любовта, за която не ,че има толкова големи изисквания, колкото попада на нехранимайковци, които се изтъкват с пари и липса на ум? Защо , когато се огледам около себе си, виждам само двойки, които видимо са щастливи от това, че се допълват (най - вероятно)? Защо търся това нещо в продължение на 3 - 4 г.(оттогава не съм имала сериозна вързка) и попадам само на безперспективни същества, които смятат ,че бих се впечатлила от кофти чалгата, която е навсякъде, и от посредствените им теми на разговор - тип градски клюки? Тук трябва да поясня , че след тази ми по - дълга връзка имах няколко опита да се получат нещата с момчета, но последният завърши с едно момче , което на възраст е по - голямо от мен и от което се очаква да има зряло поведение, но се оказа, че не знае какво иска и че е непостоянно във всяко едно отношение, давайки ми фалшиви надежди , карайки ме да го харесвам в продължение на 1-2години, след което да ми докаже по всякакъв начин, че наистина не знае какво прави с живота си и защо разиграва сериозен и чувствителен в истинския смисъл на думата човек като мен? Защо не намирам нищо стойностно - тук трябва да подчертая, че искам момчето да е хубаво, умно и различно( в смисъла на това да не се интересува от най - новия модел адидас анцуг, от най - новия чалга хит или от най - новия модел мерцедес), да е амбициозно и да се старае да просперира с всеки изминал ден, защото това е най - същественото в днешно време - да се оправяш сам с трудностите и да намираш стимул във всяко едно задължение. Защо е толкова трудно? Защо мъжете са така нежни и така боязливи от това да поемат инициативата, да прекрачат бариерата на срама, на комплексарството? Ще съм благодарна, ако някой ми каже къде се крие този проблем(чисто предположение или по - скоро споделен опит, ако се е сблъсквал с това). Критиката е мой коректив, така че и тя е добре дошла. Искам да изразите гледните си точки (обръщам се и към жените, и към мъжете) , за да открия дали проблемът е в мен, или в това, че повечето мъже са по - женствени в любовен аспект дори и от жените.

Аз бих си дала следните съвети, ако бях на твоите години.
1. Ако имаш интерес към някого, направи първата крачка и бъди отворена към това да опознаваш повече нови хора. Нищо няма да загубиш от това, а напротив- увеличаваш шансовете си да спечелиш приятелство, нови контакти в различни сфери от твоята, любов. Звучиш като човек, който работи усърдно и има самочувствие, така че не звучи сякаш би било трудно за теб да бъдеш по-отворена и комуникативна.
2. Развивай своите интереси и качества. Сега е по-трудно да се участва в различни групи по хоби, проекти и тн. Но съм сигурна, че ако потърсиш нещо, което за теб има значение (доброволстване, курсове, обучения и тн) със сигурност ще имаш поне едно общо нещо с хората, с които се срещнеш там. Средата като цяло е доста определяща. Ако се движиш в много по-ограничени среди, е много по-малко вероятно да срещнеш някой различен на това, с което си се сблъсквала досега. Излез от зоната си на комфорт, за да продължаваш да израстваш.
3. Не всички мъже са страхливци. Те много повече от нас се сблъскват с откази. Добре е като цяло да вникнеш и в себе си, за да знаеш добре как комуникираш сигналите си. Едно е да искаме нещо силно в мислите си, друго е какво показва тялото ни, позицията/стойката, изражението. Не говоря за ексцесии, разбира се 😁

И разбира се, млада си! Животът е пред теб, не се страхувай да даваш шанс на хората, тъй като нито един от нас не е перфектен и няма да ти пасне веднага. Развивай и своите "people skills", както успешно се развиваш в други насоки - емпатия, търпение, компромиси и здравословни граници. 💜

# 187

И аз сза съаление се влияя от външността, може би самата аз не съм се имала за красива и затова ценя красотата у мъжете

Не си само ти. Мъж да краси жената. Жалко, много жалко.

# 188
  • София
Е, хайде сега, това са крайности.
Щом има изисквания за въшността на мъжа, то непременно искаме да е "красив", непременно жената е "грозна", че мъжът да я краси нея.

3на презумпция. Звучи ми като ала-бала. А на принципа на "най-простата хипотеза" искаш качество, когато можеш да си го позволиш. Т.е., трябва да има малко от малко реципрочност. Ако жената е хубава, нормално и да не иска мъжът ѝ да е бостанско плашило, да плаши гаргите.
Ако няма претенции, по-скоро човек трябва да се запита ... що така.

# 189
Тя се имала за некрасива (може би), та затова държи на външността на мъжа. Аз писах, че имам наблюдения над много жени с подобно отношение към себе си и мъжете. Бягаш от крайности, пък пак пак в крайности - бостанско плашило, грозна...

# 190
  • София
Без хубост не става, ще извинявате. Нали има и интимен живот, .

# 191
  • София
Тя се имала за некрасива (може би), та затова държи на външността на мъжа. Аз писах, че имам наблюдения над много жени с подобно отношение към себе си и мъжете. Бягаш от крайности, пък пак пак в крайности - бостанско плашило, грозна...

Що бе, аз съм си хубава и си харесвам хубави мъже... явно е до човек Joy

# 192
Не съм казала какво става или не става, нито кой какво харесва, а че жена се мери с мъж.  Пак. Ходете в темата за дразнещите мъже да четете как жени се хвалят, че  мъжете им имали по-красиви тела и коси от тях.
Лъвице, знаеш, че е важно и дали тез хубави мъже харесват точно теб.
Simple Smile

# 193
На хора, живеещи от заплата до заплата понякога е трудно да обясниш, че има и други схеми на живот. И аз съм имал такъв период от една две години докато правих собствено строителство, и после докато умувах какъв бизнес да започна. През това време съм ги чувал тези работи и ми е ставало много смешно, все едно съм имал спестявания 10-20к та да свършат...

# 194
  • София
Жената си е имала план - да си намери някой работещ, за да й дава и на нея. Той не е паснал в пъзела й и се е нацупила. Иска тя да е в творческа ваканция, но някой трябва да плаща.
Иначе, да, често ваканциите са принудителни. Но пък, по-добре ли е човек да започне да е на среща със свалка и да започне да се оплаква как бизнесът не върви? Освен ако не му е целта да породи жалост у жената и тя да му пусне или да започне да плаща общата сметка като са заедно.  Няма как да знаем.

Всеки иска нещо, а по-отраканите жени и мъже си имат ясна цел и я следват. Поне някои откровено си казват, че не се занимават с мъже, които нямат пари, а когато и двамата работят, то нейните пари са само за нея, а неговите са за семейството. И си търсят праволинейно, нямат много размисли и страсти.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 10:41 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт