Отговори
# 285
  • София
Ако приемем, че е задължително за детето да се научи само да се храни и облича, то за възрастния не е задължително да е женен и с дете. А и в случая сякаш по-скоро ставаше дума за материални/финансови очаквания към човек на определена възраст.
Ами то не е длъжен и да се храни и да се облича! Нали пак ще огладнее?
Колкото основно е едното, горе долу толкова основно е и другото.
Основните, най-първични и силни инстинкти, това са глад, размножаване, оцеляване. Основи на биологията.

Щяха, ама не са. Виж сега, то не става така. Изброй поне 5 от 100, и  ще помислим как да те пуснем на някоя промоцийка.
Никой освен мен не може да ми помогне. Не става така.
Не съм от тия с промоциите Simple Smile

Мутирала ли е днешната любов в нещо лъжливо и коварно в днешно време?Достига ли любовта до всеки?
Според мен нищо не се променило от времето на "Опасни връзки" до днес. Винаги е имало коварство и лъжи, както и любов...има и сега. И според мен участници са и двата пола по равно.
На теория и 2та пола са по равно.
Но ако 2 от 10 мъже създават коварство и лъжи за 10те, а това правят 5 от 10 жени;
Как това да е по равно!?
Simple Smile
Като добавка, 10те жени искат да се занимават точно с тия 2мата и им поощряват лъжите и интригите.

Simple Smile Всъщност ставаше въпрос, че когато Х има финансови и имотни забележки към жените, то е съвсем логично да бъде обърнато внимание какво той предлага насреща. Освен напредналата си възраст.
Мисля, че беше точно обратното. Х се оплаква, че към него има финансови и имотни забележки.

Изключенията в днешно време не са толкова малко и според мен са знак, че все повече хора се осмеляват да не отговарят на очакванията на обществото.
Е, лошо няма. Земята ще се населява от черни, кафеви и жълти. Но не и бели. В крайна сметка и в природата, остават тия животни, които имат силно желание за живот. Другите са елиминирани.

# 286
Мен ако някой ме пита, за планетата би било най-здравословно изобщо да не я населяват никакви хора, но това е друга тема.

# 287
  • София
Искаш всички хора да умрат!?
Това е най-ужасното пожелание, което човек може да срещне.

Аз пък се ужасявам от такива хора.

А ти защо продължаваш да живееш? От страх?

Крайно себично и егоистично е да се иска нещо от името на цялото човечество. Все едно те не са хора, да решават ...

# 288
  • София
Не е задължително, но създаването на връзки и семейство и деца са по-скоро естествен етап и житейска задача, отколкото изключение. Изключенията са човек на 40+ да не е направил нито едното от тези неща.
Изключенията в днешно време не са толкова малко и според мен са знак, че все повече хора се осмеляват да не отговарят на очакванията на обществото.

И на мен на 14 ми се струваше голям подвиг да се боря с "очакванията на обществото", но после разбрах, че голяма част от тях съществуват с причина. Времето е ограничено, развитието не се случва с щракване на пръсти, а годините си казват думата.

Примерно, няма как да взема насериозно мъж, който на 30 живее при майка си.
Мога да реша да раждам и на 40, обаче шансовете ми ще са намалели драстично, за сметка на рисковете.
Кариера не се гради за 2 години, ако чакаш прекалено дълго, кога ще се възползваш от дивидентите, а и ще ти е трудно да го съчетаваш със семейството, ако и за него си чакал.

Разбира се, има хора които поради една или друга причина не се вписват, понякога им се налага да излязат от "график", друг път имат определен ресурс да си го позволят. Но успешните такива не са правилото. Другите знаят колко драпане трябва за да влезеш в релси. Стив Джобс може да се е махнал от университета и да е станал милионер, но повечето стават чистачи и миячи на чинии (примерно). Все пак, не всеки има интелектуалния ресурс на гений.

На теория и 2та пола са по равно.
Но ако 2 от 10 мъже създават коварство и лъжи за 10те, а това правят 5 от 10 жени;
Как това да е по равно!?
Simple Smile
Като добавка, 10те жени искат да се занимават точно с тия 2мата и им поощряват лъжите и интригите.

Може ли някъде линк към статистика какъв % от мъжете и какъв от жените създават "коварство"? Защото моите лични наблюдения явно се разминават с твоите, та човек е добре да стъпи на някакви научни данни.

Ето примерно статистика относно изневерите:

https://ifstudies.org/blog/number-1-in-2018-who-cheats-more-the-demographics-of-infidelity-in-america

20% от мъжете и 13% от жените признават, че са изневерили по време на брака. Това нещо не се вписва в твоята формула.

И пак тая драма, че жените не избирали правилно и залитали само по "лошите момчета" Rolling Eyes Аз пък като жена мога да кажа, че нито "лошите" момчета са толкова лоши, нито останалите са толкова "свестни" колкото те си мислят, или се опитват да убедят нас.

# 289
Искаш всички хора да умрат!?

Не точно. Мисълта ми беше, че повечето хора са твърде нехайни към околната среда и сами се тласкат към неблагоприятно развитие.

# 290
  • София
Може ли някъде линк към статистика какъв % от мъжете и какъв от жените създават "коварство"? Защото моите лични наблюдения явно се разминават с твоите, та човек е добре да стъпи на някакви научни данни.

https://ifstudies.org/blog/number-1-in-2018-who-cheats-more-the-demographics-of-infidelity-in-america

20% от мъжете и 13% от жените признават, че са изневерили по време на брака. Това нещо не се вписва в твоята формула.

И пак тая драма, че жените не избирали правилно и залитали само по "лошите момчета" Rolling Eyes Аз пък като жена мога да кажа, че нито "лошите" момчета са толкова лоши, нито останалите са толкова "свестни" колкото те си мислят, или се опитват да убедят нас.
Личните наблюдения няма как да са точни. Защото най-"активни" са именно лъжците.
Т.е. от 100 мъже и 100 жени, ако имаме 20 активни лъжци, те ще обиколят и 100те жени. И жените ще си кажат 100% от мъжете са лъжци. Другите не са ги виждали.

Твоята статистика се базира на лично признание. Което силно ме съмнява. Жените за една загоряла тенджера няма да си признаят, ще ги чакаме да признаят 100% от изневерите си.

За "лошите момчета". Нещата са на нюанси. Има и лоши и "лоши". Да, има такива, дето са направо идеални. Хем силни и непокорни, хем креативни, създаващи, закрилящи. Ама са много редки.
Има и доста, които са силни в приказките и позите. И много им връзва. 0 обективни качества, нито ум, нито физическа сила, нито психическа. Единствено отработени умения за манипулация и надприказване на останалите. Това не мога да се съглася, че е нормално. Не мога да се съглася, и че е обективно. Нито реципрочно.
И не ме дразнят онези другите, които имат качества и заслужват. Дразнят ме позьорите, които имат точно 0 качества, освен едно. Цял живот са отработили умението да баламосват жените. И се справят доста добре, напук на прословутата женска интуиция. Любовта е сляпа! Wink

А и ако всичко е толкова супер идеално, лошите момчета не са лоши, а добрите са ужасни, защо са тези приказки надълго и широко за женското "узряване" и как много се поумнява на 40. Ми щом и на 20 и на 40 всичко е супер-дупер перфектно, интуицията работи перфектно, тогава какво е това "узряване"?

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 10:35 от Танграта

# 291
Simple Smile Всъщност ставаше въпрос, че когато Х има финансови и имотни забележки към жените, то е съвсем логично да бъде обърнато внимание какво той предлага насреща. Освен напредналата си възраст.
Мисля, че беше точно обратното. Х се оплаква, че към него има финансови и имотни забележки.

Мисля, че пак мислиш, че имам предвид теб, а не е така.

Горното се отнася до сборния образ на ергена в СО, който настървено обяснява как на 40 години тепърва ще разгръща потенциала си, досега е работил върху духовното в себе си и т.н., но претенциите му към жените за съвсем материалните неща са до небето.

# 292
  • София
Не, мислех, че имаш предвид Жребчето. При мен няма дискусии за имущество и не ги дискутирам.
А и щях да го пиша, вероятно жените просто подбират тема, свързана със страховете на мъжа, та да го преценят.
И Жребчето се дъни точно на колата и апартамента.
Не знам, мен не ме питат такива неща.

# 293
Честно казано ФФ е дал повече принос към изграждането на образа на ергена с мъгляви перспективи, мега претенции и липса на връзка с реалността.

# 294
  • София
Скрит текст:

Личните наблюдения няма как да са точни. Защото най-"активни" са именно лъжците.
Т.е. от 100 мъже и 100 жени, ако имаме 20 активни лъжци, те ще обиколят и 100те жени. И жените ще си кажат 100% от мъжете са лъжци. Другите не са ги виждали.

Твоята статистика се базира на лично признание. Което силно ме съмнява. Жените за една загоряла тенджера няма да си признаят, ще ги чакаме да признаят 100% от изневерите си.

За "лошите момчета". Нещата са на нюанси. Има и лоши и "лоши". Да, има такива, дето са направо идеални. Хем силни и непокорни, хем креативни, създаващи, закрилящи. Ама са много редки.
Има и доста, които са силни в приказките и позите. И много им връзва. 0 обективни качества, нито ум, нито физическа сила, нито психическа. Единствено отработени умения за манипулация и надприказване на останалите. Това не мога да се съглася, че е нормално. Не мога да се съглася, и че е обективно. Нито реципрочно.
И не ме дразнят онези другите, които имат качества и заслужват. Дразнят ме позьорите, които имат точно 0 качества, освен едно. Цял живот са отработили умението да баламосват жените. И се справят доста добре, напук на прословутата женска интуиция. Любовта е сляпа! Wink

А и ако всичко е толкова супер идеално, лошите момчета не са лоши, а добрите са ужасни, защо са тези приказки надълго и широко за женското "узряване" и как много се поумнява на 40. Ми щом и на 20 и на 40 всичко е супер-дупер перфектно, интуицията работи перфектно, тогава какво е това "узряване"?

Това, което съм постнала се основава на направено статистическо изследване (което принципно подлежи на критерии за надеждност и валидност). Това, което ти говориш са си твои лични теории, основани на твои субективни наблюдения върху непредставителна извадка. И както казах, моите (също субективни и непредставителни) се различават от твоите, та явно истината е някъде там Wink

Тук ще се върна към предишен мой пост от вчера. Твоят критерий за хубави качества и заслужили мъже по всяка вероятност се различа от женския, по простата причина, че не си обективен, понеже реално си в конфликт на интереси. Няма как мъж да определя какво трябва да харесват жените, нито жена да определя обратното. Може единствено да се съобразиш и възползваш. Жените неслучайно отделят толкова време на външния вид, защото знаят, че той е важен за мъжа, независимо дали е най-честният, достоен и т.н. критерий. Докато мъжете упорито и разбира се, напълно неуспешно, се опитват да променят природата на цял един пол, че и вид (защото всъщност, при мъжете се наблюдават абсолютно същите тенденции).

И със сигурност има мъже, които са научили няколко печеливши номера и печелят с тях въпреки липсата на други качества. Но това по никакъв начин не издига другите, на които им липсват елементарни такива за да привлекат женската. Просто и двата типажа са сериозно дефицитни.

А иначе умните хора си взимат поуки с опита и с грешките. Това е напълно нормално. Ти че си взел много насериозно лафа с женската интуция си е твоя грешка.

# 295
  • София
С последното мнение съм 100% съгласен. Това ми беше и мнението първоначално. И да, безмислено е да пиша, правя го без очакването, че нещо ще се промени. И да, старая се да се променя до колкото мога, за да се изразявам по-добре, та да има "по-търговски" вид. И да, имам успех, но не мога да достигна тези, които нищо друго освен това не правят. Защото основния дял от времето и енергията си хабя за прозаичности, финанси, осигуряване, работа, физика, хобита и тн.
Въпреки всичко е жалко. И не мога да го приема. Женската красота е обективен критерий. Да твърдиш, че избираш по ум и сила, а да избираш глупак и слабак не е в никой случай обективно. Съжалявам, просто не го приемам за реципрочно.

# 296
При мен няма дискусии за имущество и не ги дискутирам.
Така и трябва. Да разпитваш за материалното състояние на човек, с когото току-що си се запознал/а, говори лошо за теб. Естествено е такива неща да се обсъдят, ако връзката вече върви към съвместно съжителство и създаване на поколение, за да се прецени могат ли да си го позволят, но не и преди това.

# 297
  • София
С последното мнение съм 100% съгласен. Това ми беше и мнението първоначално. И да, безмислено е да пиша, правя го без очакването, че нещо ще се промени. И да, старая се да се променя до колкото мога, за да се изразявам по-добре, та да има "по-търговски" вид. И да, имам успех, но не мога да достигна тези, които нищо друго освен това не правят. Защото основния дял от времето и енергията си хабя за прозаичности, финанси, осигуряване, работа, физика, хобита и тн.
Въпреки всичко е жалко. И не мога да го приема. Женската красота е обективен критерий. Да твърдиш, че избираш по ум и сила, а да избираш глупак и слабак не е в никой случай обективно. Съжалявам, просто не го приемам за реципрочно.

Според мен просто правиш определени грешки в съжденията и от там идва когнитивния дисонанс.

Ти определяш някой за глупак и слабак по твоите критерии, но дали женските не са други и дали този същия в техните очи не е съвсем друг? Всъщност, и красотата и умът, и силата са доста субективни понятия. Трябва да умееш дори да не разбираш, поне да преценяваш, че чуждата перспектива е различна. Примерно, аз мога да определям определен типаж жени за изкуствени кифли, но мъжете пак си ги харесват. Нещо повече, аз всъщност имам много малка представа за личността им, понеже виждам основно обвивката. Тази жена може да е добра домакиня, грижовна партньорка, отдадена любовница, нежна душа... но това са неща, които се разбират в едни по-интимни отношения. Много по-лесно е просто да кажа, че всички мъже си падат по ниско-интелигентни кифли Wink

Другата грешка е, че приемаш думите на хората прекалено буквално. Човек какво си мисли, че иска, какво всъщност иска и го привлича, от какво има нужда. Това са много различни неща. И мъжете разправят как искали свестни, умни и възпитани жени, обаче поне на пръв поглед, приоритизират съвсем други неща.

И накрая, защо ти е да постигаш резултатите а тези мъже? И кои резултати всъщност? Голямата бройка? Най-хубавите мадами? Това ли са целите на един много стойностен мъж? Wink

А що се отнася до енергията, в голяма заблуда си. Имала съм връзки с вървежни мъже, всички са имали хобита, интереси, работа, и са се грижили за физиката си. Не е проблемът, че отделяш енергия на тези неща. Човек по-скоро трябва да знае на кои други да отдели енергия за да му се получат нещата. Сега вече ако някой не желае да отделя енергия в общуването с жените и да се инвестира емоционално, няма какво да се сърди.

# 298

За едни и същи пазари се борите?

# 299
  • София
Дренка, да, за едни и същи "пазари" се борим. Има доста свестни момичета, които са и красиви и са обект на интерес от общо взето всички. За кифли не говорим.

Лъвица, за буквализма, да определено съм. На млади години 100% буквалист; сега малко от малко съм се научил да "чета между редовете". Страничен ефект от бруталната математическа подготовка до 18г.

За ума, не мисля, че е въпрос на интерпретация. Има си обективни методи. Тест на Менса, състезания по математика, високоплатени професии, изискващи акъл, задачи свързани с логика, абстрактно мислене, креативно абстрактно мислене и тн.

За силата също нещата са сравнително обективни. Можеш ли да набиеш другия, или не можеш. Можеш ли да повдигнеш канапето, или не можеш.

Сега остава да кажеш, че и височината е субективна. И като имаш 2ма мъже, единия 1.50, другия 2 м, на половината жени ще им се струва 2я по-висок, а на 2та половина 1я по-висок. Ми, да, ама не.
По-висок, е по-висок. По-дълъг и дебел е по-дълъг и дебел. Няма интерпретации. Слънцето изгрява от изток.

1млн в банката е по-малко от 10. А 0 е по-малко и от 2те. И това не е субективно. И не е въпрос на гледна точка.

Интерпретации съществуват тогава и само тогава, когато липсва засичане на реалностите. С други думи, липсва компетитивност. Хората, които обичат субективното тълкувание на качествата мразят компетитивните спортове. Не обичат да се сравняват. Да, ама аз обичам. Както и повечето мъже. И оттам сме свикнали на обективна оценка и сравнение (поне отчасти), и нямаме проблем с него.
Проблемът на нашето съвремие е, че "поведенията" на някои мъже не се подлагат на реален тест. Имитира се смелост без да се влиза в двубой, без да се ходи на война. Имитира се акъл, без да се решава сложна задача, и без оценяващият изобщо да има каквото и да е ниво за оценка. Имитира се благополучие и щедрост отново без да се влиза в реално доказване.

Защо ми е да постигам резултати? Защото СЪМ по-добър в 90 от 100 качества. Много по-добър. 1 към 1000. Защото съм емоционален имам чувства, които трябва да бъдат задоволени и не мога да живея иначе. Защото при опознаване изведнъж интереса и уважението скачат 100 пъти. И не могат да се начудят защо не съм бил 100 пъти по-уверен, решителен и безцеремонен. И е най-големият ужас на света да ме изгубят. И за пореден път се уверявам, че си струвам реално. Никога през живота си не съм имал страх да не загубя жена. Ако ще и най-невероятната да е. Страховете ми винаги са били, дали ще ме разпознае. Оттам нататък, просто няма какво или кой да ни раздели.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 12:04 от Танграта

Общи условия

Активация на акаунт